Φιλε Κουρος πολυ ωραιες ερωτησεις,λοιπον χωρις να γνωριζω ποια ειναι η απαντηση ακριβως,θα προσπαθησω να σου απαντησω βαση οσων εχω διαβασει απο διαφορες πηγες,βαση αντιληψης και βαση πρακτικης εμπειριας μου απο ενα τετοιο καπακι μπαγλαμα που εκανα.Καταρχην να σου πω πως η φωτογραφια οπως ειναι τραβηγμενη ξεγελαει λιγο,δεν ειναι τοσο εντονη η κορυφη και η γωνια της διαμηκους κολλησεως (δεν εχουν κολληθει ακομη) ,ειναι και ινες του ξυλου απο το τριψιμο που δεν εχω καθαρισει και φαινεται εντονη η γωνια.Λοιπον μετα την κολληση με ενα απαλο τριψιμο απο πανω θα φυγει εν μερει.Τα καμαρια επισης θα βοηθησουν σ'αυτο,οπως και ενα "καλουπωμα" που θα κανω κολλωντας τα καμαρια.Αυτο που θα βοηθησει κυριως ειναι η διαμορφωση του σκαφους και ιδιαιτερα στο πιο φαρδυ σημειο του καπακιου οπου βρισκεται η τσακιση και δυσκολα μπορει να καμπυλωθει εκει το καπακι συν του οτι δεν θα υπαρχει εκει καμαρι για να του δωσει την καμπυλη.Η παρακατω τρεις φωτο δειχνουν το σκεπτικο μου.Το καμαρι και η καμπυλοτητα του ,αναλογως και του καπακιου.Το ψηλοτερο σημειο του καμαριου απο το χαμηλοτερο σε αυτο το μηκος (23 εκατοστα) απεχει 7mm (7,09 μου το δινει το προγραμμα).Στη μεγεθυμενη φωτο φαινεται που ακριβως θα φτανει το καπακι ακριβως μετα την κολληση των δυο μισων χωρις καμια επεξεργασια,3mm απο το ψηλοτερο σημειο του (2,86 το δινει εδω).Απο κατω φαινεται το διαστημα που υπολειπεται ως που να φτασει στο σκαφος και ετσι να παρει μια καμπυλη.Αυτο ειναι ενα σημειο οπου θα υπαρξουν τασεις στο ξυλο γι'αυτο θα βραχει και θα καλουπωθει για να κολληθει το μεγαλο καμαρι και ισως χρειαστει να μεινει ετσι για καποιες μερες.Παρακατω στην αλλη φωτο σκευτηκα τον τροπο που θα το καλουπωσω και θα το πιεσω με σφικτηρες