Αποστολέας Θέμα: ο πρωτος μου μπαγλαμας  (Αναγνώστηκε 6808 φορές)

tzekos

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: δυο
Απ: ο πρωτος μου μπαγλαμας
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 14, 2015, 02:59:56 μμ »
ο ρουφιανος μου προχωραει σιγα σιγα,ματι θα παρετε ποιο μετα.και παμε να σενιαρουμε τον τακο μας.τι να βαλω?? φλαμουρακι του θεου η οξια??αντε να πιανουμε σκαρπελα να γουσταρουμε

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 14, 2015, 04:02:14 μμ »
μάστορα ρίξε επεξήγηση...τι εννοείς τάκο? φτιάχνεις και άλλο εκτός από σκαφτό? γενικά τάκους βάζουν φλαμούρι γιατι δουλεύεται εύκολα...αλλά και οξιά να θέλεις να βάλεις δεν νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα...καλύτερο συνδεσμο θα κάνεις κιόλας

tzekos

• Full Member
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 14, 2015, 04:12:57 μμ »
οχ,,,,το καλυτερο το ξεχασα.για να μην υπαρχει ρουτινα,,,και για να μην περιμενω να κολησουν τα ξυλα ,ειπα να σαξω ενα σκαφακι για να νιοσω και εγω την γλυκα τση ντουγιας.ειμαι στο σημειο του τακου λοιπον,και το προχοραω,θα βαλω λοιπον φλαμουρακι και θα ανεβασω και καμια φωτο να παρετε ΜΑΤΙ,,,,να γουσταρετε,,αλα με ρεγουλο .σιγα σιγα

tzekos

• Full Member
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 14, 2015, 10:00:49 μμ »
ανεβαζω φωτο με το σκαφακι του επομενου μπαγλαμα,παρακαλω την γνωμη σας,να προλαβω τυχον λαθη,και επισης θελω να μου πειτε πως πρεπει να ειναι τα νερα στον τακο.ο τακος ειναι οξια,η πρωτη φωτο η ηδευτερη ειναι σωστη???ευχαριστω,

tzekos

• Full Member
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 15, 2015, 10:00:55 μμ »
το  εργο μου παει σιγα σιγα μπροστα και τωρα ειμαι σε νεα ερωτηση στους φιλους ,σημερα αγορασα ενα μαδερι κελεμπεκι και μια ταβλα κερασια,πιστευω να μου δωσει ωραιες ντουγιες η κερασια,τι λετε?? και σαν κοντρα στο μπρατσο να βαλω το κελεμπεκι στην μεση και δεξια αριστερα φλαμουρακι???στους τακους προχωραω και τους εκανα απο οξια.ευχαριστω τους φιλους

tzekos

• Full Member
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 10, 2015, 10:15:43 πμ »
καλημερα σε ολους τους φιλους.χρειαζομε βοηθεια και την γνωμη σας γιατι εχω θεμα με το καπακι,το εχω μετρησει και εκανα την οπη.αλα η οπη πευτει επανο στον τακο.αν το κοιτας σε κατοψη φενεται κοματι του τακου,ειναι σωστο αυτο?? η να μικρινο εσοτερικα τον τακο??ευχαριστω .φιλικα Ζαχαριας Ζαχαριουδακης

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 10, 2015, 12:31:37 μμ »
καλημερα σε ολους τους φιλους.χρειαζομε βοηθεια και την γνωμη σας γιατι εχω θεμα με το καπακι,το εχω μετρησει και εκανα την οπη.αλα η οπη πευτει επανο στον τακο.αν το κοιτας σε κατοψη φενεται κοματι του τακου,ειναι σωστο αυτο?? η να μικρινο εσοτερικα τον τακο??ευχαριστω .φιλικα Ζαχαριας Ζαχαριουδακης
μην κόβεις τιποτα...το μανίκι να πάει κανονικά μέχρι το τέλος του τάκου.....και η ταστιέρα λίγο μακρύτερη απο το μανίκι ....(1-1,5 εκ.)
θα κόβεται η "ροζεττα" κατά το 1/3 της διαμέτρου της.....όπως στις κλασσικές κιθάρες....και no problemos.... :-[
....και λίγο σχέδιο σε μιλιμετρέ πριν αρχίσεις κάνει καλό.....θα τον κλείσεις το βιβλιοπώλη

ανεβαζω φωτο με το σκαφακι του επομενου μπαγλαμα,παρακαλω την γνωμη σας,να προλαβω τυχον λαθη,και επισης θελω να μου πειτε πως πρεπει να ειναι τα νερα στον τακο.ο τακος ειναι οξια,η πρωτη φωτο η ηδευτερη ειναι σωστη???ευχαριστω,
μάλλον η πρώτη με τα νερά παράλληλα στην κόλληση.......οι κόλλες δεν αρπάζουν καλά εγκάρσια στο νερά....
...αυτό βέβαια ισχύει 100% σε ξύλα κονωφόρα , στη σκληρή ξυλεία δεν είναι τόσο σίγουρο...ή τόσο έντονο....
και απο άποψη αντοχής δεν νομίζω ότι παίζει πολύ ρόλο η διευθυνση των νερών στην σκληρή ξυλεία....(εξαιρούνται μανίκια)
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

tzekos

• Full Member
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 10, 2015, 12:48:22 μμ »
ευχαριστω τον φιλο Boulis.οκ λοιπον παμε παρακατο στην κατασκευη μας,αν φυσικα με αφησει ο γιος μου σε ησυχια.στην κατασκευη του δευτερου μπαγλαμα που φτιαχνω,λεω να βαλω παραπετια και κολαντζα απο κερασια.οι δουγιες ειναι απο κελεμπεκι,νομιζω θα ειναι καλος συνδιασμος. :-*

Tags: