Αποστολέας Θέμα: Κουτσουπιά  (Αναγνώστηκε 3523 φορές)

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
Κουτσουπιά
« στις: Σεπτεμβρίου 10, 2014, 08:47:04 μμ »
Γνωρίζουμε αν το ξύλο της κάνει? Θα κοπεί ένα "τέρας" στη γειτονιά και θα πάει όλο για καυσόξυλα...
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
Απ: Κουτσουπιά
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2014, 09:16:24 μμ »
πρωτη φορά το ακούω, μπορει ισως να το ξέρω αλλιως, έχει αλλο όνομα ή καλύτερα καμια φωτογραφία.

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2014, 09:32:28 μμ »
αν κανει λεει, θα παθεις πλακα πρωτα απο το χρωμα ,το οποιο μετα απο καποιο διαστημα, θα αλλαξει και επειτα η κουτσουπια ανηκει στα ξυλα, τα οποια ειναι σκληρα και ελαστικα οπως ο μελιος και το σφενδαμι το εχω βαλει σαν ταστιερα και σαν μπρατσο πολυ καλο αποτελεσμα ,αλλα προσεχε το σκουλικι και δεν σκιζει ευκολα

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2014, 10:28:00 μμ »
Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ! Αν ξερεις και μπορεις πες μου τι να κανω μετα την κοπη για το σκουληκι και ποσο χρονο θελει για να ειναι ετοιμο για επεξεργασια... Χρηστο ειναι ενα δεντρο που την ανοιξη γινεται ολο ροζ απο τα ανθη. Σιγουρα το εχεις δει..

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2014, 04:45:08 μμ »
τα ξυλα η καλυτερη εποχη για κοπη, ειναι νοεμβρης, δεκεμβρη,ς τοτε, και εχουν ριξει τους χυμους τους και εχουν το χειμωνα ,που το σκουλικι ειναι σε αδρανεια ,μπροστα τους, για να σκληρηνουν, ωστε να μην τα διαπερνα .Τωρα.αν το κοψεις νωριτερα . θελει πρωτα καλο ξεφλουδισμα και μετα στα σοκορα. του κερωμα. η .βαψιμο με λαδομπογια και εφημεριδα και ολο τον υπολοιπο τον κορμο. καλο θα ηταν να τον πετρελαιωσεις Επειτα . για χρηση καλο θα ειναι να εχεις υπομονη και αν δεν εχεις. να την αποκτησεις. λογικα τα ξυλα. στεγνωνουν πιο αργα. οταν ειναι σε μεγαλη μαζα και σε οριζοντια θεση. αν τα κοψεις μικροτερα παχη. θα στεγνωσουν γρηγοροτερα και αν τα σηκωσεις ορθια τοτε. ακομα πιο γρηγορα .αλλα σε μια τετοια περιπτωση.τα περισσοτερα ξυλα σκιζονται .προσωπικα εγω θελω .τα ξυλα που θα χρησιμοποιησω για μπρατσα .να ειναι πολυ στεγνα. ανω των τεσσαρων πεντε ετων  και για τα σωματα .και τριων ετων μου κανουν .παντως ψαξε λιγο στο ιντερνετ και για ηλειακο ξηραντιριο .απο οτι λενε ειναι μακραν πολυ καλυτερο του φουρνου. αφηνωντας στο ξυλο. πολλες απο τις μηχανικες του ιδιοτητες.

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2014, 10:26:32 μμ »
Φιλε Νικο ειμαι υποχρεος! Σε ευχαριστω πολυ!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 05, 2014, 11:07:47 μμ »
Γιὰ τὴν κοπή ἀπάντηση Νο 8:

http://www.luthier.gr/index.php?topic=383.0

Γιὰ τὴν ὑγρασία καὶ τὴν ξήρανση ἀπάντηση 114 καὶ κάτω ἀρκεῖ νὰ ἔχεις ὄρεξη γιὰ διάβασμα:

http://www.luthier.gr/index.php?topic=383.105

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 08, 2015, 09:45:07 μμ »
Τελικά χθες κόπηκε το δέντρο και έχει όντως ωραία νερά και χρώματα! Κράτησα μερικά μεγάλα κομμάτια διαμέτρου 35-45 εκατοστών και μήκους 40, 50 και 60 εκατοστών και ένα του ενός μέτρου.

[ Invalid Attachment ]

Και μια ερώτηση. Πρέπει να βγάλω το φλοιο η να το αφήσω έτσι;

Tags: