Αυτη ιδεά αν δουλέψει χωρις απώλειες στον ηχο (εχω τις επιφυλάξεις μου, ο καβαλάρης μεταφέρει τις δονησεις των χορδων στο καπάκι, μην ξεχναμε οτι λεμε ακομα να ειναι λεπτός, γιατι ο φαρδυς & κακοφτιαγμενος απλωνει το πάτημά του μεταφέροντας λιγοτερα στο καπακι, κλπ κλπ) θα ειναι πολυ σπουδαίο πραγμα. Σε ενα σωστό μανικο , θα δωσει το απολυτο action - αποσταση χορδων, θα σταματησουμε να χωνουμε καθε Σεπτέμβρη το πρωτο καπλαμα, τον 2ο κατα τον Δεκεμβρη -Γενάρη, και μετά αντιστρόφως να τους αφαιρουμε τελος ανοιξης προς καλοκαιρι.
Το νεο ηλεκτρικο μπουζουκι που κατασκευαζω θα εχει ρυθμιζομενο καβαλαρη δικης μου κατασκευης, ΑΛΛΑ ειμαι παντα έτοιμος να τον πεταξω και να ξαναγυρισω στα κλασικα και πατροπαράδοτα στην παραμικρή διαφορά που θα ακουσω στον ηχο.
Εχω φέρει απο οξω (ebay) 2 ρυθμιζομενους καβαλαριδες για δοκιμές παρομοιους με τους ως ανω -θελουν οποσδηποτε τροποποιηση, να σκαφτει το ξυλο και να μπει κοκκαλάκι. Εγω ακομα δεν εχω αξιωθει να ασχοληθω... Αν κανεις θελει να του στειλω τον εναν για τις δομιμες του , ευχαριστως. --για χρηματα να μην γινει λογος, ειναι ευτελους αξιας αλλωστε.