Αποστολέας Θέμα: τζουρομπαγλαμάς και μπαγλαμάς.  (Αναγνώστηκε 8746 φορές)

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
τζουρομπαγλαμάς και μπαγλαμάς.
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 12:17:26 πμ »
μετά απο πολύ καιρό κατάφερα να τελειώσω το τζουρομπαγλαμά  και έφτιαξα και ένα μπαγλαμαδάκι.
 ο τζουρομπαγλαμάς έχει μήκος χορδής 60 εκ. σκάφος απο κελεμπέκι 19χ10.5 και βάθος 10εκ. καπάκι ερυθρ!#!% αυτό  ταστιέρα έβενος β διαλογής . και στο μάνικο φλαμούρι με καπλάμά απο ρίζα ελιάς(δεν του φαίνεται). τα κλειδιά είναι που μου έκαναν εντύπωση γιατί κουρδίζουν άψογα (αν και τα έβαλα ανάποδα. τσαμπουκάδες απο όστρακο στραβοβαλμένοι... και στο πλαινό της ταστιέρας κουκίδες απο πλαστικό κορδόνι και αυτά στραβοβαλμένα. το ότγανο θέλει δουλειά για να σεταριστεί ακόμα και το βάψιμο έγινε το σκάφος με βερνίκι εμποτισμού νερού άχρωμο με πινέλο. και όλο το άλλο πέρασμα πρόχειρο με γομαλάκα κίτρινη.
 [ Invalid Attachment ]
 [ Invalid Attachment ]
 [ Invalid Attachment ]
 [ Invalid Attachment ]
να και δείγμα ήχου
https://www.youtube.com/watch?v=qggyD0OTQIQ
https://www.youtube.com/watch?v=YvzaNv2f6bI

το μπαγλαμαδάκι όμως ρε παιδιά τι να πώ . όλα πήγαν ρολόι. τίποτα δε μου στράβωσε απο την αρχή. νομίζω ότι είναι το πιο εύηχο για τα γούστα μου.
μονοκόματος εκτός απο το καράολο. φλαμούρι και στο καράολο ένα κομμάτι  καφέ ξύλο (μάλλον μαόνι ???::) ::) ήταν σέτ με κάποιο καράολο απο κατάστημα θεσ/κης . στο μάνικο έχω φυτέψει μια κόντρα απο παλίσανδρο όπως τις βέργες στην κιθάρα αλλά δεν φαίνεται. ταστιέρα απο έβενο όστρακινοι τσαμπουκάδες και καπάκι ερυθρ@%#@@# αυτό πως γράφεται , με ένθετα καπλάμά απο ρίζα ελιάς (είπαμε παίζεται αυτό )

[ Invalid Attachment ]
 [ Invalid Attachment ]
 [ Invalid Attachment ]
 [ Invalid Attachment ]

και δείγμα ήχου εδώ http://youtu.be/JD5JRB63VRM
και εδώ
fla mouratos

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Απ: τζουρομπαγλαμάς και μπαγλαμάς.
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 12:52:56 πμ »
Φίλε Μου άρεσε πολύ ο τζουρομπαγλαμνάς!!Μήπως μπορείς να μας δώσεις κάποια στοιχεία παραδείγματος χάρην ύψος πάχος καμαριού θέση κτλ?Μήκος-πλάτος σκάφους?

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 12:58:24 πμ »
Μπραβο Τασο! Πολυ σενια και τα 2 οργανα!
Αλλα εμενα μου αρεσει πιο πολυ ο τζουρομπαγλαμας ο ανατολιτης! :-*

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 12:20:26 μμ »

[ Invalid Attachment ]

Φίλε Μου άρεσε πολύ ο τζουρομπαγλαμνάς!!Μήπως μπορείς να μας δώσεις κάποια στοιχεία παραδείγματος χάρην ύψος πάχος καμαριού θέση κτλ?Μήκος-πλάτος σκάφους?

για το σκάφος του τζουρά μήκος 18.9 ακριβως μέγιστο πλάτος 10.5 και βάθος 10. τα είχα γράψει χοντρικά στο πρώτο ποστ... δεν με παρακολουθείς... ;D ;D ;D
έχω βάλει ένα καμάρι που στη βάση του είναι 5χιλιοστά και στο ύψος 1.2 εκατοστά . η καμπύλωση του στη βάση δηλαδή εκεί που κολαει με το καπάκι έγινε με 1 χιλιοστο δηλαδή στο κέντρο είναι 1.2 και στις ακρες 1.1 εκατοστα. με καμπύλη που έγινε σε γυαλόχαρτο. έχει κολληθεί παράλληλα με τον καβαλάρη σε απόσταση 2 εκατοστών απο τον καβαλάρη προς την τρύπα .
επίσης το καπάκι έχει πάχος 2.4mm περίπου αλλά απο τον καβαλάρη και πίσω είναι λίγο λιγότερο στα 2.3 χιλιοστα. 
το πάχος του σκάφους είναι στα 4 χιλιοστά και στο χείλος που πατάει το καπάκι είναι 5 γιατί δεν έχω βάλει πατούρα.επίσης η ροζέτα έχει μπεί απο μέσα απο την τρύπα . έσκαψα δηλαδή μια πατούρα 5 χιλιοστών  .περίπου όπως βάζουν την ενίσχυση της τρύπας στα μπουζούκια.
πάντως ο τζουρομπαγλαμάς δεν έχει ένταση ρε παιδί μου. σαν ξεψυχισμένος ένα πράμα. μπρεί να φταίει και η ροζέτα δεν ξέρω.
ότι άλλο θές ρώτα και αν το ξέρω θα σου απαντήσω γιατί μην νομίζεις είμαι και αρκετά αρχάριος.

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 12:29:59 μμ »
Μπραβο  Τασο ομορφα και τα δυο

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 12:47:56 μμ »
Τασο πολυ ομορφα και τα δυο και ειδικα ο τζουρομπαγλαμας. Μου αρεσουν πολυ τα περιμετρικα φιλετα που εχεις βαλει. Απο ποιον ειναι? Βεβαια στον μπαγλαμα ηθελε να το κοψεις σε δυο κομματια και το ενα να το βαλεις αναποδα, οπως σε ολα τα διαγωνια φιλετα, αλλα μικρο το κακο. Συνχαρητηρια!!!

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 02:08:43 μμ »
Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις λεπτομεριες!κοιτα αν παταει απολυτα ο καβαλαρης πριν τ κουρδισεις!μπορει να χανει μεχρι και 30 τα εκατο!εχω παρατηρησει οτι με την ροζετα βγαινει πιο παλαικη χροια αλλα χανει λιγο σε ενταση..εχεις δωσει κληση προς τα πισω στο μπρατσο;

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 02:14:54 μμ »
και τα δύο όργανα είναι παρα πολύ ωραία, δεν ξέρω πως ακούγοντε απο κοντά πάντως απ το βίντεο ακούγοντε πολύ καλά και τα δυο όργανα, οσον αφορά την εμφάνηση είναι του γούστου μου, δύο ερωτήσεις έχω μόνο, τι μάρκα είναι τα κλειδιά απο που και πόσο τα πήρες και πως έχεις φτιάξει την ετικέτα μαυρη άσπρη, αν μπορεις βγάλε μια φωτογραφία να την δω καθαρά.
Υ.Γ παίζεις γαμάτα ;D

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 02:58:35 μμ »
Πολύ ωραία και τα δύο αν και  ο τζουρομπαγλαμάς μου άρεσε περισσότερο. Πολύ καλός και ο ήχος τους. Αξιος ο μάστορας !!!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 03:25:09 μμ »
Αξιος! Αξιος!
(Παμε για αλλα τωρα...)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΡΕΜΠΕΤΗΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 10:04:29 μμ »
Πανέμορφα και τα δύο , ωραίος ήχος και ωραίο παίξιμο. Μπράβο.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 10:13:40 μμ »
Α ΒΡΕ ΣΙΓΑΝΟΠΑΠΑΔΙΤΣΕΣ ΟΛΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..............................ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
ΚΑΙ ΣΚΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΕΙΔΙΚΑ Ο ΤΖΟΥΡΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΑΣΑΡΕ.   ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΥΡΑ. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟ ΣΚΑΦΟΣ , ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΔΗ, ΠΑΝΤΑ ΧΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Τρελογιώργης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 10:41:57 μμ »
Τάσαρε πραγματικά και τα δυο τα οργανάκια κελαηδάνε! Και εμένα όμως με ενθουσίασε περισσότερο ο ήχος του τζουρομπαγλαμά, αν και από το βίντεο δεν μου φαίνεται να χάνει. Πάντα τέτοια.
Ο αετός κι αν πληγωθεί το θάρρος δεν το χάνει, δεν καταδέχεται στην γη να πέσει πριν ποθάνει...

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 11:15:04 μμ »
Άψογος, άψογος, άψογος.!!!!!!!!!!!!!!!!! Τάσο δεν μου τα είπες αυτά. Πότε θα τα δω από κοντά? Είσαι και παιχταράς λέω !!!!!!!!!!!!!!
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 12, 2013, 10:28:46 πμ »
ευχαριστώ KOSTAS&

Τασο πολυ ομορφα και τα δυο και ειδικα ο τζουρομπαγλαμας. Μου αρεσουν πολυ τα περιμετρικα φιλετα που εχεις βαλει. Απο ποιον ειναι? Βεβαια στον μπαγλαμα ηθελε να το κοψεις σε δυο κομματια και το ενα να το βαλεις αναποδα, οπως σε ολα τα διαγωνια φιλετα, αλλα μικρο το κακο. Συνχαρητηρια!!!

Jhon τα φιλέτα είναι απο σοφιανό . έχεις απόλυτο δίκιο για την τοποθέτηση. είχα σκοπό να βάλω δυο κομμάτια , φαντάσου και το γνώριζα αυτά που λές αλλά βιάστηκα...  και να σου πώ τώρα που το είπες το παρατήρησα και ψιλοξενέρωσα. δε πειράζει θα βάλω μυαλό... ελπίζω η φίλη που θα το πάρει να μην το δεί... ;) μην της το πείς...

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις λεπτομεριες!κοιτα αν παταει απολυτα ο καβαλαρης πριν τ κουρδισεις!μπορει να χανει μεχρι και 30 τα εκατο!εχω παρατηρησει οτι με την ροζετα βγαινει πιο παλαικη χροια αλλα χανει λιγο σε ενταση..εχεις δωσει κληση προς τα πισω στο μπρατσο;

σιγά τις λεπτομέρειες. μακάρι να μπορούσα να σου αναλύσω γιατί και πως. ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.ο καβαλάρης ακολουθεί μια χαρά το καπάκι και έχω δώσει κλίση στο μπράτσο αλλά είναι ελάχιστη... κάτι χιλιοστα...  ίσως φταίει και η ροζέτα που είναι παχιά .

και τα δύο όργανα είναι παρα πολύ ωραία, δεν ξέρω πως ακούγοντε απο κοντά πάντως απ το βίντεο ακούγοντε πολύ καλά και τα δυο όργανα, οσον αφορά την εμφάνηση είναι του γούστου μου, δύο ερωτήσεις έχω μόνο, τι μάρκα είναι τα κλειδιά απο που και πόσο τα πήρες και πως έχεις φτιάξει την ετικέτα μαυρη άσπρη, αν μπορεις βγάλε μια φωτογραφία να την δω καθαρά.
Υ.Γ παίζεις γαμάτα ;D

χρήστο ακούγονται όντως ωραία και απο κοντά απλά ο τζουρομπαγλαμάς δεν έχει ένταση. φαντάσου ο μπαγλαμάς είναι πιο δυνατος άνετα... τα κλειδιά φαντάζομαι ρωτάς για τα μαύρα του τζουρομπαγλαμά . τα πήρα απο δώ στο ηράκλειο . δεν γραφανε μάρκα  και βγαίνουν και σε χρυσό με κεχριμπαρένια κλειδιά. τα ποτηράκια είναι στο σέτ και θέλουνε 8αρακι τρυπάνι και μπαίνουν γάντι... η τιμή που τα πλήρωσα  κρατήσου 22 ευρά...
τώρα για την ταμπέλα που λές μου την έφτιαξε φίλος γραφίστας και έχει δώσει καλή ανάλυση . την εκτύπωσα στο σπίτι στον εκτυπωτή αλλά σε απλο χαρτί. σε χαρτί   "hp standar photopaper'' που είναι σε Α4 και είναι λίγο γυαλιστερό είναι λίγο καλύτερα γιατί γυαλίζει αλλά ο εκτυπωτής μου το κάνει μνι... οπότε αν το εκτυπώσεις σε κάποιον της προκοπής θα είναι καλύτερα νομίζω.
το κόλλησα με ατλακόλ νερομένη.
 είναι τα αρχικά μου  ;D όλοι δεν έχουμε λίγο ψώνιο μέσα μας ?  φωτό

[ Invalid Attachment ]

Πολύ ωραία και τα δύο αν και  ο τζουρομπαγλαμάς μου άρεσε περισσότερο. Πολύ καλός και ο ήχος τους. Αξιος ο μάστορας !!!

θαυμαστή η δουλειά σας και ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σας σχόλια. μαστορας? τα παραλέτε...

Αξιος! Αξιος!
(Παμε για αλλα τωρα...)

ευχαριστώ . για άλλα εννοείς να περάσω στο στρατόπεδο των κιθαριστών ?  ;D ;D ;D  μακάρι να μπορούσα... μέχρι τότες θα μείνω πιστός στα όργανα με τις 3 διπλές χορδές...

Πανέμορφα και τα δύο , ωραίος ήχος και ωραίο παίξιμο. Μπράβο.

ευχαριστώ φίλε ρεμπέτης

Α ΒΡΕ ΣΙΓΑΝΟΠΑΠΑΔΙΤΣΕΣ ΟΛΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..............................ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
ΚΑΙ ΣΚΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΕΙΔΙΚΑ Ο ΤΖΟΥΡΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΑΣΑΡΕ.   ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΥΡΑ. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟ ΣΚΑΦΟΣ , ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΔΗ, ΠΑΝΤΑ ΧΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ.
φχαριστώ τρελέ ζάρκ. ουρανοκατέβατα δεν ήρθαν . πόσους μήνες τον παλεύω αυτό το τζουρά. το μπαγλαμά δε σε 2 βδομάδες τον είχα έτοιμο εκτός τα βερνίκια. θαύματα δεν περιμένω, και το ήξερα ότι θα είναι χαμηλόφωνος αλλά δεν περίμενα τόσο.

Τάσαρε πραγματικά και τα δυο τα οργανάκια κελαηδάνε! Και εμένα όμως με ενθουσίασε περισσότερο ο ήχος του τζουρομπαγλαμά, αν και από το βίντεο δεν μου φαίνεται να χάνει. Πάντα τέτοια.
να σαι καλά τρελογιώργη . ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .

Άψογος, άψογος, άψογος.!!!!!!!!!!!!!!!!! Τάσο δεν μου τα είπες αυτά. Πότε θα τα δω από κοντά? Είσαι και παιχταράς λέω !!!!!!!!!!!!!!

Υπερβολές φίλε Βαγγέλη . είναι λίγο δύσκολο να τα δείς απο κοντά γιατί αύριο ταξιδεύουν αθήνα για να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. το τζουρά που είναι του ξάδερφου μπορεί να τον ξανακατεβάσω για να ξανατριφτεί και να ξαναβαφτεί για δε μαρεσει το φινίρισμα. βρήκα και πιστόλι και κομπρεσέραερα και μάλλον θα δοκιμαστούν πάνω του . οπότε μές τα χριστούγεννα θα τονε δείς και απο κοντά....

τέλος πρέπει να πώ πως μετά τα καλά σας λόγια ψήλωσα λιγάκι... όσο για το παίξιμο μου  καλά δεν είμαι και κανας φοβερός . απλά γρατσουνάω κάμποσα χρονάκια...

Tags: