Αποστολέας Θέμα: Έκθεση Ερασιτεχνικής Οργανοποιίας 2014! Προτάσεις και ιδέες  (Αναγνώστηκε 37508 φορές)

tb--

• Jr. Member
  • **
Απ: Έκθεση Ερασιτεχνικής Οργανοποιίας 2014! Προτάσεις και ιδέες
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 02, 2014, 12:51:18 μμ »
Καλησπέρα σας. Αν μπορεί να βοηθήσει μια υπενθύμιση, αφού το 2008 στο μουσείο Ανωγειανάκη, στην Πλάκα, όχι στους χώρους του μουσείο, αλλά δίπλα, σε αίθουσα είχε πραγματοποιηθεί η έκθεση "Κιθάρες και Μαντολίνα στη σύγχρονη Ελλάδα", που συμετείχαν και αρκετοί οργανοποιοί.

Περισσότερα : https://greekluthiers.wordpress.com/tag/%CF%86%CE%BF%CE%AF%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/

Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει συνδιασμός έκθεση οργάνων στον ώς άνω χώρο και παράλληλη επίσκεψη στους εκθεσιακούς χόρους του μουσείου. Να παραχωρηθεί το μουσείο για την έκθεση το θεωρώ απίθανο.
Εάν ο καιρός είναι καλός μπορεί να γίνει και στην αυλή του μουσείου.

Αυτά τα ολίγα σαν προτάσεις. Καλή επιτυχία ~

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 02, 2014, 01:08:24 μμ »
Να παραχωρηθεί το μουσείο για την έκθεση το θεωρώ απίθανο.
Εάν ο καιρός είναι καλός μπορεί να γίνει και στην αυλή του μουσείου.

Γεια σου tb.Το μουσείο μας έχει παραχωρήσει ήδη τον εκθεσιακό του χώρο και τον χώρο συνεδριάσεων.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 02, 2014, 04:53:30 μμ »
Γιαννη αν το εβαζες εχθες, θα νομιζα οτι ηταν πρωταπριλιατικο...

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 02, 2014, 04:58:55 μμ »
ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ? ΧΩΡΙΣ ΚΑΦΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ?
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΚΗ............................ΘΑ ΕΡΘΩ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΤΟ ΚΥΡΙΛΕΨΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ. ΟΤΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΚΑΛΠΗ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΥΡΙΛΙΚΙΑ ΠΑΝΤΟΣ, ΠΟΤΕ ΔΕ Μ ΑΡΕΣΑΝ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 02, 2014, 06:08:28 μμ »
Συμφωνώ με τον Κώστα Ζαρκάδα.

Η ιδέα του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων παρόλο ότι θα έδινε κάποιο prestige στην δική μας εκδήλωση, νομίζω ότι έχει "τεχνικά προβλήματα". Όπως ανέφεραν οι Γιάννηδες (Yannis, John2004) η έκθεσή μας θα πρέπει να επεκταθεί σε τέσσερις ορόφους (από 4-5 εκθέτες ανά όροφο), μπροστά στις βιτρίνες των παλαιών οργάνων της μόνιμης έκθεσης, όρθιοι, χωρίς πάγκους και χωρίς ουσιαστική δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ μας.

Νομίζω θα ήταν καλύτερα ως εξής:
1) Η έκθεση να γίνει σε εννιαίο ανοιχτό χώρο, σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο π.χ. 10 π.μ με 2:00 μ.μ.
2) Να ακολουθήσει συγκέντρωση όλων των εκθετών και μελών του φόρουμ. Μετά μια σύντομη εισήγηση του αδμιν (ή κάποιου άλλου) να ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με συγκεκριμένο θέμα. Διάρκεια συζήτησης το πολύ 1 ώρα.
3) Συνέχιση σε κοντινή ταβέρνα με τα όργανά μας και ότι ήθελε προκύψει.

Νομίζω ότι υπάρχουν και κατάλληλοι χώροι για την παραπάνω διαδικασία και π.χ.  θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε μια ιδέα του John2004. Αν θέλει ο ίδιος ας μας πει. Αλλά για κάποιον που θα ασχοληθεί, υπάρχουν και άλλοι ανάλογοι χώροι.

ΥΓ
1) Εμείς δεν είμαστε έμποροι για να περιμένουμε πελάτες. Μας ενδιαφέρει τι κάνει ο εκθέτης-συμφορουμίτης και θέλουμε να τον γνωρίσουμε περισσότερο με προσωπική άμεση επαφή.
2) Η ψηφοφορία (ότι και να βγάλει) δεν εξασφαλίζει ανθρώπους για να τρέξουν το όλο εγχείρημα.

Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 03, 2014, 12:13:15 πμ »
Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη.
Η προσσέγγιση του είνανι πραγματικά καλή και καλύπτει τις διαθέσεις αν όχι όλων των περισσότερων.

Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Αχιλλέας

• Jr. Member
  • **
  • Βαριέμαι το γυαλοχαρτάρισμα!
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 03, 2014, 11:11:53 πμ »
Τελικά τί θα είναι αυτό. Έκθεση ή συνάντηση? Η ταβέρνα μπορεί να κανονιστεί όποτε θέλετε. Η έκθεση γίνεται μια φορά το χρόνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί η ταβέρνα πρέπει να μπει στη agenda της έκθεσης!

Πάντως έχετε υπ'όψιν ότι το μουσείο στην Πλάκα έχει και προαύλιο, στο οποίο οι θεριακλήδες μπορούν (μπορούμε) να καπνίζουν ελεύθερα. Και να πιούν τον καφέ τους. Και να κουβεντιάσουν. Χωρίς να χρειάζεται το κοινό να υποστεί ούτε την τσιγαρίλα μας, ούτε τη βαβούρα μας ούτε τίποτα.
Ναι μεν δεν είμαστε έμποροι, αλλά μια έκθεση απευθύνεται σε ένα κοινό. Και ο σεβασμός σε αυτό το κοινό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αν η έκθεση γινόταν πχ όπως πέρσυ, εγώ θα ερχόμουνα. Αλλά τον πατέρα μου και την αδερφή μου δεν θα τους ξαναέφερνα.
Θα ακουστεί βέβαια και η άποψη ότι το κοινό είμαστε εμείς οι ίδιοι, που θα δούμε ο ένας τη δουλειά του άλλου, μπλα μπλα μπλα
Σύμφωνοι!
Αλλά και πάλι....τη δουλειά σας θέλω να δω. Και τις γνώσεις σας θέλω να ακούσω (και να μοιραστώ τις δικιές μου). Αλλά φαντάζομαι ότι η απόψεις μου για την πολιτική, το ποδόσφαιρο, τον Δαλάι Λάμα ή τις αναπαραγωγικές συνήθειες της στρουθοκαμήλου, σας ενδιαφέρουν όσο ενδιαφέρουν και εμένα οι αντίστοιχες απόψεις των υπολοίπων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ (ειδικά με οπαδούς του Δαλάι Λάμα)

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 03, 2014, 11:25:20 πμ »
Τελικά τί θα είναι αυτό. Έκθεση ή συνάντηση? Η ταβέρνα μπορεί να κανονιστεί όποτε θέλετε. Η έκθεση γίνεται μια φορά το χρόνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί η ταβέρνα πρέπει να μπει στη agenda της έκθεση

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ (ειδικά με οπαδούς του Δαλάι Λάμα)
καλά άμα κάνεις δίαιτα μην έρθεις
ΔΑΛΑΙ

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 03, 2014, 11:27:08 πμ »
ισα ισα οπως το εθεσε ο Παναγιωτης, απεκλεισε τα κρασια τους μεζεδες και τα λοιπα κατα την διαρκεια της εκθεσης (που φερνουν και λιγο μπαχαλο), και τα τοποθετησε χρονικα μετα το τελος της εκθεσης σε αλλον χωρο (ταβερνα) για οσους θελουν βεβαια.  Απλα περιορισε το χρονο της εκθεσης. Εβαλε στο τραπεζι το θεμα συζητησης κλεβοντας μια ωριτσα απο την εκθεση και εδωσε το περιθωριο σε οσους θελουν κοντινους και μακρινους να το διασκεδασουν κιολας λιγο, μιας και μονο μια φορα το χρονο μπορουμε να βρεθουμε απο κοντα.

Αχιλλέας

• Jr. Member
  • **
  • Βαριέμαι το γυαλοχαρτάρισμα!
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 03, 2014, 11:39:41 πμ »
 Ακριβώς πίσω από το μουσείο λοιπόν υπάρχει μια πολύ καλή ταβέρνα ("Ο Πλάτανος" νομίζω λέγεται)  ;D
Πολύ καλό φαγητό και τραπεζάκια κάτω από τη σκιά του πλατάνου. Είναι ίσως λιγάκι ακριβή αλλά για τα δεδομένα της Πλάκας είναι ΟΚ.

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 03, 2014, 11:46:41 πμ »
Ακριβώς πίσω από το μουσείο λοιπόν υπάρχει μια πολύ καλή ταβέρνα ("Ο Πλάτανος" νομίζω λέγεται)  ;D
Πολύ καλό φαγητό και τραπεζάκια κάτω από τη σκιά του πλατάνου. Είναι ίσως λιγάκι ακριβή αλλά για τα δεδομένα της Πλάκας είναι ΟΚ.
έτσι μπράβο αγόρι μου

relare

• Newbie
  • *
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 03, 2014, 02:42:18 μμ »
γειά χαρά,
με αφορμή την κουβέντα για να γίνει η έκθεση στο μουσείο Ανωγειανάκη ,μου ρθε μια εικόνα...
Βορειοευρωπαία τουρίστρια φιλέλλην (πιπίνι κατά προτίμηση)και με γνώσεις στο αντικείμενο
 ξεστρατίζει και μετά την ακρόπολη μπαίνει στην έκθεση...
Το μάτι της πέφτει στο σημείο που βρίσκεται ο ερασιτέχνης εκθέτης (δεν ξέρω γιατι μου ρχεται
ο Ζαρκάδας στο μυαλό...) και ακολουθει ο διάλογος...

τουρ-Οh!! this is a Venios lute??
Ζαρκ-yes miss but sorry you cant play it-would you like to play my tzouras?
τουρ-can i really play your instrument??
Zαρκ-yes miss ,but very smooth please!!!!

Aυτα μαγκες ελπιζω να σας εφτιαξα την διάθεση-σιγουρα αυτος ο χώρος δεν κανει για την έκθεση--
θα πω κι εγω κάποιες προτάσεις αργοτερα.
Παναγιωτης.

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 03, 2014, 04:21:33 μμ »
και ακολουθει ο διάλογος...

λολολλολολολ   ηαηαηαηααηαηα!  :-[ :-[ :-[ :-[ ;D
...

Μεγάλη ευθύνη μου φαίνεται ο χώρος του μουσείου με πολλά πράγματα που απαιτούν προσοχή  και πολλά που μπορούν να πάνε στραβά.

πάντως θα περάσω να το επισκεφτώ  όταν ανέβω κάποια στιγμή δεν γνώριζα την ύπαρξη του .

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 03, 2014, 11:19:45 μμ »
γειά χαρά,
με αφορμή την κουβέντα για να γίνει η έκθεση στο μουσείο Ανωγειανάκη ,μου ρθε μια εικόνα...
Βορειοευρωπαία τουρίστρια φιλέλλην (πιπίνι κατά προτίμηση)και με γνώσεις στο αντικείμενο
 ξεστρατίζει και μετά την ακρόπολη μπαίνει στην έκθεση...
Το μάτι της πέφτει στο σημείο που βρίσκεται ο ερασιτέχνης εκθέτης (δεν ξέρω γιατι μου ρχεται
ο Ζαρκάδας στο μυαλό...) και ακολουθει ο διάλογος...

Aυτα μαγκες ελπιζω να σας εφτιαξα την διάθεση-σιγουρα αυτος ο χώρος δεν κανει για την έκθεση--
θα πω κι εγω κάποιες προτάσεις αργοτερα.
Παναγιωτης.

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.......ΤΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ? ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΕΧΩ? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΛΕΝΕ.......
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

νικος μπακης

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 04, 2014, 09:27:00 πμ »
ρε συ ζαρκαδα το τζουρα σου αμα τον χαιδεψεις γινετε μπουζουκι ? :-X :-X

Tags: