Xρήστο (Κedros) η φιγούρα είναι απο ένα είδος μαονιού (Μαόνι Pommele ). Είχα σκοπο να βαλω αντι για το μαόνι ένα καπλαμα Vavona lupa λεγεται στο site του Σοφιανου, αλλα είχε επενδυση φλίσ και δεν το εβαλα. Το μαόνι αυτο τελικα μου εκατσε καλυτερα. Το άνθος στη φιγούρα είναι απο καπλαμα οξιά. Η φιγούρα δεν είναι χωνευτη, έχει παχος 0.6 και θα λειανδουν περιμετρικα οι ακρες με γυαλοχαρτο. Το φιλέτο στην τρυπα είναι χωνευτο. Αφου σημαδεψα με το διαβήτη τη θεση του φιλέτου, στη συνέχεια με παρα πολύ προσοχή μιας και δεν είχα τιποτα αλλο στη διαθεση μου, ούτε κοπίδι, χαραξα σιγα σιγα τη θεση του φιλέτου περιμετρικα με σουγιά. Μετα το χαραγμα παλι με πολυ υπομονη εχωνα τη λεπίδα του σουγια βαθυτερα και αφερουσα ξύλο προσεχοντας να μην μου πεταξει πουθενα το ξύλο και ανοιγα το αυλακι με βαθος όσο το παχος του φιλετου περιπου. Αυτα πολύ σιγα και με μεγαλη προσοχη. Στο τελος εβαλα ενα γυαλοχαρτάκι και λείανα το αυλακι. και το φιλετο εκατσε πολυ καλα. Θελω να στοκαρω τα πολυ μικρα κενα. Ο σουγιας ναι είναι ελβετικός καλός, μου τον είχαν κανει δωρο! Επίσης εκανα και μια φιγούρα στο καράολο, μία μέλισσα που θα την ανεβασω αργοτερα. Για τις φιγουρες εκανα σαντουιτσ καπλαμαδάκια των 0.6 χιλιοστών και εκοψα με τη σεγα ξυλοκοπτικής το σχέδιο. Μετα μόνταρα τα καπλαμαδάκια και στόκαρα τη φιγούρα με στόκο νερού- καρυδια. Επειδη ο στόκος αυτός γενικά τρίβεται ευκολα και δεν εχει καλη πρόσφυση τον κάνω αναμιξη με λίγη κόλλα τίτεμποντ.