Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Φεβρουάριος 2014  (Αναγνώστηκε 63500 φορές)

chris

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Φεβρουάριος 2014
« Απάντηση #240 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 01:30:04 μμ »
Επειδή έκανα 2 όργανα γιά δοκιμή από τό ίδιο ξύλο καί τά δύο κοψίματα θά πώ καί εγώ τήν γνώμη μου. Τό σωστό κόψιμο είναι τό αριστερό, πρώτον γιατί δουλεύετε καλ'υτερα καί δείχνη τό ξύλο τήν ομορφιά του. ¨Ελα όμως μέ τό δεξιό κόψιμο τό όργανο έβγαλε καλύτερη φωνή . τί νά πώ δέν ξέρω . Μπορεί νά ήταν σύμτωση.

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #241 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 03:16:35 μμ »
Mαστροchris  τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν το ξύλο ειναι φαρδύβενο εχει περισσότερο πόρο απ' ότι όταν είναι ισόβενο, για  κοιτάξτε της φωτογραφίες και θα καταλάβετε, αυτό ήταν στα "στατικά" που λέω ποιο πάνω, το ξύλο ειναι πιο σταθερό όταν είναι ισόβενο 
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #242 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 03:28:07 μμ »
Eιχα παραγγείλει απο μαγαζι με υλικα οργανοποιίας ετοιμες δουγιες για το σκαφος του μπουζουκιου που ετοιμαζω και ηταν κομμένες όπως η αριστερη δούγα, όπως κοιταμε.
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #243 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 03:54:43 μμ »
οποιος εκανε μαλακια και εκοψε κανενα παλισανδρο η κανενα καλο ξυλο εφαπτομενικα, να μου πει να περασω να τα παρω ;D  Μην παει να τα βαλει σε κανενα σκαφακι και του βγει μαπα ;D

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #244 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 05:33:10 μμ »
Κρίμα ρε γαμώτο και πέταξα ένα βραζιλιάνικο παλίσανδρο φτουυυυ.....ααα ρε Γιάνναρε θα στα έδινα  ;) ;) ;) ;) ;)

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #245 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 08:37:12 μμ »
Σήμερα ξεπλάκωσα κάτι ταβλάκια δρυς να φτιάξω μερικές κορνίζες που ζήτησε εξυπηρέτηση φίλος-συνάδελφος (σαν την παρακάτω)...

Και πίσω πίσω βρήκα ένα πεντάρι δεσποτάκι...ξέκλεψα έτσι μια ώρα και καταλαβαίνετε...αρχή της πρώτης οργανοκατασκευής...ηλεκτρικό μπάσο 4χορδο.

Αφού κόλλησα 2 σώματα, ξεγύρισα και ένα καλούπι από νοβοπάν για να φτιάξω καλούπι για κλασσική κιθάρα, μάλλον από κόντρα-πλακέ 20άρι (τρία κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο)

[ Invalid Attachment ]

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
« Απάντηση #246 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 09:39:48 μμ »
Φίλε μεταλλικά από τι κατάλαβα δυο σώματα θα φτιάξεις

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #247 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 10:48:59 μμ »
Το πρώτο είναι για να αποφύγουμε λάθη στο δεύτερο...κάπως έτσι...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #248 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 10:56:12 μμ »
το σωστο και το λαθος ειναι σχετικες εννοιες, ειδικα στο χωρο μας. Θα πω μοναχα οτι θα προτιμουσα να δω δεκα δουγιες κολλημενες και να συζηταμε για το πως παει το σκαφος παρα για το τι ειναι σωστο σε κοψιμο....

Για πρωτη φορα στη ζωη μου θα ψηφισω αριστερα.... γιατι ειναι πολυ ομορφο και θα πω στο φιλο Δημητρη οτι αν δεν του κανει αυτο το run out που λενε στο χωριο μου θα φτιαξει ενα σκαφος καυλα!  Ειδα πολλους να γραφουν οτι το δεξι ειναι πιο ομορφο! Θα συμφωνησω αλλα οχι εδω, και απλα θα ρωτησω γιατι οτι υπαρχει στην αγορα σε απομιμηση ξυλου εχει μορφη εφαπτομενικης κοπης? να φαινονται τα νερα του δηλαδη και οχι απλα ισοβενες γραμμουλες?

ΜΩΡ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΣΥ? ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΣΥ? ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΟΚΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟ................................ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: