Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.  (Αναγνώστηκε 36959 φορές)

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
Απ: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2014, 02:41:22 μμ »
Έχετε δίκιο.Εγώ δεν κατάλαβα καλά για το πότε βάζουμε τα τάστα.Προχωράω λοιπόν βγάζοντας τα τάστα και αφού κολλήσω,βάζω άλλα.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2014, 11:46:15 πμ »
Καλημέρα.Με κεφάλι καθαρό αφού έγιναν οι απαρέτητες αλαγές συνεχίζω.Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.Πάλι όμως την έκανα την βλακεία μου.Αφού έφτιαξα την ταστιέρα,αντι να την κολλήσω και μετά να βάλω τα τάστα,την κόλλησα αφού είχα βάλει τα τάστα ξανά.Θα δούμε.Ο πρώτος είναι.Δεν πειράζει.Έτσι θα μάθω να μην κάνω πατάτες.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #152 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 09:51:55 πμ »
Καλημέρα.Όλα πήγαν πολύ καλά μέχρι στιγμής.Η κόλληση έγινε μια χαρά,χωρίς κενά,και αφού το γυαλοχάρτισα με χοντρό και ψιλό έγινε πλέον ένα σώμα.Ψάχνω τώρα για κουτί για να κάνω το κάπνισμα με αμμωνία.Μόλις ξεκινήσω θα ανεβάσω φωτογραφίες.Αν και πιστέυω ότι είναι λάθος να βάλω όλο το όργανο κολλημένο να καπνιστεί,έπρεπε μάλον να βάλω τα κομμάτια ξεχωριστά πρίν κολλήσω,δεν με πειράζει και τόσο γιατί η ταστιέρα και η ροζέτα δεν έχουν την ίδια αποροφητικότητα με την καστανιά.Η ταστιέρα και να σκουρίνει λίγο περισότερο θα μου άρεσε καλήτερα.Στην ροζέτα θα βάλω λίγη ταινία από πάνω.Αυτό που με φωβήζει λίγο είναι η επίδραση από τις αναθυμιάσεις στην κόλλα.Από ότι όμως διάβασα και είδα σε διάφορες ιστοσελίδες δεν υπάρχει πρόβλημα.Τέλος πάντων είπαμε,μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται.Στο κάτω κάτω αν δεν πειραματιστούμε και λίγο δεν μαθαίνουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 10:33:01 πμ από Δημήτρης Καρακασιλιώτης »

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #153 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 10:31:11 πμ »
Μόλις σφραγίστηκε η κούτα.Έκανα και 2 φεγγίτες για να παρακολουθώ την εξέλιξη του χρώματος.

Πασχάλης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σημύδα, Δρυς
« Απάντηση #154 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 11:30:07 πμ »
Δημήτρη, καλή επιτυχία.

Άσε την κούτα έξω γιατί όπου και να τη βάλεις σε εσωτερικό χώρο, θα μυρίσει.
Ο έξυπνος, μαθαίνει από τα λάθη του
Ο σοφός, από τα λάθη των άλλων
Ο βλάκας, ποτέ...

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #155 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 11:44:04 πμ »
Πασχάλη,έξω την έχω.Ακόμα και έτσι όμως τα χρειάστικα.Πόλυ μπόχα ρε φίλε.Το μόνο που σκεύτομε είναι πως θα την ανοίξω.Μαντίλα με νερό στη φάτσα μάλον γιατί και μασκούλα να φορέσω η μυρουδιά θα περάσει.Στην πρώτη ώρα πάντος είναι πολύ μικρή η διαφορά και αυτή φαίνετε ποιό πολύ στα νερά που αρχίζουν γίνονται λίγο ποιό έντονα.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #156 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 05:44:15 μμ »
λαθος

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #157 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 07:01:39 μμ »
αν διαβασεις τους ορους του φορουμ στα 80 συνεχομενα μηνυματα στο ιδιο θεμα διαγραφεσαι ;D ;D
Εγω και ο Ζοζέφ.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #158 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 07:22:36 μμ »
Έχω ακόμα.Ωχ,σκατά έχω.Τώρα το είδα.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #159 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 09:30:00 πμ »
Καλημέρα.Μόλις έβγαλα τον μπαγλαμά από το κουτί μετά από 24 ώρες.Όντος έχει σκουρύνει,όχι όμως όσο θα ήθελα και αυτό συνέβη μάλλον διότι δεν έκανα την όλη διαδικασία σε πλαστικό κουτί όπως ο Πασχάλης αλλά σε χαρτόκουτο,με αποτέλεσμα να μην κρατιούνται οι αναθυμιάσεις τόσο καλά.Έχει πάρει όμως ένα αρκετά καλό χρώμα και μάλιστα όταν το πέρασα με ένα υγρό πανί,για να δω πώς θα είναι όταν το περάσω με την γομαλάκα,μου έδωσε μια πολύ καλή απόχρωση,πολύ κοντά σε αυτό που είχα στο μυαλό μου.Το σημείο που το έβρεξα είναι στο καραόλο και λίγο στο μανίκι.Θα μπορούσα να τον ξαναβάλω στο κουτί με την αμμωνία αλλά νομίζω ότι είμαι εντάξει.Η ροζέτα δεν σκούρυνε καθόλου και η ταστιέρα πάρα πολύ λίγο.Αύριο τρύπες για κλειδιά και μετά γομαλάκα.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #160 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 12:01:42 μμ »
Ρε μάγκα να ούμαι,εάν θέλεις να σκουρήνεις γιατι  δεν χρησημοπιοιής το εξωτερικό τσόφλι από καρύδια,είναι και η εποχή τώρα που έχει καρύδια όπως τα θέλουμαι.
Η διαδηκασία περιγράφεται πρακάτω.
Παράθεση
BLACK WALNUT HULLS
Black walnut hulls produce striking browns and blacks. Colors are better if the hulls are used when fresh and green. Our hulls are dried because we cannot keep them fresh all year. Soak the hulls for 24 hours and then boil to extract the potent color. To get a very strong color the hulls are allowed to ferment first. The colors are light fast.

CAT. NO.   DESCRIPTION      4oz(3)   8oz(4)   1lb(5)   5lb(6)
02-0545-   BLACK WALNUT HULLS      8.00   13.40   22.30   86.90

Η ιστοσελίδα είναι ή εξής:http://www.woodfinishingenterprises.com/
Βράζουμαι τα κοματιασμένα καρυδότσουφλα σε νερό κάμποση ώρα(τα φρέσκα πράσινα είναι καλύτερα)πολλά ή λίγα ανάλογα με την σκουροχρωμία που θέλουμαι και έχουμαι ένα φυσικό χρώμα για να σκουρήνουμιαι κάποια ξύλα.
Όποιος ξέρει και θέλει,προσθέτει ή αφαιρεί στοιχεία.ΑΥΤΑ πρός το παρόνννννννννν.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #161 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 02:36:16 μμ »
Νίκο καλημέρα και σε εσένα.Την βαφή με τα καρυδότσουφλα την ξέρω και ειδικά εδώ υπάρχουν πάρα πολλές καρυδιές.Το θέμα όμως ήταν να εφαρμόσω μια καινούρια τεχνική,που δεν την ξέρω και να δώ τα αποτελέσματά της επάνω σε ένα έτοιμη κατασκευή.Όχι σε τυχαία κομμάτια ξύλου.Κλειδιά και τσαμπουκάδες μπήκανε με μια μικρή μακακία βέβαια.Για αυτό και οι δύο τσαμπουκάδες στη ΛΑ.Οσο περισότερες μακακίες,τόσο καλήτερο το επόμενο.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #162 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 02:41:00 μμ »
....με μια μικρή μακακία βέβαια.Για αυτό και οι δύο τσαμπουκάδες στη ΛΑ.

δεν πειράζει, το πέμπτο τάστο είναι ο περίφημας "μάστορας" - στον οποίον κουρδίζεις - και σε πολλά όργανα, ειδικά σε παλιά, ο τσαμπουκάς διαφέρει από τους άλλους για να διακρίνεται εύκολα (όπως και της οκτάβας).

Τα κλειδιά όμως μήπως τα βλέπω ανάποδα (το γρανάζι "κάτω" ή "πάνω" από το αξονάκι του πλήκτρου το έχεις ?)

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #163 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 02:45:32 μμ »
Φίλε Μάνο,με έσκισες τώρα.Το γρανάζι όπως βλέπεις την φωτογραφία είναι από δεξιά,δηλαδή πάνω από από το αξονάκι.Πρόσεξε τι θα πείς.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #164 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2014, 03:07:10 μμ »

δες εδώ, έκτη φωτο
http://www.luthier.gr/index.php?topic=2035.0

ό,τι και να πω εγώ, τα κλειδιά θα δουλέψουν. Το πολύ πολύ να κουρδίζεις ανάποδα.