Αποστολέας Θέμα: ανασταση παλιου μπαγλαμα  (Αναγνώστηκε 11453 φορές)

wolfonion

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: kedros
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
Απ: ανασταση παλιου μπαγλαμα
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 05:52:37 μμ »
ντουγιες δεν υπαρχουν ειναι κοματια.
τωρα ειδα πως για να ξεκολησω το καπακι πρεπει να ξεκολησω και την ταστιερα απο το μπρατσο και ειναι ολοισιο να το κανω λες? η θα του κανω ζημια?
και αν δεις στην δευτερη φωτο αυτο το ξυλο που δεν ξερω πως λεγεται που αγκαλιαζει τις ντουγιες εχει σπασει
οποτε μαλλον θελω ντουγιες κ αυτο το ξυλο
αν το κανω σκαφτο τον τακο τον αφερω?

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 06:42:01 μμ »
ενδιαφερον εχει το μπαγλαμαδακι σου. πρωτη φορα βλεπω στρογγυλο μορσο σε μπαγλαμα, σαν τα σαζια. Η αληθεια είναι ότι είναι πολύ ομορφο σε καπακι-ταστιερα-καραολο, αλλα αυτό που ψάχνεις να κανεις είναι μαλλον δυσκολο. Θα συμφωνησω με τον Ματο πως θελει σκαφος με δουγιες, και μαλλον θα είναι και πιο ευκολο ετσι. Για σκαφτο σκαφος το δυσκολο είναι να ταιριαξεις τον τακο με το σκαφακι. Κατά την γνωμη μου θελει να αντιγράψεις τον τακο με έναν αντιγραφεα και να προσπαθήσεις να τον προσαρμοσεις πανω σε ένα νέο σκαφος, οποτε όταν το καταφερεις αυτό θα εισαι σιγουρος ότι δεν θα αφησεις ανεπιθύμητα κενα. Το να χτισεις το σκαφος με δουγιες αναποδα με βαση τον τακο και το καπακι σου, είναι πιο σωστο αλλα προϋποθέτει και καποια εμπειρια. Με δουγιες χωρις φιλετα γιατι δεν θα μπορει να γινει εσωτερικο τρίψιμο η με σκαψιμο και προσθηκη φιλέτων μετα. Όλα αυτά βεβαια αν τα ζητήσεις από καποιον επαγγελματια, μαλλον θα σου κοστισει σχεδόν οσο να αγορασεις έναν άλλο! Δεν ξερω τελικα αν αξιζει. Αν θελήσεις να το κανεις ο ιδιος, θα εχεις τη βοηθεια ολων, αλλα δεν ξερω κατά ποσο μπορει καποιος να σε καθοδηγησει ιντερνετικα σε κατι τετοιο.

wolfonion

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 07:14:38 μμ »
Ρε μαγκες τον κραταω στα χερια μου καπνιζω τον κοιταω τον ξανα κοιταω προτου κανω το οτιδηποτε
τζονυ τι ενοεις αντιγραφεα? κ το νεο σκαφος που λες με ντουγιες?

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 07:25:59 μμ »
αντιγραφεα παντογραφο για να του φτιαξει ένα ομοιωμα, ώστε να μπορεις να τσεκαρεις ότι εφαρμοζει πανω στο σκαφτο σκαφος χωρις κενα. όπως είναι τωρα με μανικι και καπακι, δεν μπορεις να το δεις αυτό. Για το δευτερο, αφου φτιαξεις μια βαση για το μανικι και το καπακι ώστε να μπορεις να εχεις την επιθυμητη γωνια μεταξυ τους ξεκινάς και χτιζεις το σκαφος αναποδα, από το καπακι προς την κουρμπα, όπως στον ταμπουρα.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 07:41:06 μμ »
να πω κι εγώ τι εννοούσα με το "χτίσιμο" του σκαφτού:
σωστά λέει ο john2004 θα χρειαστείς μια "μήτρα" για να παίρνεις μέτρα αλλά μπορεί να γίνει πιο απλά:
αν αφαιρέσεις τα υπολείμματα από τον τάκο και φανεί το σχήμα του, μπορείς να "πάρεις" το αρνητικό του σε συνθετικό πηλό (στεγνώνει μόνος του).
Από το αρνητικό αυτό θα βγάλεις ξανά ένα "θετικό" πάλι σε πηλό, κι έτσι θα έχεις τον (αρσενικό) οδηγό στον οποίο θα πρέπει να "κάτσει" το (θηλυκό) "μόρσο" του σκάφους. Μπορείς να μορφοποιήσεις και τον τάκο διαφορετικά βέβαια.
όλα θέλουν δοκιμή, δεν είναι εύκολη δουλειά (για μένα πάντα μιλάω).
Κάνε δοκιμές σε "πρόχειρα" ξύλα να δεις πως πάει και αποφασίζεις αναλόγως.

wolfonion

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 07:41:42 μμ »
Ευχαριστω για την βοηθεια.θα περασω αυτες τις μερες απο εναν μπαρμπα οργανοποιο χαλκιδα να μου πει κ αυτος σαν ποιο ειδικος τιποτα και ελπιζω συντομα το δειτε ετοιμο

wolfonion

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 07:47:06 μμ »
οκ ματο επεξεργαζομαι στο κεφαλι μου ολα οσα μου λετε!!!

wolfonion

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 08:26:03 μμ »
παιδια εκανα μια βολτα στο διαδικτιο και ειδα εναν τυπο που εφτιαξε σκαφτο μπαγλαμα
 και βρηκα μαλλον πως θα ξιγηθω αν δεν αλλαξω γνωμη
http://3.bp.blogspot.com/-F55_hZXWl-Y/TaGP5DcbWPI/AAAAAAAAAME/ueUXvOYggLI/s1600/Baglamabuilding+%252826%2529.JPG

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 08:07:21 μμ »
Παιδια το κανουμε πολυ δυσκολο το εργο για τον ανθρωπο εγω απο τις φωτο. βλεπω οτι υπαρχουν τουλαχιστον το 80% απο τις ντουγιες δες στο you tube. Απιθανη επισκευη η κατι τετοιο σπασμενο μπουζουκι πριν και μετα

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 08:34:51 μμ »
Αυτο πιστευεις οτι εγινε ξανα μπουζουκι?

wolfonion

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 08:48:58 μμ »
Κωστα ολοκληρη ντουγια δεν υπαρχει.και στην φωτο με το χαρτακι του κατασκευαστη τις κραταγα τις ντουγιες με το χερι
απο αυριο θα φτιαξω σιγα σιγα το εργαστηριακι.
βλεπω και στο youtube τωρα και εχω μπριζοθει ασχημα
ανυπομονω να τα κανω πραξη

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 11:00:09 μμ »
Ακομα και ετσι φιαχνονται αλλα τελικα πιστευω πρεπει να ξεκινησεις κατι πιο ευκολο να εξοικιωθεις κκαι μετα να επισκευασεις τον συγκεκριμενο που σου φαίνεται βουνο

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 11:32:09 μμ »
ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ.
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

wolfonion

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 06, 2014, 08:49:42 πμ »
Απ'οτι καταλαβα μου λετε πως καλλητερα θα ηταν να ηρχισω να φτιαξω κανα οργανο απο την αρχη να εξικιωθω να αποκτισω μια γνωση στο αντικιμενο,
να βαλω αυτο το οργανακι στην ακρη κ οταν νομιζω πως ειμαι ετοιμος να το φτιαξω???

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 06, 2014, 09:53:55 μμ »
ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ.........................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: