Αποστολέας Θέμα: σχεδια για τριχορδο απο καπλαμα  (Αναγνώστηκε 14030 φορές)

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
    • Γ.ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
  • Αγαπημένο ξύλο: εβενος
  • Αριθμός κατασκευών: 7
Απ: σχεδια για τριχορδο απο καπλαμα
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 16, 2014, 09:30:55 μμ »
οι γνωμες ολες ειναι δεκτες για αυτο αλλωστε ανερτησα το θεμα εχω ομως να πω και εγω τα εξης...το οργανο αυτο προοριζεται για μενα και το εκανα οπως εγω το θελω το αν εκανα οργανο για καποιον αλλο φιλε μου ζαρκαδα θα ακολουθουσα τους γνωστους τροπους ...ηθελα να το κανω ιδιαιτερο και νομιζω πως καλυψα τα γουστα μου...
η φιγουρα εχει μετηρθει ακριβως ο καβαλαρης μου ειναι 14cm μηκος οποτε παρατηρωντας καλυτερα θα δειτε πως πεφτει εκτος φιγουρας ...οσο για το φιλετο ναι ισως εκανα λαθος που το εβαλα εκει εμενα μου αρεσε  παντως .... για την σελιδα μου και για το αν φτιαξω για αλλον οργανο παιδια ελεος γιατι οχι και γιατι οχι ολοι απο καπου ξεκινησαν εχω φιλους που ηδη μου εχουν κανει παραγγελειες οποιος δεν με εμπιστευεται και το δεχομαι ας μην μου ζητησει να του φτιαξω τιποτα εγω παντως εχω εμπιστοσυνη στα χερια μου και θα το προσπαθησω ..επισης διαβαζω ενημερωνομαι συνεχεια ειδικα αυτο το φορουμ μου εχει δωσει παρα πολλα και ευχαριστω πολυ τα παιδια που το διμιουργησαν .. η τρυπα εχετε δικιο ειναι λιγο μικρη αλλα δεν θα αλλαξω τιποτα προς το παρον αν δεν μου αρεσει ο ηχος τοτε ισως η στο επομενο που θα φτιαξω ... εγω το καταευχαριστιεμαι παντως ειναι κατι που με γεμιζει και φιλε ζαρκαδα προσπαθω να μαθω οσο πιο πολλα μπορω εχω βγαλει που λες τα ματια εδω μστο ιντερνετ να διαβαζω αλλα απο την θεωρια μεχρι την πραξη εχει μεγαλη διαφορα σε ολα τα επιπεδα και στο επαγγελμα μου (β μηχανικος) εχω δει ατομα να σου αναλυσουν παπαδες οταν πιασουν ομως κατι να φτιαξουν ....
επειδη ειχα παρει οργανο απο οργανοποιο ονομα δεν θα πω και μου εσπασε το καπακι και ειδα μεσα πως ηταν ειπα εγω μπορω καλυτερα οταν ειδα και αλλα οργανα που πηραν φιλοι το ιδιο ειπα παλι οποτε εγω οτι και να μου πειτε οσο και να με κραξετε το κεφι μου θα το κανω ... αν και θα λειψω για καμποσο καιρο λογο επαγγελματικων υποχρεωσεων οταν γυρισω παλι που θα αναλαβω τα οργανα καποιων φιλων εδω θα ειμαστε παλι να σας ανεβαζω φωτο να ακουω την γνωμη σας και σας ευχαριστω πολυ και για τα θετικα αλλα και για τα αρβητικα σχολια ολα δεκτα ολα ειναι χρησιμα στην προσπαθεια μου να βελτιωνομαι μερα με την μερα...επισης κατι ακομα που ηθελα να ξαναπω για την σελιδα μου επειδη δεν μπορω να περνω συνεχεια υλικα να φτιαχνω οργανα για μενα ειναι μια κινηση για να βρω τροπο να συνεχισω αυτο που μου αρεσει..ευχαριστω  παιδια ολους και ιδιαιτερο αυτο το φορουμ και τους διιουργους του και δεν το λεω για γλυψιμο ετσι νοιωθω και το λεω
Άπαξ άνθρωποι γεγόναμεν, δις δε ουκ έστι γενέσθαι.(Επίκουρος)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 16, 2014, 10:44:07 μμ »
Φίλε HRVTECH καλά κάνεις που ακολουθείς το ένστικτό σου και τα γούστα σου,και εμείς το ίδιο κάνουμε ....
μακάρι να βρεις κάτι καινούργιο στην κατασκευή του οργάνου και να το μάθουμε κι εμείς μέσα από εσένα....
Όλα τα παιδιά εδώ που γράψανε την άποψη τους,το έκαναν καλοπροαίρετα  εννοείται, και να ξέρεις πως το καλό το επιβραβεύουν και επίσης λένε την γνώμη τους,άλλωστε μέσα από της αντιφάσεις  βγαίνουν συμπεράσματα αρκεί να επικρατεί η καλή πρόθεση....!!!
Εγώ δεν θέλω κάτι άλλο να πω,συνέχισε και με το καλό να το ακούσουμε....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 16, 2014, 10:49:40 μμ »
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΗΤΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ. ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΕΓΩ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ. ΜΙΛΑΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΨΙΜΟ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΣΟΥ. ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ. ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΥΛΑ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.
ΠΑΝΤΟΣ ΑΜΑ ΠΟΥΛΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ 5 ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΑΓΟ ΣΕ ΕΣΚΙΜΩΟΥΣ .
ΜΠΡΑΒΟ.

ΥΓ. ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΤΗΣ ΙΣΙΩΤΙΚΗΣ ΜΑΛΙΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΓΙΕΣ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΔΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΨΑΡΩΚΟΛΛΑΣ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 16, 2014, 11:26:23 μμ »
χαχαχαχ καλο ... ελεγα μηπως εκανε οκ ευχαριστω παντως (καλο με τον δονητη με εκανες και γελασα)....παιδια η γνωμη του καθενος ξαναειπα ειναι ευπροσδεκτη ειτε αρνητικη ειτε θετικη δεν με χαλαει απεναντιας μαθαινω απο τα λαθη μου στο επομενο δεν εχει φιλετο στο καπακι...ενταξει στο σκαψιμο εχεις δικιο δεν εχω καλο εργαλειο και μου ξεφυγε ... αγοραζω εργαλεια σιγα σιγα ελπιζω να παρω τα καταλληλα με τον καιρο ... οσο για το αλλο σαφως και κανουν καλυτερα οργανα αλλοι δεν αντιλεγω και εχω να σου πω και σελιδες που εχω μεινει αφωνος με την τεχνη των παιδιων ειτε ερασιτεχνων ειτε επαγγελματιων... το καλοκαιρι δυστυχως θα λειπω ... αμα σε χαλαει τοσο πολυ η σελιδα μου γιατι βλεπω εχεις κολισει σε αυτο το θεμα μην μπαινεις φιλε μου...εκει θα ειναι παντως δεν κατεβαινει...θα παρω και καλα εργαλεια του χρονου που θα γυρισω απο το μπαρκο μου και θα κανω κατι καλυτερο αμα δεις με τι προσπαθω φετος θα με καταλαβεις τες πα .... κρινομαστε εκ του αποτελεσματος θα δουμε σε λιγες μερες που θα το τελειωσω πως θα παιζει ... και πως θα δειχνει το καπακι δεν εχει λερωθει οσο φαινεται ειναι δαχτυλιες τα περισσοτερα θα το καθαρισω που θα παει ε και αν κατσει οως μου ειπες θα το αλλαξω ... επισης αν φτιαξω οργανο για καποια φιλαρακια οπως και θα γινει και εχω ξαναπει σκοπος μου δεν ειναι το κερδος εχω δουλεια που με συντηρει καλα φιλε μου δεν παω να εκμεταλευτω κανενα το κανω καθαρα απο καυλα και θα το ξερουν οτι δεν ειμαι επαγγελματιας αρα εισ γνωσην τους τα κανουν σε μενα ενα οργανο τους επισης θα ερχονται σπιτι μου να τα πινουμε και να κανουμε και παρεα οσο καιρο θα το φτιαχνω αυτο ειναι το καλυτερο για μενα μην σας χαλαει η σελιδα μου λοιπον δεν ξερω πως αλλιως να σας εξηγησω τι νοημα εχει η σελιδα διαβασε λιγο καλυτερα τι γραφω (το διορθωσα και απο τα ορθογραφικα ) λεω αυτοδιδακτος καπου κ.α που δειχνουν οτι δεν ειμαι επαγγελματιας ...αυτα

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 16, 2014, 11:32:11 μμ »
α τωρα ειδα δεν ειπα πιστολακι ισιωτικη ειπα πρεσα και ρωτησα αν κανερι γιατι σηκωνει μεγαλη θερμοκρασια και επισης ευκολα περνιεται ενας μεταλλικος σωληνα και πυρωνει αρκετα πιστευω ... δεν εχω αλλα ξυλα τωρα να δοκιμασω και ρωτησα αν καποιος εχει πειραματιστει....

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 17, 2014, 12:11:26 πμ »
Φίλε HRVTECH, (ἀλήθεια τὸ μικρὸ σου πῶς εἶναι ; )
κατ' ἀρχἀς σὲ χαίρομαι γιὰ τὸν ἐνθουσιασμὸ σου. Καὶ ἕνα ἀκόμα μπράβο γιατὶ δέχεσαι κριτικές χωρὶς νὰ ἐκνευρίζεσαι ἀσχέτως ἐάν θὰ ὑιοθετήσεις αὐτὰ ποὺ σοῦ λένε ἤ θὰ ἐπιλέξεις νὰ κάνεις αὐτὸ ποὺ θεωρεῖς ἐσὺ σωστὸ ἤ ἐφικτὸ γιὰ τὶς ἱκανότητὲς σου.

Ἄν κατἀλαβα καλῶς εἶσαι ναυτικὀς καὶ μάλιστα μηχανικὸς Β᾿. Δυὸ φορὲς ἔμεινα μέσα σὲ πλοῖο ἀπὸ μιὰ βδομάδα καὶ ζορίστηκα λόγω ἀδράνειας. Στή θέση σου λοιπὸν, γιὰ τὶς ὧρες ἀπραξίας, θὰ ἔπαιρνα άρκετοὺς καπλαμάδες (μὲ 20-30€ γεμίζεις μιὰ βαλίτσα μὲ ρετάλια ἀπὀ καπλαματζίδικα), δυὸ μπουκάλια κόλλες (μιὰ κοινή ξυλόκολλα καὶ μιὰ titebond) καὶ ἕνα καλὸ πριονάκι χειροτεχνίας καὶ στὸ τετράμηνο (ἄν δὲν κάνω λάθος) ποὺ ταξιδεύεις θὰ ἔφτιαχνα παπάδες.

Σοῦ λέω γιὰ φιγοῦρες γιατὶ δἐ σὲ παίρνει νὰ πάρεις πολλὰ ἐξειδικευμένα έργαλεῖα μαζί σου στὴν καμπίνα τοῦ πλοίου ἄν καὶ νομίζω ὅτι άρκετὰ ἀπ' αυτὰ θὰ ὑπάρχουν στόν ἐξοπλισμὀ τοῦ πλοίου.

Αὐτὰ καὶ σοῦ εὔχομαι καλἀ ταξίδια.

Υ.Γ. Καὶ μὴν ἀκοῦς τὀ Ζαρκάδα. Αὐτὸς ἔχει έξοικιωθεῖ τὀσο μὲ τὰ ὄργανα, ποὺ τὴν ψαρόκολλα τὴν ἀνακατεύει μἐ τὸ ἴδιο χτυπητήρι ποὺ φτιἀχνει καὶ φραπέ. ;D ;D ;D

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 17, 2014, 12:23:29 πμ »
να σαι καλα φιλε Κουρε σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια...ναι ειμαι ναυτικος και ταξιδευω 6 μηνα οσο για τους καπλαμαδες ναι ηδη εχω παρει 10 τετραγωνικα οσα χωρεσει η βαλιτσα τα παιρνω μαζι μου στο πλοιο εχω ολα τα εργαλεια και οτι δεν εχω εχω υλικα και το φτιαχνω οποτε εκει τις ελευθερες ωρες που ειναι λιγες βεβαια λογο της φυσης εργασιας μου καθοτι μηχανικος θα κανω αυτο που με ηρεμει...και μου αρεσει παρα πολυ σχεδια και μεχρι να γυρισω ισως να τα κανω πολυ καλα...και οχι δεν εκνευριζομαι φιλε ο καθενας εχει την αποψη του σεβαστη και δεκτη τωρα αρχιζω να φτιαχνω τα οργανα μου και καθε τι που θ αακουσω ειναι καλο δεν ειπα ποτε οτι ξερω αλλωστε εδω αυτο το φορουμ με βοηθαει πολυ ακομα και του ζαρκαδα η κριτικη και τον ευχαριστω εχει δικιο και καλα κανει και με ψιλοκραζει ετσι με πεισμωνει για να καλυτερευσω και ελπιζω να του φτιαξω και εκεινου ενα οργανο μια μερα....

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 17, 2014, 12:55:07 πμ »
μπορεις να βαλεις το λινκ της σελίδα σου να την δω και εγω; είναι ευκολο;

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 17, 2014, 01:18:54 πμ »
α φιλε κουρε με λενε γιωργο ξεχασα να το αναφερω και αν καταλαβα απο αλλες δημοσιευσεις ειμαστε και πατριωτακια....οσο για το λινκ της σελιδας μου ειναι
http://g-ragkiadoylis-moysika-organa.webnode.gr/

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 17, 2014, 07:10:44 μμ »
το σκαφος με την φωτογραφια πως το εκανες.
ψηφιακο ειναι η πυρογραφια
Εγω και ο Ζοζέφ.

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 17, 2014, 09:14:12 μμ »
ειναι μια τεχνικη που λεγεται decoupage

δες εδω https://www.youtube.com/watch?v=pTYFhRuT0gk

για αρχη εχει πολλες τεχνικες η βασικη ειναι αυτη επισης ειναι ακομα μια αλλα πρεπει να εχεις πριντερ με λειζερ
https://www.youtube.com/watch?v=_NjYbAAQ4vw

δοκιμασμενο δεν ξεκολαει με τιποτα μονο με τριψημο φυσικα

HRVTECH

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 17, 2014, 09:15:59 μμ »
https://www.youtube.com/watch?v=0d3P5r47oHU

εδω επισης ειναι η πιο καλη τεχνικη ετσι το εκανα βεβαια για να φαινονται παλιες οι εικονες τις ξεθωριασα λιγο

Tags: