Αποστολέας Θέμα: Τρίχορδο μπουζούκι Αφρικάνικη καρυδιά, κλίμακα 68 εκ.  (Αναγνώστηκε 27669 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Τρίχορδο μπουζούκι Αφρικάνικη καρυδιά, κλίμακα 68 εκ.
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 01, 2016, 03:24:22 μμ »
αμα βαλω το καρυφαιο... θα με διαγραψουν απο το φορουμ!

βάλε με στρουμφάκια

Άγαπητέ φίλε ΜΑΝΟ δέν ἔχω λόγια νά σ' εὐχαριστήσω γιά τήν τόσο ἄμεση ἀνταπόκριση . Δέν ἔχω μάθει σέ τέτοια ἐξυπηρέτηση .... Πολύ σ' εὐχαριστῶ .... Τά κατάλαβα καί ἐλπίζω νά τά καταφέρω .

μην το συζητάς, γι αυτό υπάρχει το φόρουμ. Θα τα καταφέρεις, δεν υπάρχει περίπτωση... κι εγώ τα ίδια έλεγα αλλά όταν ξεκίνησα άλλαξαν τα πράγματα.. το πολύ - πολύ να χαλάσεις κανα - δυό ντούγιες, κι αυτό όμως "μέσα στο πρόγραμμα" είναι

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 01, 2016, 11:46:25 μμ »
ΥΓ γιατί με λες "γιατρό"?  {music020}

οταν δεν ειμαι καλα και θελω να βρισω περνω τον Ζαρκ, οταν δεν ειμαι καλα και θελω να βρω μια λυση, περνω εσενα γιατρε, για αυτο σου λεω βρες μου ενα καραολο να βαλω στον τζουρα να γιανω!

εχεις γαμηθει μ ενα καραολο ρε................αυτα που σουστειλα δεν σ αρεσαν?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

janko

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: ελατο
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 05, 2016, 11:24:32 μμ »
Πολυ ομορφη κατασκευή. Χωρίς να θελω να παραξιγειθω  να αναφερω κατι που παρατήρησα σε αυτην την κατασκευή και σε πολλές άλλες εδώ μέσα. Το σκαφος οταν βγει απο τα καλουπι ειναι παντα λίγο πετσικο και θελει να μπει σε ενα καλουπι για λιγες μέρες για να ερθει στα ίσια του.Εχω δει σε οργανα ακριβά , την μια μεριά του σκάφους  να ειναι ασύμμετρη με την αλλη.Σε κατασκευαστη μπουζουκιου ειδα το εξεις....σε κοντρα πλακε 6...η..9αρι αποτυπονης το σκάφος αφου πρώτα σε χαρτί σχεδιασης την μερια του καλουπιου που θελεις να εχει σαν σχήμα το σκαφος και την διπλασιάζεις.Ετσι εχεις πλεων ενα τέλειο σχήμα σκάφους.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 05, 2016, 11:32:54 μμ »
το να βαλεις καπου το σκαφος για να ερθει στα ισια του, ειναι ο σιγουρος τροπος για να ανοιξει καποια στιγμη μια δουγα!  αλλα δεν μας νοιαζει, να φυγει απο τα χερια μας και μετα ας κανει οτι θελει.

janko

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 05, 2016, 11:40:28 μμ »
 :-\Μετα κόβουμε το κοντρα πλακέ και το φερνουμε ακριβώς με την γραμμή του σχήματος. Βαζουμε το σκάφος μεσα και εκεί που δεν εφάπτεται ζεστενομαι με ενα πιστολάκι για τα μαλλιά μεχρι το ξύλο να ζεσταθεί. ..μετα με ενα σφυκτηρα  το πιάνουμε μεχρι το σκάφος να ακουμπήσει στο κοντρα πλακέ. Οικονομική λυση και απλη.Ενα σκάφος που εκανα ειχε μεγαλες διαφορές απο μερια σε μεριά. ...μετα με αυτην την διαδικασία διορθώθηκε. Ειμαι νεος στον χώρο. ...και το αναφερω χωρίς να θελω να προσβάλλω.

janko

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 05, 2016, 11:46:45 μμ »
 :)

janko

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 05, 2016, 11:59:00 μμ »

janko

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 06, 2016, 12:06:47 πμ »

janko

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 06, 2016, 12:21:10 πμ »
Αν το αφήσεις μια βδομαδα και το ζεστάνεις καθε μερα λιγο έρχεται ακριβώς και δεν εχω ακούσει κατι για άνοιγμα ντουγας. Άλλωστε μαζεύεις λιγο και δεν το πιέζεις πολύ. Η τελική περιφερειακη εμφάνιση του σκάφους ειναι τέλεια. Το αφήνω στην κρίση σας αν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα .Ο κατασκευεστης πάντως που το είδα δεν θεωρείται εμποροβιοτεχνης μαζικής παραγωγής,  γιατη εχει χρόνο παράδοση μεγάλο στα μπουζούκια τα ακριβά....1- 1.5 χρόνο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

janko

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 06, 2016, 03:40:16 πμ »
Βρήκα ένα μπουζούκι στα 1250 ευρώ και  αλλοίωσα τα χαρακτηριστικά του μη παρεξηγηθώ. Είναι ένα άριστο   όργανο  από επώνυμο  κατασκευαστή. Είναι όμως φανερό ότι είναι πέτσικο το σκάφος. Στα σημεία  όπου  έχω  βάλει τα βελάκια  έχει  διαφορές με την απέναντι  ακριβώς  μεριά. Τα διακοσμητικά  φιλέτα για να μπουν, πατάει  ο οδηγός το σκάφος  και έτσι   φανερώνεται το πρόβλημα. Πέραν του αισθητικού  η συμμετρία  του σκάφους  παίζει  μεγάλη σημασία  γενικά. Η  κατασκευή που παρουσιάζει  ο Μάνος είναι εξαιρετική  και πολύ μακριά από της  αδυνατότητες  μου  αλλά  αν δεν με ξεγελαει η φωτογραφία  ίσως  να έχει  λίγο απόκλιση από  μεριά σε μεριά του σκάφους, σε καμία όμως περίπτωση  όση της κατασκευής που έφερα σαν παράδειγμα.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 06, 2016, 08:55:21 πμ »
...και  αλλοίωσα τα χαρακτηριστικά του ....

του Παπαδάμου είναι, ε ?

... Χωρίς να θελω να παραξιγειθω...

.. μη παρεξηγηθώ.

ε, καλά δεν σε παρεξηγούμε. "Γελάτε κι ας είναι εις βάρος μου", που' λεγε κι ένας φίλος.

Πάντως στην αποκατάσταση της συμμετρίας  θέλει προσοχή ποιά μεριά θα διαλέξεις

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 06, 2016, 09:49:34 πμ »
Βρήκα ένα μπουζούκι στα 1250 ευρώ και  αλλοίωσα τα χαρακτηριστικά του μη παρεξηγηθώ. Είναι ένα άριστο   όργανο  από επώνυμο  κατασκευαστή. Είναι όμως φανερό ότι είναι πέτσικο το σκάφος. Στα σημεία  όπου  έχω  βάλει τα βελάκια  έχει  διαφορές με την απέναντι  ακριβώς  μεριά. Τα διακοσμητικά  φιλέτα για να μπουν, πατάει  ο οδηγός το σκάφος  και έτσι   φανερώνεται το πρόβλημα. Πέραν του αισθητικού  η συμμετρία  του σκάφους  παίζει  μεγάλη σημασία  γενικά. Η  κατασκευή που παρουσιάζει  ο Μάνος είναι εξαιρετική  και πολύ μακριά από της  αδυνατότητες  μου  αλλά  αν δεν με ξεγελαει η φωτογραφία  ίσως  να έχει  λίγο απόκλιση από  μεριά σε μεριά του σκάφους, σε καμία όμως περίπτωση  όση της κατασκευής που έφερα σαν παράδειγμα.

:o Δεν το πιστεύω αυτό που βλέπω...
Κι εγω κόντεψα να το σπάσω από τα νεύρα μου το πρώτο που έφτιαξα γιατί ήταν ασύμμετρο...
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

tseros

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 4
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 06, 2016, 11:10:27 πμ »
Περι συμμετρίας το ανάγνωσμα
δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα αυτιά μας ή τα γεννητικά μας όργανα ( όρχεις ) δεν είναι συμμετρικά; Μήπως γιατί θα χάναμε σε ακοή (όσον αφορά τα αυτιά)ή γιατί θα χτυπούσαν μεταξύ τους σαν καμπανάκια στη δεύτερη περίπτωση; Καλή η συμμετρία αλλά δεν πρέπει να μας αγχώνει και η απόλυτη συμμετρία κατα την άποψη μου.

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 06, 2016, 01:40:53 μμ »
Παιδια εγω βρισκω σημαντικη αυτη την πληροφορια για την συμμετρια....δεν ειπαμε να ειμαστε υπολογιστες αλλα οχι να και να χασκουνε τα οργανα και να βαραει ματι που λεμε....!!!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 06, 2016, 03:56:08 μμ »
ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΠΩΝΥΜΩΝ. ΣΑΣ ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 60 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ( ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΕΤΣΙΚΟ) ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ....ΜΕΧΡΙ ΤΑ 3 ΧΙΛΙΟΣΤΑ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: