Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες καὶ Βίντεο ἀπό Ἐργαστήρια: Ὀκτώβριος 2014  (Αναγνώστηκε 36913 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Απ: Φωτογραφίες καὶ Βίντεο ἀπό Ἐργαστήρια: Ὀκτώβριος 2014
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 10:23:30 πμ »
ροζέτα και φιγούρα στην κιθάρα...

[ Invalid Attachment ]

...είναι η πρώτη φορά (κι ελπίζω όχι η τελευταία  ;D ) που δεν χρειάστηκε στόκος ΠΟΥΘΕΝΑ... κατάφερα επιτέλους να κόβω σωστά με κλίση ...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 01:44:05 μμ »
Μπραβο Μανο τελεια εργασια! (με τι εκανες το λουκι; με το χερι;)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 01:59:26 μμ »
το κανάλι της ροζέτας (made in china) όχι, με το dremel το άνοιξα (με το προσάρτημα για κύκλους)
για τη φιγούρα κομπάζω...  :-[

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 02:20:42 μμ »
Μανωλη πολυ ωραια η φιγουρα, θα δοκιμάσω να κανω κ εγω με τον τροπο που μου έδηξες.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 04:00:51 μμ »
Φίλε Κώστα πράγματι στο Ούτι δεν μπαίνει εσωτερικό φιλέτο,  ή μπαίνει ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ.  Και  αυτό έχει να κάνει με την επίδραση που αυτό έχει στον ήχο  του οργάνου. Το φιλέτο το βάζουμε στα όργανα για να αυξήσουμε την ακαμψία και το βάρος της περιφέρειας όπου στηρίζεται η μεμβράνη του καπακιού (και όχι για να μεγαλώσουμε την επιφάνεια κόλλησης). Όταν η επιφάνεια αυτή είναι άκαμπτη και βαριά τότε ευνοεί την ανάπτυξη στάσιμων κυμάτων πάνω στο καπάκι. Δηλ. ένα ηχητικό κύμα που ξεκινά από την γέφυρα φτάνει στα (θεωρητικά ακλόνητα)  άκρα του καπακιού, ανακλάται και με το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του επιστρέφει πίσω χωρίς να διαχέεται στις πλευρές του οργάνου, φτάνει στη γέφυρα (αρχικό σημείο διέγερσης)  και από εκεί πάει πάλι προς τα άκρα. αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται μέχρι που να εξασθενήσει εντελώς. Αυτό στον ήχο  μεταφράζεται ως διάρκεια. Δηλ. σε ένα τέτοιο όργανο όταν χτυπήσουμε μια νότα αυτή ξεχνάει, όπως λέμε, να σταματήσει. Στο Ούτι όμως δεν θέλουμε να έχει διάρκεια ο ήχος. Οι νότες πρέπει να είναι σκαστές χωρίς ουρά. Έτσι φροντίζουμε να μην έχουμε στάσιμα κύματα μεγάλης διάρκειας και αυτό το πετυχαίνουμε αφήνοντας χαλαρή την περιφέρεια στήριξης του καπακιού. Την ίδια τακτική εφαρμόζουμε και στην φλαμέγκο κιθάρα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ....ΧΥΜΑΡΟ ΠΛΗΡΟΦΩΡΙΩΝ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 05:14:49 μμ »
Φίλε mato μπράβο και πάλι για την ωραία σου δουλεία, πάντως να ξέρεις όταν θα γίνω οργανοποιός επαγγελματίας, την σχεδιασμό στα όργανα εσύ θα την αναλάβεις, γιατι είσαι άπιαστος. 
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 09:06:27 μμ »
Φίλε Κώστα πράγματι στο Ούτι δεν μπαίνει εσωτερικό φιλέτο,  ή μπαίνει ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ.  Και  αυτό έχει να κάνει με την επίδραση που αυτό έχει στον ήχο  του οργάνου. Το φιλέτο το βάζουμε στα όργανα για να αυξήσουμε την ακαμψία και το βάρος της περιφέρειας όπου στηρίζεται η μεμβράνη του καπακιού (και όχι για να μεγαλώσουμε την επιφάνεια κόλλησης). Όταν η επιφάνεια αυτή είναι άκαμπτη και βαριά τότε ευνοεί την ανάπτυξη στάσιμων κυμάτων πάνω στο καπάκι. Δηλ. ένα ηχητικό κύμα που ξεκινά από την γέφυρα φτάνει στα (θεωρητικά ακλόνητα)  άκρα του καπακιού, ανακλάται και με το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του επιστρέφει πίσω χωρίς να διαχέεται στις πλευρές του οργάνου, φτάνει στη γέφυρα (αρχικό σημείο διέγερσης)  και από εκεί πάει πάλι προς τα άκρα. αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται μέχρι που να εξασθενήσει εντελώς. Αυτό στον ήχο  μεταφράζεται ως διάρκεια. Δηλ. σε ένα τέτοιο όργανο όταν χτυπήσουμε μια νότα αυτή ξεχνάει, όπως λέμε, να σταματήσει. Στο Ούτι όμως δεν θέλουμε να έχει διάρκεια ο ήχος. Οι νότες πρέπει να είναι σκαστές χωρίς ουρά. Έτσι φροντίζουμε να μην έχουμε στάσιμα κύματα μεγάλης διάρκειας και αυτό το πετυχαίνουμε αφήνοντας χαλαρή την περιφέρεια στήριξης του καπακιού. Την ίδια τακτική εφαρμόζουμε και στην φλαμέγκο κιθάρα.

Φίλε Βασίλη, αὐτὸ κι ἄν εἶναι ὑπέρβαση τῶν ἐσκαμμένων. Εὐχαριστοῦμε πολὺ.

Ἄν ἐπιτρέπεται καὶ μιὰ ἐρώτηση. Θυμήθηκα ὅτι ἄκουσα ἀπὸ Χανιώτη ὀργανοποιό ὅτι ὅσο πλησιάζει τὸ καμάρι πρὸς τὸν καβαλάρη τὀσο αύξάνεται ἡ διάρκεια καὶ ἡ "καθαρότητα" τοὺ ἤχου. Γνωρίζεις ἄν ἰσχύει;

DRIVER (Βασιλειάδης Παύλος)

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΚΑΡΥΔΙΑ
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 09:54:40 μμ »

μου δωσανε μια ταστιέρα απο αμυγδαλιά, μιλάμε γαμω τα κομμάτια, ο φιλος που μου την εδωσε μου ειπε οτι την εκλεψε απο εναν καπου εκει στο αιγαλεω, νομίζω πιτσαρια έχει, τωρα το ψηνουμε να του κανουμε ντου γιατι εχει πολλά καλα κομμάτια, λογικά θα πάρουμε και πιτσες, ειναι κανένας για το κόλπο;
ΧΡΗΣΤΟ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ; ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΑΣΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΚ
ΝΑΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Γεννήθηκα χωρίς να θέλω,
θα πεθάνω χωρίς να θέλω,
Αφήστε με όμως να ζήσω όπως θέλω

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 10:49:34 μμ »
Φωτο από την ποταπή πρόοδο μου

[ Invalid Attachment ]

snowthanos

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρύδια
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 11:07:16 μμ »
Χριστο η αγάπη τα κάνει όλα. Θέλει η καλη μου να μάθει γουστάρω και εγώ να φτιάξω οπότε...
Μεταλο ωραιος....
Είμαι κουλός αλλά δεν το βάζω κάτω.

vasvasilis

• Full Member
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 01:40:00 πμ »
Τριαντάφυλλε τα καμάρια χωρίζουν το καπάκι σε περιοχές δόνησης. Επειδή η γέφυρα αυτοπροσδιορίζεται ως το κέντρο της δονούμενης περιοχής, όσο πιο κοντά στη γέφυρα βρίσκεται ένα καμάρι τόσο πιο μικρή είναι η περιοχή δόνησης για κάποιους τρόπους ταλάντωσης. Η συχνότητα δόνησης έτσι μεγαλώνει και άρα στον ήχο προστίθενται υψηλότερες συχνότητες. Ο ήχος γίνεται πιο πρίμος. Δεν γνωρίζω κάτι και δεν βλέπω πώς ένα καμάρι θα επηρεάσει την διάρκεια του ήχου. Η διάρκεια του ήχου  όπως έγραψα και πιο πάνω έχει να κάνει με τα στάσιμα κύματα πάνω στο καπάκι και με κάποιους παράγοντες του ξύλου του καπακιού όπως τον συντελεστή ακτινοβολίας ήχου τον συντελεστή απόσβεσης κτλ.

snowthanos

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρύδια
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 11:40:33 πμ »
Φίλε mato μπράβο και πάλι για την ωραία σου δουλεία, πάντως να ξέρεις όταν θα γίνω οργανοποιός επαγγελματίας, την σχεδιασμό στα όργανα εσύ θα την αναλάβεις, γιατι είσαι άπιαστος.
  και εμένα να σκουπιζω το μαγαζί ;D ;D Μάνο φτου σου αγόρι μου :-*
Είμαι κουλός αλλά δεν το βάζω κάτω.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 12:07:51 μμ »
  και εμένα να σκουπιζω το μαγαζί ;D ;D Μάνο φτου σου αγόρι μου :-*

θάνο δεν θα μου πάρεις την δουλειά...σε παρακαλώ...

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 04:38:31 μμ »
Κε Βασιλη ανεκτιμητες πληροφοριες!!!
Σε ευχαριστουμε πολυ!!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 09:04:53 μμ »
ΣΗΜΕΡΑ ......ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΠΕΛΑΤΙΣΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ.
ΕΔΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΧΘΕΣ , ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.
ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ......ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: