Mε αργα βήματα προχωράω το σκάφος, με ξυλο καρυδιά αμερικης. To εκανα με 19 δουγιες. Φιλετα όπως είπα δεν δοκίμασα να βάλω.Μιας και δεν χρησιμοποιώ φιλέτα ειπα να κολλησω τις δουγες μεταξύ τους με κολλα Titebond, φροντιζοντας να εχουν απολυτη επαφη μεταξυ τους. Το σκαφος δεν το χω τρίψει καθόλου ακόμη αλλά λόγω του οτι η κόλλα στεγνώνει αργα και καθαρίζεται με νερό, δεν εχει λερώσει με περίσσιες κόλλες πολύ. Καποιες δούγιες μου είναι ανισόπαχες σε καποια σημεία. Σε μια περιοχη ηταν 2.9mm και σε καποια αλλη εφταναν μεχρι και 3.8mm , με αποτελεσμα να εχω μικρα σκαλοπατακια που θα εξαφανιστουν με το τριψιμο.
Τελος αν και εχουν ξαναειπωθεί, να πω σε αυτους που τωρα ξεκινανε, πως μεγαλη σημασια εχει πριν το πλάνισμα καθε δούγας, να τη φερνω με το λύγισμα, σχεδον ακριβως εκει που πρέπει. Μετα το λυγισμα πλανιζω τη μεσα πλευρα ωστε να ρθει σε πληρη επαφη με την προηγουμενη δουγα αλλα και να πατα καλα στο καλούπι απ την ελευθερη πλευρα, που θα κοληθει η επωμενη δουγα. Επειτα σε 7 σημεια της δουγας σημειωνω το πλατος που θα εχουν οι δουγιες μου και μετα πλανιζω την εξω πλευρα ωσε να προσεγγισω τα σημεια αυτα. Μετα σε ισια επιφανεια γυαλοχαρτιζω την εξω πλευρα να γινει απολυτως ίσια, ωστε να εφαρμωσει ανετα η επωμενη δουγα. Οποιες παρατηρησεις και συμβουλες δεκτες....