Αποστολέας Θέμα: ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ  (Αναγνώστηκε 13764 φορές)

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
Απ: ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 13, 2014, 01:46:58 μμ »

Πόσο πρέπει να ξεπεράσει το εαυτό του, (αυτό μένει να ξεπεράσει),  για να γίνει αποδεκτή η «ένταση» της φωνής του ?

Φίλε ΗΧΩ όσο τέλεια και αν γίνει η κατασκευή, όσο και αν ξεπεράσει τον εαυτό του, πάντα θα υπάρχουν κολλημένοι σαν κι εμένα που για να μιλήσει στην ψυχή τους ένα τέτοιο παραδοσιακό όργανο θα πρέπει να "βλέπουν" επάνω του τη διαδρομή του ακατέργαστου ξύλου που μέσα από τα χέρια και το μεράκι του μάστορα κατάφερε τελικά να τραγουδήσει...
Δεν είναι μόνο θέμα hertz και db η "αποδεκτότητα" της έντασης της φωνής του...
Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει σώνει και καλά να σκοτίζεσαι και για τα δικά μας αυτιά και μάτια. Η κατασκευή σου άλλωστε αξίζει ούτως η άλλως συγχαρητήρια! 

Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 13, 2014, 02:13:02 μμ »
ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.................................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 13, 2014, 02:28:40 μμ »
ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.................................

Και που να σε είχα στον τρύγο να δεις πόσοι άλλοι είναι...!  ;D

ΗΧΩ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 13, 2014, 04:12:21 μμ »
Φίλε ΗΧΩ όσο τέλεια και αν γίνει η κατασκευή, όσο και αν ξεπεράσει τον εαυτό του, πάντα θα υπάρχουν κολλημένοι σαν κι εμένα που για να μιλήσει στην ψυχή τους ένα τέτοιο παραδοσιακό όργανο θα πρέπει να "βλέπουν" επάνω του τη διαδρομή του ακατέργαστου ξύλου που μέσα από τα χέρια και το μεράκι του μάστορα κατάφερε τελικά να τραγουδήσει...

Να επαναλάβω  ότι χαίρομαι για το επίπεδο της συζήτησης.

Φίλε guru αν μου επιτρέπεις, για μια φορά ακόμα να ξεκαθαρίσουμε το υποκειμενικό της υπόστασης ενός μουσικού οργάνου.

Θεωρώ απολύτως φυσικό επακόλουθο, αφού ζούμε εδώ και καιρό στην εποχή του «φαίνεσθε»  και όχι του «είσθε», πρωτίστως  να βλέπουμε ένα μουσικό όργανο,  να το αξιολογούμε, και  «κάποια στιγμή να το ακούμε».

‘Έτσι, έχουμε καταλήξει να φτιάχνονται πχ «παραδοσιακά μπουζούκια»  με ολόκληρες παραστάσεις απάνω τους, από τα πάθη του Χρηστού μέχρι τους άθλους του Ηρακλή κι ακόμα παραπέρα…

Πόσο  «παραδοσιακά» είναι αυτά τα όργανα ?

Ακούω συχνά σε συζητήσεις: «έχει πολύ δουλειά απάνω αυτό το όργανο...»

Αν είναι για κοίταγμα έχει καλώς,  να το πάρω και να το κρεμάσω στο τοίχο δίπλα στα χαλιά.

Ρε Φωνή έχει ? ??

ή μήπως «τα μασάει» και γι αυτό «έχει πολύ δουλειά απάνω» ?

Από την άλλη πάλι λέω ότι οι περισσότεροι  εδώ μέσα, ασχολούνται με κατασκευές οργάνων, άρα, είναι λογικό, (λογικό όχι σωστό), η πρώτη προσέγγιση να εξετάζει την κατασκευή… και να «βλέπει» διάφορα…

Τελικά αγαπητέ guru, όλοι έχουμε «κολλήματα», (κι εγώ τα περισσότερα), αλλά εσύ αναγνωρίζεις τα δικά σου… και για το λόγο αυτό σου δίνω πόντους…
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2014, 04:34:10 μμ από ΗΧΩ »
Στέλιος  Γαϊτάνος

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 13, 2014, 06:29:15 μμ »
Για σου ΗΧΩ(ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟοοοοοοοοοοοοο)να ρωτήσω κάτι, το φαίνεσθαι του σήμερα(για ανθρώπινα όντα)που οφείλεται;που βρίσκεται το ΕΙΣΘΑΙ;και που βρισκόταν πάντοτε το είσθαι;
Μήπως το είσθαι το κατείχαν και το κατέχουν λίγοι και κυνηγημένοι ΠΑΝΤΟΤΕ.
Ι am διαλέγω το φαίνεσθαι,διαλέγω όλα τα ΕΥΜΟΡΦΑ,από ξύλα μέχρι πατουρόξυλα.
Ω ΙΕΡΗ ΕΛΑΙΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΟΒΩ ΣΤΗΝ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΡΥΜΕΝΕΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΩ.
Το μπουζούκι που παρουσίασε ο Πίκινος δεν έχει πάνω του τσι παναγιάς τα μάτια,παρόλα αυτά είναι μοναδικό.
Πάντως ξαναγράφω ότι ο ήχος του μπαγλαμά σου είναι πολύ καλός,καθαρός,και δυνατός.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 13, 2014, 09:00:15 μμ »
Θεωρώ απολύτως φυσικό επακόλουθο, αφού ζούμε εδώ και καιρό στην εποχή του «φαίνεσθε»  και όχι του «είσθε», πρωτίστως  να βλέπουμε ένα μουσικό όργανο,  να το αξιολογούμε, και  «κάποια στιγμή να το ακούμε».

Το βλέπουμε, το αγγίζουμε, το μυρίζουμε και αν έχουμε την τύχη να μας επιτραπεί η νύξη μιας κουρδισμένης διπλής χορδής τότε νιώθουμε τις δονήσεις του.. Αυτό "είναι", δεν "φαίνεται" μόνο. Το ακούμε μόνο αν πέσει στα χέρια κάποιου που να κατέχει την τέχνη και όχι απλά να σκορπάει νότες σαν και του λόγου μου..

‘Έτσι, έχουμε καταλήξει να φτιάχνονται πχ «παραδοσιακά μπουζούκια»  με ολόκληρες παραστάσεις απάνω τους, από τα πάθη του Χρηστού μέχρι τους άθλους του Ηρακλή κι ακόμα παραπέρα…

Πόσο  «παραδοσιακά» είναι αυτά τα όργανα ?

Αν ρωτάς τη γνώμη μου σου λέω πως οριακά αντέχω να βλέπω τέταρτη χορδή σε ένα καλοφτιαγμένο όργανο. Για τα άλλα που αναφέρεις νομίζω πως δεν χρειάζεται να σχολιάσω..

Να επαναλάβω  ότι χαίρομαι για το επίπεδο της συζήτησης.

Παρομοίως.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 13, 2014, 10:32:56 μμ »
Τὸ μόνο σίγουρο εἶναι ὅτι μὲ ὑλικἀ ὅπως τὰ ἀνθρακονήματα ποὺ εἶναι ὁμοιογενὴ σὲ ὅλο τὸ μῆκος, πλᾶτος καὶ πᾶχος τους,...

Σε ευχαριστώ για το λόγο σου, όμως θέλω να διευκρινίσω το εξής:

Τα ανθρακονήματα, (γενικότερα τα «σύνθετα» υλικά), συμπεριφέρονται από εντελώς ισότροπα έως εντελώς ανισότροπα, αναλόγως της κατασκευής τους. 
Δηλαδή, σε ένα σημείο συμπεριφέρονται με τρόπο Α΄ και σε άλλο σημείο με τρόπο Β΄. 

Αυτό ακριβώς είναι ένα από τα βασικά  πλεονεκτήματα του carbon-fiber.

Μπορούν να είναι απόλυτα «ομοιογενή» μέχρι απόλυτα «ανομοιογενή» υλικά.

Ας πούμε για παράδειγμα, (όσο πιο κατανοητό γίνεται),  ότι θες σε ένα σημείο να αντέχει πίεση 50kg/cm2 και σε ένα εκατοστό πιο κει να αντέχει 5kg/cm2 ?...
–Το΄χεις…

Δεν χρειάζεται ούτε να κολλάς ενισχύσεις, ούτε να πάρεις ένα ξύλο πάχους 10 και να αφαιρέσεις 7 για να έχεις το 1 εκεί που το χρειάζεσαι.

Αὐτὸ ἀκριβῶς ἐννοῶ φίλε Στέλιο. Ὅτι ἕνα ὑλικὸ ποὺ τὸ "πλάθεις" κατὰ τὸ δοκοῦν, μπορεῖς ἐκ τῶν προτέρων νὰ ὑπολογίσεις μαθηματικῶς τὶς ἀντοχές του σὲ κάθε σημεῖο τῆς κατασκευῆς.

Πάντως ἐγὼ χαίρομαι ποὺ βλέπω καὶ τέτοιες κατασκευές. Περὶ ὀρέξεως ..........

vardas

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 01:29:31 μμ »
Φίλε ΗΧΩ εγώ να ξέρεις είμαι μαζί σου , η κατασκευή του μπαγλαμά σου είναι πολύ ποιοτική από όσο μπορώ να διακρίνω και ο ήχος καθαρός και δυνατός .Ο κάθε ένας έχει τα γούστα του σε άλλον αρέσει να παίζει με ξύλο , σε άλλο με μέταλλο , και άλλος μπορεί να προτιμά τα σύνθετα υλικά και τους συνδιασμούς τους με άλλα υλικά . Κανένας δεν αμφισβητεί ότι το ξύλο έχει τη μαγεία του, τη διαφορετική μυρωδιά του , και την ζωντάνια ,υπάρχει όμως και το πιο εξελιγμένο το πιο ακριβές ,το καινούριο .Γιατί να μη το δοκιμάσουμε να δούμε τις δυνατότητες του ,να βρούμε τη δική του μαγεία.Ας μην είμαστε σκεπτικιστές δώστε θάρρος στα άτομα που δοκιμάζουν κάτι νέο!

Με εκτίμηση vardas

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 24, 2014, 06:03:41 μμ »
Φίλε ΗΧΩ καλώς όρισες και καλές κατασκευές είτε από ξύλο είτε με ό,τι άλλο επιθυμείς!!

Tags: