Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Φεβρουάριος 2014  (Αναγνώστηκε 63499 φορές)

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια: Φεβρουάριος 2014
« Απάντηση #225 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 02:56:30 μμ »
ωραιο το λεηζερ γι αυτη τη δουλεια. Για να μη σου στριβει γυρω απο τον κεντρικου αξονα το μανικι πως το μετρας? Η απλα ταιριαζεις μονο με τον κεντρικο αξονα του μανικου με τα κέντρα του οργανου και μετα ξαναπλανίζεις μανικι και καπακι πριβ βαλεις την ταστιερα?
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #226 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 03:12:58 μμ »
@ Σταύρο, πάλι με το Lazer μετράω.... επειδή κάνει "σταυρό" στην επιφάνεια του πάγκου, τραβάω μια μολυβιά παράλληλη (όσο γίνεται) με το χείλος του σκάφους (που κι αυτό πρέπει να είναι όσο γίνεται "παράλληλο" στην επιφάνεια του κουτιού που το στηρίζει για να τηρηθούν οι καθετότητες και οι παραλληλίες) στον πάγκο και μετά μετράω αποστάσεις του κατάλληλου άξονα του "σταυρού" με την μολυβιά. Αλλάζω δυο τρεις φορές θέσεις του αλφαδιού πάνω στο μανίκι και ξαναμετράω. Περιέργως όλες βγήκαν καλές (καλά όχι και ακριβώς, αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας. "Περνάει" και με το μάτι και με το χέρι, οπότε από ένα σημείο και μετά το άφησα στην ησυχία του).

@ Πασχάλη 3,13 μμ διάμετρο μέτρησα στο μαχαιράκι. Παρεμπιπτόντως μέτρησα και όλα τα υπόλοιπα. Όλα γράφουν "dremel" στην συσκευασία αλλά οι διαστάσεις των αξόνων ποικίλουν από 3,09 μέχρι 3,18.

Τύπου (β) είναι αυτό, όπως είπες. Τα τύπου (α) που τα βρίσκεις και πως τα ζητάς ?
ευχαριστώ.

Πασχάλης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σημύδα, Δρυς
« Απάντηση #227 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 04:04:15 μμ »
Μάνο,

Τα τύπου α λέγονται up-spiral, τα τύπου β) down-spiral και τα τύπου γ) straight-flute. Τύπου α) δεν βρήκα DREMEL (R) αλλά δοκίμασε μήπως η proxxon έχει (προσοχή: τα proxxon έχουν πάλι άλλο αξονάκι 2.35mm ή άλλες διαστάσεις). Πάντως τύπου γ θα βρείς σίγουρα και εύκολα και κάνουν καλή δουλειά.

Πασχάλης

Ο έξυπνος, μαθαίνει από τα λάθη του
Ο σοφός, από τα λάθη των άλλων
Ο βλάκας, ποτέ...

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #228 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 04:44:07 μμ »
Εαν θελεις να βαλεις καπλαμα στο μορσο πρεπει να το κολησεις γερα στο μορσο του μανικου
και αφου κολησει για μερικες ωρες μετα θα κολησεις το μανικο και ενδεχομενως θα το τριψεις λιγο ακομα!
Μην βαλεις τον καπλαμα ετσι μεσα στο κενο γιατι δεν θα εχεις γερη κοληση!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #229 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 05:08:56 μμ »
ετοιμο και το δευτερο

[ Invalid Attachment ]

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #230 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 07:41:21 μμ »
johny είσαι super, τα τζουραδάκια special βλέπω, Μάνο η πατέντα βλέπω πάει φουλ.... Αλάνια να ειστε όλοι καλά και να βλέπουμε ωραίες πατέντες και κατασκευές
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #231 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 07:56:20 μμ »
Σημερα λυγισα δυο δουγιες! 

Διαλεξα ξυλο οβανγκολ!
Βαζω την φωτογραφια ειδικα για τους νεωτερους!!
Ειναι ακριβως το ιδιο ξυλο κομμενο διαφορετικα!!!
Αριστερα λυγιζει πανευκολα αλλα δεν ειναι ομορφο!
Δεξια εχει μεγαλυτερη δυσκολια στο λυγισμα αλλα ασυγκριτη ομορφια!!

Δημήτρη, ὅπως τὶς βλέπω, ἡ ἀριστερὴ ντούγα προέρχεται ἀπὸ ἐφαπτομενική καὶ ἡ δεξιὰ ἀπὸ ἀκτινική κοπή. Τὸ σωστὸ γιὰ ντούγα εἶναι ἡ ἀριστερή.

Γεια σου Μάνο,

Να βοηθήσω και εγώ εάν μπορώ. Για λεπτή εγκοπή (ή πλήρες κόψιμο) υπάρχουν 3 ειδών μαχαίρια ρούτερ:
α) αυτά που οι σπείρες "ανεβάζουν" το κομμένο ξύλο έξω από την εγκοπή . Κάνουν γρήγορη δουλειά αλλά με ότι αρνητικά αυτό έχει στον έλεγχο και την ακρίβεια
β) αυτά που οι σπείρες "κατεβάζουν" το κομμένο ξύλο προς την εγκοπή (Νομίζω τέτοιο έχεις στη φωτό). Καθαρή δουλειά αλλά δουλεύεται πιο αργά και με κίνδυνο για κάψιμο του ξύλου
γ) Χωρίς σπείρες, με τα μαχαίρια ίσια. Είναι συμβιβασμός των δύο προηγούμενων
Όσο για το ξέσφιγμα, δες μήπως το chock από την προέκταση είναι άλλου διαμετρήματος. Τα μαχαίρια Dremel είναι 3.2mm αλλά άλλα μαχαίρια έχω βρει από 2.5 έως 3.5. Έχουν τα δικά τους chock όμως για να πιάνουν καλύτερα. Εάν θες, έχω να σου δώσω μπας και σε βολέψει.

Πασχάλης

Πασχάλη, ἐπειδή σὲ βλέπω ὅτι εἶσαι ψαγμένος θὰ σοῦ πω ὅτι τὰ upcut καὶ downcut κοπτικὰ ἔχουν κατασκευαστεῖ γιὰ νὰ μὴν αφήνουν "γρέζι" στὴ μιὰ πλευρὰ τοῦ κοπτόμενου κομματιοῦ. Αυτὰ εἶναι συνήθως φτιαγμένα ἀπὸ συμπαγές κράμα μετάλλου (συνήθως καρβιδίου ή ταχυχάλυβα).

Τώρα τελευταίως ἔχω δεῖ καὶ κοπτικὰ διαμαντιοῦ (πανάκριβα) μἐ διπλή γωνία κόψης ὤστε νὰ ἀφήνουν καθαρὲς ἀπό γρέζι καὶ τὶς δὐο πλευρὲς

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #232 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 10:34:20 μμ »
Γιάννη είσαι ωραίος ρε φίλε, όμορφα και τα δυο.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #233 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 11:21:24 μμ »
[quote
Δημήτρη, ὅπως τὶς βλέπω, ἡ ἀριστερὴ ντούγα προέρχεται ἀπὸ ἐφαπτομενική καὶ ἡ δεξιὰ ἀπὸ ἀκτινική κοπή. Τὸ σωστὸ γιὰ ντούγα εἶναι ἡ ἀριστερή.
][/quote]
Φίλε Κούρε εγώ νόμιζα ότι καλύτερο κόψιμο ντούγας προέρχεται από ακτινική κοπή ή ισόβενο και όχι εφαπτομενική κοπή ή πλατύβενο,μπορεί να κάνω και λάθος εάν και θέλεις εξήγησε μας αναλυτικότερα.
Για τον φίλο mato ο stewmac έχει διάφορα είδη κοπτικών εξειδικευμένα http://www.stewmac.com/shop/Inlay,_pearl/Tools_and_supplies_for:_Inlay,_pearl_cutting.html
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #234 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 11:38:38 μμ »
Συγγνώμη ρὲ παιδιά!!!!!!!!!!!!!!! :-[ :-[ :-[

Κι ἐγώ μπερδεύτηκα μὲ τό σβῆσε-γράψε!! Ἡ δεξιά ντούγα (ἡ ἀκτινική) εἶναι ἡ σωστή!!

Φίλε Νίκο, εὐχαριστῶ γιὰ τὴ διόρθωση.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #235 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 11:57:35 μμ »
το σωστο και το λαθος ειναι σχετικες εννοιες, ειδικα στο χωρο μας. Θα πω μοναχα οτι θα προτιμουσα να δω δεκα δουγιες κολλημενες και να συζηταμε για το πως παει το σκαφος παρα για το τι ειναι σωστο σε κοψιμο....

Για πρωτη φορα στη ζωη μου θα ψηφισω αριστερα.... γιατι ειναι πολυ ομορφο και θα πω στο φιλο Δημητρη οτι αν δεν του κανει αυτο το run out που λενε στο χωριο μου θα φτιαξει ενα σκαφος καυλα!  Ειδα πολλους να γραφουν οτι το δεξι ειναι πιο ομορφο! Θα συμφωνησω αλλα οχι εδω, και απλα θα ρωτησω γιατι οτι υπαρχει στην αγορα σε απομιμηση ξυλου εχει μορφη εφαπτομενικης κοπης? να φαινονται τα νερα του δηλαδη και οχι απλα ισοβενες γραμμουλες?

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #236 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 12:13:16 πμ »
Γιαννη την φωτογραφια την εβαλα για να δειξω ειδικα
σε νεους φιλους με το χομπυ την διαφορα που εχει το ξυλο
με διαφορετικη κοπη! Ουτε και εγω περιμενα να εχει τοσο τεραστια
διαφορα το συγκεκριμενο ξυλο! Αν εβαζα κουιζ και ελεγα πειτε μου τι ειναι αυτα τα ξυλα
ολοι θα υπεθεταν οτι ειναι δυο διαφορετικα ξυλα!!

Ο Κουρος λεει οτι οι δουγιες πρεπει να ειναι ακτινικης κοπης και κατι παραπανω θα ξερει!
Οτι φωτο κυκλοφορει σε μουσικα οργανα με αυτο το ξυλο ειναι φτιαγμενα με το δεξι ξυλο!
Προσωπικα το αριστερο δεν μου αρεσει γιατι σκουραινει παρα πολυ
και με το λουστρο θα μαυρισει κι αλλο και δεν θα μου ταιριαζει με αυτο που θελω να κανω στο καπακι!!

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #237 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 10:50:35 πμ »
Κύριοι καλημέρα σας θα ήθελα να πώ την γνώμη μου, ο Τριαντάφυλλος έχει δίκιο, η ισόβενη ντούγα εκτός από ομορφιά ειναι και καλύτερη στατικά, επίσεις στο λύγισμα δεν πέτσικαρι ενώ η φαρδύβενη ακολουθή την φορά του νερού, και πετσικάρι, ειναι λίγο ''μανίκι'', αυτό παρατήρησα μεταξύ φαρδύβενης και ισόβενης ντούγας 
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #238 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 11:30:35 πμ »
Γιανναρα κουκλια τα ατιμα στο κεντρο στο μανικι τι ξυλο εβαλες γιατι εγω προτιμω το κεντρικο να ειναι εβενος

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #239 στις: Φεβρουαρίου 28, 2014, 11:39:43 πμ »
εχει ένα φλαμουρι 2,5μμ στο κεντρο, δυο κοντρε βεγγε και εξωτερικα φλαμουρι. Το 2,5 μμ μονο, το εβαλα για να μου πεσουν μεσα στο μορσο και οι δυο κοντρες.

Tags: