Αποστολέας Θέμα: Απο τον ΚΕΜΕΝΤΖΕ στο ΤΡΙΧΟΡΔΟ  (Αναγνώστηκε 21052 φορές)

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
Απ: Απο τον ΚΕΜΕΝΤΖΕ στο ΤΡΙΧΟΡΔΟ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 09, 2014, 10:08:43 μμ »
Tωρα ειδα το θέμα. Πολύ όμορφη δουλειά φίλε Γιωρίκα, με πρωτότυπες ιδέες και πετυχημένη εκτέλεση, μια χαρά το πας ,συνέχισε ακάθεκτος.
Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια.....

giorikas

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 50
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 10, 2014, 06:04:10 μμ »
και  καποιες  φωτο  απο  το  καπακι

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 10, 2014, 07:18:13 μμ »
ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ  ΕΝΤΑΞΕΙ....ΤΟΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΤΙΣ ΛΥΡΕΣ ΣΟΥ, ΣΤΙΣ ΣΟΜΠΕΣ ΣΟΥ, Σ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ.
ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΤΙ. ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΛΙΓΟ ΠΑΧΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΣΒΥΝΕΙΣ ΓΛΥΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΛΟΚΟΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΦΟΒΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

giorikas

• Sr. Member
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 10, 2014, 08:03:10 μμ »
οκ  κωστη  το  πιασα  θα  τα  φτιαξω  ευχαριστω  και  οποια  αλλη  παρατηρηση  καλοδεχουμενη    ...μου  αρεσει  να  με  διορθωνουν  βελτιώνομαι  χαχαχα

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 10, 2014, 11:29:55 μμ »
ειδικά ο κώστας να ξέρεις το λέει με πολύ αγάπη για να το έχεις το τριχορδάκι χρόνια να το χαίρεσαι...

giorikas

• Sr. Member
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 11, 2014, 01:18:40 μμ »
το  ξερω  φιλε  μου  δεν  εχω  κανενα  θεμα  με  τις  παρατηρησεις  ισα  ισα  που  ειναι  καλοδεχουμενες  ειμαι  ανθρωπος  που  ακουει  τις  γνωμες  των  αλλων  που  ξερουν  το  αντικείμενο  καλυτερα  απο  μενα  ετσι  και  εγω  με  την  σειρα  μου  θα  τις   εφαρμόσω σε  οτι  αφορά στην  κατασκευη

xaris

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Βρεγμενη σανιδα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 11, 2014, 02:31:00 μμ »
ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ  ΕΝΤΑΞΕΙ....ΤΟΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΤΙΣ ΛΥΡΕΣ ΣΟΥ, ΣΤΙΣ ΣΟΜΠΕΣ ΣΟΥ, Σ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ.
ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΤΙ. ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΛΙΓΟ ΠΑΧΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΣΒΥΝΕΙΣ ΓΛΥΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΛΟΚΟΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΦΟΒΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ.
Kωστα εγω δεν τα βλεπω για παχουλα τα καμαρια ,ουτε και πιστευω οτι το λεπτο  καμαρι θα μας δωσει ωπος δηποτε καλο ηχο.Βεβαια η φωτογραφια μπορει να με ξεγελαει και επισης αποτι βλεπω στην μια μερια απο το καπακι,τα καμαρια εχουν καποια αποσταση απο το χειλος  του καπακιου οποτε .
Γιορικα,προσεξε το αυτο  γιατι εγω πηγα να την πατησω και τα καμαρια  θα παταγανε 1-2 χιλιοστα πανω στο σκαφος,οποτε θα βουλιαζε αμεσως με το κουρδισμα.

dimitrisnikolaou

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: 2367
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 14, 2014, 10:50:04 πμ »
Κατι  καναμε  και  σημερα. Μετα  το  κολλημα  του  μανικου   και  την  ετοιμασία του  μορσου  εφτιαξα  και  κολλησα  το  καραολο  ,καρυδια  κελμπεκι  και  φιλετο  ελια  ,τελειωσε  και  η  χορδιερα  απο  ελια  και  κελεμπεκι  ένωσα  και  το  καπακι  και  απο  αυριο  εχω  πολυ  δουλεια
καλησπερα και συγχαρητηρια για την κατασκευη!!!!!
τι διαστασεις εχεις κανει το μορσο?
φτειαχνω κι εγω ενα τριχιρδο μπουζουκι και ψαχνω τις διαστασεις του μορσου.

giorikas

• Sr. Member
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 14, 2014, 02:43:37 μμ »
Κατι  καναμε  και  σημερα. Μετα  το  κολλημα  του  μανικου   και  την  ετοιμασία του  μορσου  εφτιαξα  και  κολλησα  το  καραολο  ,καρυδια  κελμπεκι  και  φιλετο  ελια  ,τελειωσε  και  η  χορδιερα  απο  ελια  και  κελεμπεκι  ένωσα  και  το  καπακι  και  απο  αυριο  εχω  πολυ  δουλεια

Γεια  σου  φιλε  μου  και  σε  ευχαριστω  για  τα  καλα  σου  λογια  το  μορσο  δεν  το  μέτρησα  απο  καπου  απλα  υπολογισα  ποσο  με  παιρνει  ο  τακος  στην  καμπυλη  μπροστα  ωστε  να  μην  βγει  εξω  στο  σκαφος  και  του  εδω  σχημα  σφηνας  προς  τα  πανω  παντος  οσο  πιο  παχυ  μπορεις  να  το  κανεις  τοσο  πιο  γερο  θα  γινει.  Α  πρεπει  να  υπολογισεις  και  ποσο  θα  το  βαλεις  πανω  απο  τον  τακο  για  το  καπακι

dimitrisnikolaou

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: 2367
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 14, 2014, 04:12:16 μμ »

Γεια  σου  φιλε  μου  και  σε  ευχαριστω  για  τα  καλα  σου  λογια  το  μορσο  δεν  το  μέτρησα  απο  καπου  απλα  υπολογισα  ποσο  με  παιρνει  ο  τακος  στην  καμπυλη  μπροστα  ωστε  να  μην  βγει  εξω  στο  σκαφος  και  του  εδω  σχημα  σφηνας  προς  τα  πανω  παντος  οσο  πιο  παχυ  μπορεις  να  το  κανεις  τοσο  πιο  γερο  θα  γινει.  Α  πρεπει  να  υπολογισεις  και  ποσο  θα  το  βαλεις  πανω  απο  τον  τακο  για  το  καπακι

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.καλες κατασκευες στην συνεχεια...

papadopoylos pavlos

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: νεραντζια
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 15, 2014, 12:49:28 μμ »
Μαστορα καλημερα ..τα φιλετα. στο σκαφος δεν εχουν καποιο νοημα εκτος και θελεις να κανεις εντυπωση και παρουσιαση δεξιωτητων

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 15, 2014, 01:30:02 μμ »
Για να μας εντυπωσιασει το εκανε! Και μαλλον το καταφερε!   Στο καπακι εχουν καποιον διαφορετικο ρολο? Δινουν κατι στον ηχο?  Αχ μαστροΠαυλο στα δικα σου οργανα που δεν ειχες βαλει περιττα στολισματα , ειχαμε καλυτερη αποδοση ηχου? Τα ειχα δει οταν μας τα παρουσιασες, αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο θεμα ηταν! Μπορεις να μου θυμησεις να τα ξανακοιταξω!

papadopoylos pavlos

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: νεραντζια
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 15, 2014, 02:02:30 μμ »
Η ειρωνεια και ο σαρκασμος δεν βοηθουν κσνενα

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 15, 2014, 02:06:07 μμ »
βοηθα κανεναν οτι δεν εχετε βρει τιποτα καλο σε αυτο το φορουμ εδω και δυο χρονια? μα τιποτα? Και τελος παντων ειχατε πει οτι θα βαζατε να δουμε καμια φωτογραφια απο τις κατασκευες σας. Που ειναι?  Γιατι για να σχολιαζει αρνητικα καποιος αυτο το σκαφος η παλιοτερα το τριχορδο του Νικολα πρεπει το λιγοτερο να φτιαχνει παπαδες!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 15, 2014, 04:15:17 μμ »
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ.
ΟΥΤΕ Ο ΚΑΤΣΥΦΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΒΑΡΛΑΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΠ.
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟ? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ? ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ  ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΧΥΣΕΤΕ ΟΣΟ ΔΗΛΗΤΙΡΙΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ......ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ.
ΗΛΘΑΝ, ΕΙΔΑΝ, ΜΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΗΓΑΝ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΥΗΞΕΙ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙΣ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................