Αποστολέας Θέμα: Έκθεση Ερασιτεχνικής Οργανοποιίας 2014! Προτάσεις και ιδέες  (Αναγνώστηκε 37414 φορές)

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Απ: Έκθεση Ερασιτεχνικής Οργανοποιίας 2014! Προτάσεις και ιδέες
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 27, 2014, 10:00:15 πμ »
Να πω εξαρχής ότι δεν πρόκειται να κατέβω (οπότε ίσως δεν πολυ- βαραίνει η γνώμη μου) παρ' όλα αυτά θα ήθελα να πω δυο πράγματα:
Κατά την γνώμη μου λοιπόν ο χώρος είναι ιδανικός για έκθεση:

- με "γραμμική" ανάπτυξη (που εξυπηρετεί στην κίνηση, αρκεί να μην γίνονται "πηγαδάκια" στον διάδρομο)
- αρκετή απόσταση επισκέπτη για τέτοιου μεγέθους εκθέματα ώστε να βλέπει κάποιος το έργο "συνολικά"
- έχει και το στοιχείο της "έκπληξης" καθώς ο επισκέπτης δεν βλέπει όλη την έκθεση από την αρχή αλλά στη διάρκεια της κίνησης "αποκαλύπτονται" νέα πράγματα - - και απ' ότι φαίνεται στις φωτογραφίες, ικανοποιητικό φως και υποδομή για το στήσιμο των εκθεμάτων.

Δεν ξέρω από ακουστική τι γίνεται, όμως ο σκοπός μιας έκθεσης δεν είναι να "παίζονται" τα εκθέματα. Ούτε να εξασφαλίζονται καθίσματα για τους επισκέπτες.
Μπορεί εκεί να καταλήξει, αλλά δεν επιλέγεις χώρο με αυτό το κριτήριο.
Άλλωστε καλοκαιράκι θα είναι, κι απ' ό,τι είδα έχει και ωραίο χώρο έξω http://www.galatsi.gov.gr/web/guest/179
Πάρτε και καναδυο καρέκλες ο καθένας και όλα καλά.

Έκανα και δυο αφισσάκια παίζοντας, να παίρνετε ιδέες   ;D

[ Invalid Attachment ]

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 27, 2014, 10:11:04 πμ »
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΦΙΣΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΟΝΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΝΩΛΗ. ..........ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 27, 2014, 12:13:45 μμ »
Γιαννη φιλε σορυ που απαντησα στο μηνυμα αν μου αρεσει ο χωρος!! Εκανα λαθος φιλε!
Νομιζα μπορουσαμε να πουμε την αποψη μας ελευθερα!
Δεν καταλαβα οτι θα κρεμασω τον  Χρηστο! Συγγνωμη Χρηστο αν σε κρεμασα!
Δεν ειχα τετοια προθεση και μπραβο σου που βρηκες τον χωρο!

Στο θεμα μας λοιπον και αν μου επιτρεπεις φυσικα!

Ρωτας αν αλλοι το εκαναν? Εγω ξερω οτι το εκαναν και ο sforzando και αλλοι!
Αν υπονοεις εμενα οχι φιλε μου δεν εκανα απολυτως τιποτα!
Αν γινοταν στην πολη μου ισως να εκανα κατι!

Λες οτι ειναι απο τους ιδανικοτερους χωρους για μια εκθεση!
Αλλα τι εκθεση;; Ζωγραφικης ισως! Οπου ο εκθετης ειναι ενα ατομο;
Αν μιλαμε για ιδανικο χωρο δες το βιντεακι μου απο την εκθεση κιθαρας πριν
3 χρονια! Τοτε θα καταλαβεις ποιος ειναι ο ιδανικος χωρος!

https://www.youtube.com/watch?v=y6ufqs1rGl0

Επισης φιλε δεν καταλαβαινω για ποιο λογο δεν πρεπει να συμμετεχει καποιος που
δεν εχει προσφερει στο φορουμ οπως λες!
Μηπως στην πρωτη εκθεση που καναμε καποιοι απο τους εκθετες ειχαν προσφερει
τιποτα;; Και γιατι να σου την δινει εσενα αν καποιος μπαινει και παρουσιαζει ενα οργανο και δεν ξαναγραφει!
Υπογραψαμε κανα συμβολαιο ποτε θα γραφουμε και ποτε οχι;
Εγω νομιζω καλο κανει και οτι βλεπω με βελτιωνει!
Προτρεπεις τον Γιαννη να βαλει ορο στις συμμετοχες;
Αυτο δεν το κανουν ουτε σε εκθεσεις επαγγελματιων που αφηνουν ακομα και
αγνωστους ερασιτεχνες να εκθεσουν τα οργανα!

Σορυ φιλε αλλα για μενα οι αποψεις αυτες δεν ειναι σωστες!

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 27, 2014, 12:21:50 μμ »
Εχω πει στον πατερα μου που ειναι κερατσινι να ρωτησει στο δημο. Δε θα παει αυριο ομως λογω επισκεψης σε γιατρο.

Ο γιατρος ηταν τελικα νοσοκομείο και μαλιστα τον κρατησαν μεσα. Οποτε δε θα μπορεσει να παει, τουλαχιστον οχι αμεσα.
Θα ερθω Αθηνα ΣΚ για να τον δω. Αν κατσω Δευτερα και δεν εχω μπλεξιματα ισως καταφερω και παω εγω. Δεν το υποσχομαι ομως λογω της καταστασης
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Αχιλλέας

• Jr. Member
  • **
  • Βαριέμαι το γυαλοχαρτάρισμα!
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 27, 2014, 01:08:00 μμ »
Η αφίσα έχει ορθογραφικό λάθος. Τα διαλυτικά είναι σε λάθος γιώτα

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 27, 2014, 02:08:22 μμ »
Δημητρη μου σαγαπαω σε εκτιμαω αλλα μαλλον εισαι λαθος.
Δεν ειπα σε κανεναν να μην πει την γνωμη του. Απορησα που το θεωρισες ψυχρο! Το αν ειναι ιδανικος ο χωρος για εκθεση νομιζω το καλυψε ο Μανος. Ξαναγραφω ΝΑΙ ειναι ιδανικος για ΕΚΘΕΣΗ! Το βιντεακι για καποιο λογο δεν παιζει αλλα το ειχα δει παλιοτερα και τον θυμαμαι τον χωρο, τι παραπανω ειχε?  Διαβαζα οτι σε κανενα μηνα θα γινει στην Θεσσαλονικη εκθεση λαικης κιθαρας και προσπαθει ο Τασος να βρει τροπο και χρονο να ηχογραφησει ολα τα οργανα ωστε να μπορει ο καθε επισκεπτης να ακουσει ενα δειγμα. Δεν νομιζω οτι θα εχει την δυνατοτητα οποιος θελει να τσακωσει ενα οργανο και να το κανει βολτα στο χωρο της εκθεσης, ακομα και αν ειναι ο ιδιος ο εκθετης. Αυτο ειναι εκθεση για τους επισκεπτες. Εμεις θελουμε αυτο η να βρεθουμε να μιλησουμε να ακουσουμε να δοκιμασουμε τα οργανα των οποιων φιλων καταφερουν να ερθουν?  Εγραψα οτι πολυ καλα τα λεει ο Σακκαλης, αλλα σκεφτηκα και το τι γινεται με τους μακρινους. Την γνωμη μου εγραψα και τιποτα αλλο, απλα την συγκεκριμενη μερα δεν θελω να δω εσενα που βρισκομαστε οποιαδηποτε στιγμη η τον Ζαρκαδα η τον Γιαννη, θελω να δω αυτους που μονο μια μερα το χρονο εχω τη δυνατοτητα να δω. Οποτε το σκετο σοβαρη εκθεση δεν μου κανει.

Εκανε μια ερωτηση ο Χρηστος και μας εφερε την προταση του. Εκτος απο αυτο εχω διαβασει αλλους εικοσι να λενε, να πατε να ρωτησετε στα πολιτιστικα κεντρα των δημων. Και γιατι δεν το καναν οι ιδιοι ρωτησα, για τους φιλους απο αθηνα οχι για σενα αφου εχουμε πει οτι αθηνα θα γινει. Και τον φιλο το Γιωργο τον εχω ακουσει εδω και δυο χρονια αλλα δεν εχω δει γραμμενο κατι θετικο(προταση) η αρνητικο.

Ρωτας, Επισης φιλε δεν καταλαβαινω για ποιο λογο δεν πρεπει να συμμετεχει καποιος που[/size]δεν εχει προσφερει στο φορουμ οπως λες! [/size]Μηπως στην πρωτη εκθεση που καναμε καποιοι απο τους εκθετες ειχαν προσφερειτιποτα;; Και γιατι να σου την δινει εσενα αν καποιος μπαινει και παρουσιαζει ενα οργανο και δεν ξαναγραφει![/color]

[/size]Εγραψα εγω κατι τετοιο? Εγραψα για προσφορα? Και πως αυτη ζυγιζεται? Ξαναδιαβασε το γιατι μαλλον δεν καταλαβες. Ζητησα απο το Γιαννη να οργανωσει μια εκθεση- συναντηση για τους ΦΙΛΟΥΣ του φορουμ και μονο. Οχι για αυτους που εκμεταλευονται το φορουμ για να προβαλουν την δουλεια τους αποκλειστικα και θα μας ξαναθυμηθουν μονο την ημερα της εκθεσης. Αν θες παντως να μαθεις απο αυτους, εχουν σελιδα που μπορεις να επισκεφτεις! Εκτος αν θεωρεις φιλο του φορουμ και τον τυπο που μπηκε μεσα εστησε τον παγκο του, ανοιξε το laptop του και προσπαθησε να πουλησει τα σχεδια του για τις ηλεκτρικες και τα πικαρντ. Θα τον θυμασαι βεβαια αφου εσυ σαν συντονιστης ετρεξες το θεμα εκθεσης και τις δυο χρονιες, αυτον και αλλους....

[/size]Σου ξαναγραφω οτι σε αγαπαω και σε εκτιμαω σαν ανθρωπο και οτι με τιμα ιδιαιτερα που με εχεις βαλει μεσα στο σπιτι σου, αλλα να ξερουμε τι λεμε. Πιστευω απο ολο αυτο να μην κρατησεις μονο την τελευταια φραση για τις προηγουμενες εκθεσεις και το δεν θελω να δω εσενα, θα με απογοητευσεις!

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 27, 2014, 06:22:47 μμ »
Αχ, αυτό το πληκτρολόγιο ως μέσο για ηλεκτρονικές συζητήσεις! Δεν έχει καμιά δυνατότητα να εκφράσει αποχρώσεις, συναισθήματα, απόψεις  και ιδέες με ένα ομαλό και νηφάλιο τρόπο ακόμα κα όταν συζητάνε αποδεδειγμένα καλοί φίλοι. Μπορούν να ανάψουν φωτιές από το τίποτα.

Αγαπητοί φίλοι, τι παει να πει "οι απόψεις σου δεν είναι σωστές" ή "φίλε είσαι λάθος"; Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάποιος λάθος; Υπάρχει μια συζήτηση περί της φετινής εκδήλωσης και περί του είδους της "έκθεσης". Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ε! και;  Οι μισοί τη θέλουν έτσι και οι άλλοι μισοί γιουβέτσι. Ποιοί είναι σωστοί και ποιοί είναι λάθος; Περί ορέξεως ...... κτλ. Αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι  "ΤΟ ΘΕΜΑ" για να προκαλεί αντιπαραθέσεις.

Επί της ουσίας νομίζω ότι θα πράγματα μπορεί να αποφασιστούν απλά. Ακούστηκαν οι διαφορετικές απόψεις. Προτείνω, ο Yannis (admin) να καλέσει τους συντονιστές (και όποιον άλλον νομίζει) είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικώς για να συναποφαστεί ο χαρακτήρας (ώστε να επιλεγεί και ο τόπος) της εκδήλωσης. Από εκεί και πέρα ο καθένας κουμαντάρει την αφεντιά του.

Γενικά πάντως οποιαδήποτε εκδήλωση θα πρέπει να  έχει συγκεκριμένους στόχους ώστε να αποκτήσει και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Διαφορετικό πράγμα η συνάντηση φίλων και διαφορετικό μια "Έκθεση". Η Έκθεση έχει πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις τόσο για τους διοργανωτές όσο και τους εκθέτες. Και θέλει χρόνο, έξοδα και ανθρώπους να τρέξουν. 

ΥΓ
Προσωπικά προτιμώ μια συνάντηση χαλαρή μεταξύ φίλων και υποψήφιων φίλων που έχουν την ίδια ψώρα με τις οργανοκατασκευές. Αλλά και μια έκθεση δεν θα με χάλαγε.   
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 27, 2014, 07:04:33 μμ »
Παναγιωτη αν υπηρχε η σκεψη οτι μπορει να παρεξηγηθουμε με τον Δημητρη απο ενα μηνυμα, οχι δεν θα το εγραφα, αλλα απτην αρχη δεν θα εκανα παρεα μαζι του! Εγω με τους φιλους μου εχουμε την δυνατοτητα να διαφωνουμε ακομα και αν με ενταση. Αυτο δεν αλλαζει κατι. Και μαζι εχουμε διαφωνισει στο παρελθον, ε και?  ΤΩρα στο θεμα θα συμφωνησω μαζι σου, να καταληξουμε πρωτα απο ολα στο τι θελουμε να κανουμε και μετα να βρουμε χωρο. Οι μερες  περνανε ομως!

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 27, 2014, 07:06:18 μμ »
Αχ, αυτό το πληκτρολόγιο ως μέσο για ηλεκτρονικές συζητήσεις! Δεν έχει καμιά δυνατότητα να εκφράσει αποχρώσεις, συναισθήματα, απόψεις  και ιδέες με ένα ομαλό και νηφάλιο τρόπο ακόμα κα όταν συζητάνε αποδεδειγμένα καλοί φίλοι. Μπορούν να ανάψουν φωτιές από το τίποτα.

Αγαπητοί φίλοι, τι παει να πει "οι απόψεις σου δεν είναι σωστές" ή "φίλε είσαι λάθος"; Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάποιος λάθος; Υπάρχει μια συζήτηση περί της φετινής εκδήλωσης και περί του είδους της "έκθεσης". Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ε! και;  Οι μισοί τη θέλουν έτσι και οι άλλοι μισοί γιουβέτσι. Ποιοί είναι σωστοί και ποιοί είναι λάθος; Περί ορέξεως ...... κτλ. Αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι  "ΤΟ ΘΕΜΑ" για να προκαλεί αντιπαραθέσεις.

Επί της ουσίας νομίζω ότι θα πράγματα μπορεί να αποφασιστούν απλά. Ακούστηκαν οι διαφορετικές απόψεις. Προτείνω, ο Yannis (admin) να καλέσει τους συντονιστές (και όποιον άλλον νομίζει) είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικώς για να συναποφαστεί ο χαρακτήρας (ώστε να επιλεγεί και ο τόπος) της εκδήλωσης. Από εκεί και πέρα ο καθένας κουμαντάρει την αφεντιά του.

Γενικά πάντως οποιαδήποτε εκδήλωση θα πρέπει να  έχει συγκεκριμένους στόχους ώστε να αποκτήσει και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Διαφορετικό πράγμα η συνάντηση φίλων και διαφορετικό μια "Έκθεση". Η Έκθεση έχει πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις τόσο για τους διοργανωτές όσο και τους εκθέτες. Και θέλει χρόνο, έξοδα και ανθρώπους να τρέξουν. 

ΥΓ
Προσωπικά προτιμώ μια συνάντηση χαλαρή μεταξύ φίλων και υποψήφιων φίλων που έχουν την ίδια ψώρα με τις οργανοκατασκευές. Αλλά και μια έκθεση δεν θα με χάλαγε.   

+1000 likes!

Καλύτερα δεν θα μπορούσες να με καλύψεις Παναγιώτη...
Υπάρχουν πολλές απόψεις για την έκθεση και θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε.Ο Χρήστος έτρεξε και μας βρήκε έναν πανέμορφο χώρο για την έκθεση με μόνο μειονέκτημα πως δεν υπάρχει οπτική επάφη με όλους και θα υπάρχει μία σχετική απομόνωση...
 Εγώ είχα μια επικοινωνία με το Μουσείο Λαικών Οργάνων που είχε γίνει και η έκθεση που αναφέρει ο Δημήτρης ο Ανδρέου.Οι άνθρωποι με κάλεσαν να δω τον χώρο και έχω ραντεβού αύριο για να μιλήσουμε από κοντά.
 Αν όμως δεν θέλουμε μια έκθεση τόσο επίσημη είναι κρίμα να τρέχουν άνθρωποι αριστερά και δεξιά να βρουν χώρο και τελικά να μην είναι κανείς ευχαριστημένος.
 Για αυτό άνοιξα μια ψηφοφορία να δούμε τι θα αποφασίσει ο λαός!

Ψηφίστε εδώ

http://www.luthier.gr/index.php?topic=1810.0

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 27, 2014, 09:14:11 μμ »
Παράθεση
Τωρα για αυτους που θελουν να δειξουν τα οργανα τους στη μερκελ..... καλο θα είναι να στρωθουν κατω  να φτιαξουν κανενα μπουζουκακι να το δειξουν σε εμας, γιατι ετσι όπως το βλεπω θα ερθουν με τέσσερεις δουγιες στο χερι και τιποτα άλλο!!!
Μπουζούκι με τέσσερις ντουγες   :o :o :o :o Χμμμμμμμ καλή σκέψη λες  ::)  θα πρωτοτυπήσω κιόλας θα το δει και η madame Μέρκελ >:( θα την κουφάνω 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 27, 2014, 09:26:02 μμ από yiannis »
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 27, 2014, 11:28:58 μμ »
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΖΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ .........ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.
ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ YOU-TUBE  ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΟΝΤΩΣ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΓΩ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΦΙΛΟ SIRPANO ( AΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ? ) ΚΑΙ ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ.
ΤΕΛΟΣ..........................

ΥΓ ΕΣΥ ΚΩΤΣΟ Μ  ΤΑ ΘΕΣ ΤΑ ΚΑΡΙΟΛΙΚΙΑ ΣΟΥ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ ΝΑ Τ ΑΚΟΥΣΕΙΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΗΓΗΘΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ.ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ΟΜΩΣ...................................ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ!!!!!!!!!
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 28, 2014, 12:24:27 πμ »
Λοιπὸὸὸὸὸὸὸὸν ............... Δὲν θὰ κάνω κανενὸς εἶδους σχόλιο γιὰ τὴν ψιλοένταση ποὺ δημιουργήθηκε μεταξὺ φίλων γιατὶ πιστεύω ὅτι τὸ θέμα θεωρεῖται λῆξαν καθῶς δόθηκαν ἐπαρκεῖς ἐξηγήσεις.

Κατ' ἀρχὰς τὸ θέμα γιὰ ἔκθεση ἤ μάζωξη ἔχει ξεκαθαριστεῖ ἐδῶ καὶ τρἰα χρὀνια (ἀπ' τὸ 2012) ὅταν ἔπεσε ἡ ἱδέα ἀπ' τὸ Δημήτρη (Ἀνδρέου) γιὰ τὴ διοργάνωση τῆς ἔκθεσης. Τότε τὸ θεώρησα πολὺ μεγαλεπήβολο ἀλλὰ ἡ πρώτη ἔκθεση μὲ διέψευσε κατηγορηματικῶς καὶ πλέον (ὅπως εἶπα καὶ παραπάνω) θεωρῶ ὅτι σιγὰ σιγὰ ἡ ἔκθεσὴ μας θὰ γίνει θεσμὸς καὶ θὰ πρέπει νὰ τὴ δοῦμε πιὸ σοβαρὰ ἀπ' ὅτι μιὰ ἁπλὴ μάζωξη φίλων.

Προσωπικῶς θὰ κάνω τὰ ἀδύνατα δυνατὰ νὰ ἔρθω φέτος πράγμα ποὺ πιθανότατα δὲν θὰ ἔκανα ἄν ἦταν μιὰ ἁπλὴ μάζωξη. Μιὰ ἔκθεση εἶναι ἕνα πολιτιστικὸ γεγονὸς ποὺ ἀπευθύνεται σὲ πολὺ εὐρύτερο κοινὸ ἀπὸ μιὰ μάζωξη φίλων. Καὶ ὁ σκοπὸς της εἶναι αὐτὸς ἀκριβῶς: νὰ ἔρθει κὀσμος νὰ μᾶς γνωρίσει, νὰ τὸν γνωρίσουμε, νὰ ἀνταλλαγοῦν ἀπὸψεις καὶ ἱδέες, νὰ μάθουμε καινούργια πράγματα ἔστω καὶ ἀπὸ κάποιους ποὺ θὰ ἔρθουν μόνο καὶ μόνο γιὰ νὰ παρουσιάσουν τὴν "πραμάτεια"τους· ἐμένα δὲ μὲ πειράζει (μπορῶ νὰ πῶ ὅτι εἶναι καὶ εὐπρόσδεκτοι) καθῶς ἔχω μάθει νὰ ἀποκομίζω ὠφέλιμα πράγματα ἀπὸ παντοῦ ἐφόσον δὲ μὲ βλάπτουν ἀμέσως ἤ ἐμμέσως.

Καὶ κάτι ἄλλο: ἡ ἔκθεση γίνεται μιὰ φορὰ τὸ χρόνο (καὶ μἀλιστα στὸ κέντρο τῆς Ἑλλάδας, στὴν Ἀθήνα) ἐνῶ μιὰ ὁποιαδήποτε μάζωξη γίνεται ὁπουδήποτε, ὁποτεδήποτε καὶ ὁσες φορὲς θἐλουν, ὅσοι θέλουν.

Ὄσον ἀφορᾶ τὸ συγκεκριμένο χῶρο τώρα. Πιστεύω ὅτι (πάντα κατὰ τή γνώμη μου ποὺ ὅπως εἶπε καὶ ὁ Κλὶντ Ἤστγουντ ὁ καθένας ἔχει ἀπὸ μἰα ὅπως καὶ ἔχει καὶ μιὰ κ@λ@τρυπίδα  ;D ;D) ὁ χῶρος εἶναι πολὺ καλὸς γιὰ τοὺς κάτωθι λόγους:

- Εἶναι χῶρος διαμορφωμένος εἰδικῶς γιὰ πολιτιστικἐς ἐκδηλώσεις καὶ μάλιστα ἔχει καὶ "τεκεδίστικη" φινέτσα.
- Ἔχει ἀρκετοὺς πάγκους γιὰ τὸν κάθε ξεχωριστὸ ἐκθέτη καὶ ἐπαρκή φωτισμὀ.
- Λόγω τῆς κυκλικότητας μπορεῖ νὰ "κατατμηθεῖ" ἔτσι ὥστε νὰ δημιουργηθοῦν "τόξα-ὁμάδες" μὲ συγγενή ὄργανα ὅποὺ θὰ εἶναι κοντὰ οἱ φίλοι μὲ συναφές ἀντικείμενο ἀλλὰ νὰ μείνει καὶ χῶρος γιὰ κάποιους "ξέμπαρκους" ποὺ θὰ ἐκθέσουν τὴν πραμάτεια τους χωρὶς νὰ μπλέκονται στὰ πόδια μας.
- Ἔχοντας δυστυχῶς τὴν ἐμπειρία μόνο τὴς πρώτης ἔκθεσης ὅπου τὰ ὄργανα "χανόντουσαν" σὲ παρέες, στὸ χώρο αύτὸ λὀγω τὴς κυκλικότητας καὶ τῆς ὁμαδοποίησης θὰ εἶναι πολὺ εὐκολότερος ὁ ἔλεγχος τῶν ὀργάνων λόγω καὶ τῆς στενότητας τοῦ διαδρόμου ποὺ ἀποκλεἰει τὴ δημιουργία μεγάλων, ἀποκομμένων παρεῶν.
- Ἐπειδή δὲν εἶναι ἔνας ἑνιαῖος χὠρος νομίζω (δὲν εἶμαι ἀπολύτως σίγουρος) ὅτι ἀκόμα καὶ οὶ ήλεκτρικὲς κιθάρες θὰ μποροῦν νὰ παίζουν χωρὶς νὰ πολυενοχλοῦν τοὺς ὑπόλοιπους.
- Ὑπάρχει εὔκολη πρόσβαση μέσω τοῦ μετρὸ πράγμα πάρα πολὺ σημαντικὸ γιὰ ἐμᾶς ἀπ'τὴν ἐπαρχἰα.
- Ὑπάρχει αὔλιος χῶρος γιὰ διἀλλειμμα καὶ παρεοποίηση μὲ τὸν καφὲ καὶ τὀ σουβλάκι στὸ χέρι χωρὶς νὰ ἐνοχλοῦνται οἱ ἐκθέτες. Ἐκεῖ μπορεῖ νὰ ὑπάρξει μέχρι καὶ μπουφὲς μὲ πληρωμἠ ὅπου ὁ Γιάννης (John2004 ἤ ὁποιοδήποτε catering) μπορεῖ νὰ προσφέρει διάφορα προπαρασκευασμένα έδέσματα καὶ ποτὰ.

Ἐν τέλει καὶ ἐν κατακλείδι, πρέπει νὰ ἀποδεχτοῦμε ὁτι διοργανώνουμε πλέον ἕνα σοβαρό πολιτιστικὸ γεγονὸς τοῦ ὁποίου μπορεῖ νὰ ἀκολουθήσει μάζωξη σὲ ταβέρνα γιὰ γλέντι καὶ ξεφάντωμα.

Αὐτά.

Υ.Γ. 1. Προσωπικῶς εἶμαι εὐγνώμων στὸ Χρῆστο καὶ κάθε Χρῆστο-μέλος τοῦ χώρου ποὺ θὰ τρέξουν γιὰ τὴ διοργάνωση τῆς ἔκθεσης ὅπου καὶ ἄν γίνει αύτή.

Υ.Γ. 2. Ἄν περιμένετε ἀπὸ μένα νὰ δεῖτε ἀκόμα καὶ ντοῦγες, εἶστε βαθειὰ νυχτωμένοι  ;D ;D ;D

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 28, 2014, 01:56:20 πμ »
γεια σου Γιαννη αντμιν με τα ιντερνετικα σου κόλπα, ωραιο αυτο με την ψηφοφορία, οτι αποτέλεσμα και να βγει εγω μέσα δεν χαλιέμαι.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 28, 2014, 07:44:38 πμ »
Μιὰ ἔκθεση εἶναι ἕνα πολιτιστικὸ γεγονὸς
+1

... και οχι ενα μερος μαζεματος (καφενειο-γηπεδο κλπ) οπου ολοι καπνιζουν αρειμανιως σε κλειστο χωρο, βριζουν κλπ...
(ο λογος που δεν καθισα περυσι, και εφυγα στο 5λεπτο...)

και (συμφωνα με την γνωμη μου κ σωστα εκανε ο Γιαννης) οπως αναφερθη απο τους προλαλησαντες, 2 ειναι τα τινα: Α) εκθεση
Β) μαζωξη σε μεγαλο κεντρο (οπου δεν ενοχλουν ουτε οι τσιγαριες, ας ειναι κ καλαματιανες, ουτε τιποτε...)

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 28, 2014, 09:31:13 πμ »
Ζαρκάδα, Κούρε, έχετε απόλυτα δίκιο ας αφήσουμε τα ζόρια, να ηρεμήσουν τα πνεύματα να κοιτάμε μπροστά, και ναι ειναι ένα πολιτιστικό γεγονός αυτή ή έκθεση, και ξαναλέω να πάρουμε το θέμα σοβαρά, και πολιτισμένα.
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Tags: