δεν αναφέρθηκα καθόλου στην γωνία που περιγράφεις.
Το πόσες μοίρες είναι εξαρτάται από το καλούπι. Σε ένα καλούπι συμμετρικό (όπως το ούτι) θα είναι οξεία και ίδια και από τις δύο πλευρές της ντούγας. Σε ένα καλούπι σαν κάστανο οι γωνίες πάλι θα είναι οξείες αλλά ενδεχομένως να διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα που βρίσκεται η ντούγα. Γενικά πάντως είναι ίδια σε όλο το μήκος της κάθε πλευράς κάθε ντούγας.
Δες εδώ, απάντηση 30#, δεύτερη εικόνα:
http://www.luthier.gr/index.php?topic=1378.30απεικονίζονται τα επίπεδα "τομής" - ένωσης ντουγών (σαν τις σελίδες ενός βιβλίου με ράχη στον κατά μήκος άξονα του σκάφους).
Σε κάθε μια ντούγα μορφοποιείς αυτήν ακριβώς τη γωνία με το πλάνισμα (σε ροκάνι αντεστραμμένο, στον πάγκο) και μετά με το γυαλόχαρτο σε μάρμαρο, για να πετύχεις την ίδια γωνία σε όλο το μήκος της πλευράς (x2 πλευρές), να μην σηκώνεται δηλαδή η ντούγα από το μάρμαρο όπου και να την πατήσεις (άκρες, μέση).
Για την δεύτερη ερώτηση περί μήκους ντουγών, αυτό επίσης εξαρτάται από το καλούπι, το περίγραμμα του μάνικου στην ένωση και τη θέση του σημείου σύγκλισης πίσω, και δεν θα μπορούσα να σου απαντήσω σαφώς - ακόμα και να ήξερα. Ποτέ δεν με απασχόλησε αν τα μήκη είναι ίδια ή όχι, άλλωστε με τον τρόπο που δουλεύω δεν έχει καμμία σημασία (εκτός από ακαδημαϊκή γνώση): δουλεύοντας μορφοποιείται η ντούγα εκεί που πρέπει - αλλιώς δεν πατάει - ή δεν φτάνει - ή περισσεύει.
Ούτως ή άλλως αν θες μέγιστο μήκος π.χ. 55 εκ., λογικά οι λωρίδες σου θα είναι κομμένες 58-60 οπότε για τις κοντύτερες ντούγες θα είσαι πολύ "άνετος".