Αποστολέας Θέμα: Η πρωτη μου Gypsy Maccaferri style Guitar  (Αναγνώστηκε 57933 φορές)

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
Απ: Η πρωτη μου Gypsy Maccaferri style Guitar
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 06, 2013, 06:45:35 μμ »
μιχάλη πολυ ωράια κιθάρα φτιάχνεις.και επίσης  παίζεις και φανταστικά. με το καλό να την τελειώσεις και να μη σου παει στραβά τίποτα.

υ.γ. δεν μπορώ να μη πώ τίποτα για τη διαμάχη ....  θα σκάσω..... αγαπητέ στέλιο και γώ αν ήμουν ο theodoropoulos και γώ θα τα έπαιρνα μαζί σου. όχι γιαυτά που έγραψες αλλά για τον τρόπο με τον οποιο τα έγραψες . κατα τα άλλα συμφωνώ με τον jhon2004. 

mick77

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελατο
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 06, 2013, 07:21:07 μμ »
Συμφοριτες μου !!!!    ;D ;D

Απορια και θελω την βοηθεια σας... Αν στην ενωση μπρατσου και σκαφους κανω τις τρύπες κανονικα αλλα δεν τις κανω με την μορφη χελιδονι θα εχω προβλημα? Σφηνωτα θα ειναι αλλα οχι χελιδονι ...

Η βλακεια που εκανα ειναι οτι στο σωμα  εκανα το ανοιγμα με το χερι και το εκανα οτι να ναι , εχθες αγορασα ενα ρουτερακι με 50 ευρω και την ισιωσα γιατι δεν μπορουσα να την ταιριαξω με το μπρατσο .Δεν θελω να φαω αλλο τον τακο στο σκαφος γιατι ειμαι στο οριο .... Λετε να το παρω στο χερι το μπρατσο ?

***Για μπρατσο εβαλα Δρυ σε 3 κομματια και θα βαλω και βεργα ... θα ειναι λετε οκ ?

**** Μπορει καποιος απο Αθηνα να μου κατεβασει 2-3 Mm τον εβενο ?

ΥΓ . Καλα που λειπει η γυναίκα γιατι οταν εβαλ το ρουτερ εγινε ανασταση στο σπιτι !!!  ;D ;D ;D   μεχρι τα μπουνια εφτασε το προινιδι μιλαμε ......  Απο αυριο μπαλκονι !!!

....και κατι για να χαλαρώσουμε ... λιγο ασυγχρονιστο βιντεο αλλα i dont care ! ;D ;D

http://youtu.be/xF5WGtBtHng

και μια διασκευη που εκανα....

http://youtu.be/uMgASUGHyPQ

μιχάλη πολυ ωράια κιθάρα φτιάχνεις.και επίσης  παίζεις και φανταστικά. με το καλό να την τελειώσεις και να μη σου παει στραβά τίποτα.

Ευχαριστω φιλε μου να σαι καλα   :)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 06, 2013, 08:02:22 μμ από mick77 »

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #92 στις: Ιουλίου 07, 2013, 11:59:38 πμ »
Ολοι για μπανιο βλεπω.... καμια απαντηση ..... προχωρησα λοιπον και ο Θεος βοηθος   8) 8)

Σημερα ξεκινησα να φτιαχνω οδηγους για χελιδονια για να μην την ξαναπατησω στις επομενες.... εφόσον και αμα κανω  :)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #93 στις: Ιουλίου 07, 2013, 01:03:40 μμ »
Καλημέρα,
Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου κιθάρα αλλά με την όλη τριβή μου με τα όργανα και τα ξύλα έχω την αίσθηση ότι αργά ή γρήγορα θα σου ξεκολλήσει.
Εγώ θα δοκίμασα με κάποιο τρόπο να ενισχύσω την σύνδεση (καβίλιες ίσως;).
Αν θες την άποψη μην προχωρήσεις ακόμη, περίμενε και τις γνώμες πιο έμπειρων σε κιθάρα.
Είναι κρίμα να πάει τόσος κόπος χαμένος.

ΥΓ
Πολύ καλός στην κιθάρα φίλε.
Μπράβο.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #94 στις: Ιουλίου 07, 2013, 01:43:11 μμ »
Ουτε εγω ξερω για κιθαρες αλλα νομιζω καλυτερα να παρεις ενα template σαν και αυτο!

http://www.stewmac.com/shop/Tools/Templates/Acoustic_Neck_Joint_Routing_Templates.html?actn=100101&xst=3&xsr=79&tab=Pictures

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #95 στις: Ιουλίου 07, 2013, 03:51:47 μμ »
Ευχαριστω για τις απαντησεις, αυτο απο τον Steaw ειναι ειναι λιγο ακριβό.. Αυριο θα παρω mdf και θα κανω τα δικα μου templates ... Επρεπε να το ειχα κανει απο την αρχη..... δεν πειραζει ομως ... θα κανω template για ολα....σωμα,μπρατσο,χελιδονια ,καμαρια γιατι ταλαιπωρήθηκα χωρις λογο  .. ΤΟυλαχιστον στην επομενη να ειμαι πιο σίγουρος. Απο την αποτυχία με το μπρατσο  εμαθα αρκετα πραγματα κατα τα αλλα σπασανε τα νευρα μου !!!!!  πιστευω ομως οτι επιτελους βρηκα πως θα το κανω με βαση τα εργαλεια που εχω σπιτι .....

Ναι χαλασα 2 μπρατσα για να το μαθω αλλα δεν πειραζει ...θα ασχοληθω λιγο με τα tamplates να ξελαμπικαρω και μετα βουρ παλι....

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #96 στις: Ιουλίου 07, 2013, 04:05:36 μμ »
Αν δεν χαλασεις δεν μαθαινεις!     Εκτος αν νομιζει κανεις οτι αν τα παρει ολα ετοιμα απο το stewmac, θα μαθει να φτιαχνει οργανο.  Στο προγραμμα ειναι και τα σπασιματα και τα προβληματα.  Κατα την γνωμη μου αν δεν σπασει σε καποιον ενα ξυλο, ποτε δεν θα μαθει ποια ειναι τα ορια του και οι αντοχες του.

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #97 στις: Ιουλίου 07, 2013, 04:12:44 μμ »
Αν δεν χαλασεις δεν μαθαινεις!     Εκτος αν νομιζει κανεις οτι αν τα παρει ολα ετοιμα απο το stewmac, θα μαθει να φτιαχνει οργανο.  Στο προγραμμα ειναι και τα σπασιματα και τα προβληματα.  Κατα την γνωμη μου αν δεν σπασει σε καποιον ενα ξυλο, ποτε δεν θα μαθει ποια ειναι τα ορια του και οι αντοχες του.

Ακριβως... κι εγω γι αυτο το παλευω μονος ... ασε που δεν παιζουν και λεφτα για αγορες απο steaw ....  Στην συγκεκριμένη κιθαρα επρεπε να την ειχα κανει με βιδες την ενωση  (σε καποιο site ελληνικο το ειδα αλλα δεν θυμάμαι που) .... ομως αλλαξα γνωμη τελευται στιγμη .... λαθος μου ..

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #98 στις: Ιουλίου 07, 2013, 04:18:51 μμ »
κενενα λαθος!  θα ηταν περισσοτερο λαθος με βιδες.  απλα αυτος ειναι ο τροπος-διαδικασια για να το μαθεις σωστα. Μου κανει πολυ που δουλευεις και προσπαθεις να φτασεις σε αποτελεσμα με αυτα που εχεις στο σπιτι, οπως γραφεις παραπανω! Καλη συνεχεια!

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #99 στις: Ιουλίου 07, 2013, 04:52:41 μμ »
και τιποτα να μη βαλεις θα προτεινα εποξικη...δεν εχεις να φοβασαι τιποτα ....Ρε συ τελικα τι ξυλο εβαλες στο μπρατσο???

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #100 στις: Ιουλίου 07, 2013, 05:03:28 μμ »
κενενα λαθος!  θα ηταν περισσοτερο λαθος με βιδες.  απλα αυτος ειναι ο τροπος-διαδικασια για να το μαθεις σωστα. Μου κανει πολυ που δουλευεις και προσπαθεις να φτασεις σε αποτελεσμα με αυτα που εχεις στο σπιτι, οπως γραφεις παραπανω! Καλη συνεχεια!
Ευχαριστω να σαι καλα

και τιποτα να μη βαλεις θα προτεινα εποξικη...δεν εχεις να φοβασαι τιποτα ....Ρε συ τελικα τι ξυλο εβαλες στο μπρατσο???

Δρυ.... ομως παει και αυτο το χαλασα οποτε παω να βρω κανα μαονι ή κανα κελεμπεκι απο Δευτερα

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #101 στις: Ιουλίου 13, 2013, 05:24:28 μμ »
Μετα απο 10 μερες νομιζω οτι αυτη την φορα ειμαι σε καλο δρομο. Πηρα κελεμπεκι 2 κομματια απο Σοφιανο οπου μου βγαζει 4 μπρατσα (χωρις τακους) .30 ευρω για 1,50 μετρο μηκος 7 εκ πλατος και 4,5 παχος.. .Αυτο το εκοψα στους 75 cm μηκος. Το πρωτο κομματι το κατεστραψα γιατι το λαθος που εκανα ηταν οτι προσπαθουσα να κανω μονοκόμματο μπρατσο χωρις ομως να εχω κορδελα ή τουλαχιστον καποιο καλο πριονι.
Δειτε στην φωτο τι εννοώ

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 13, 2013, 05:28:05 μμ »
Αυτο λοιπον ειναι αδύνατον να το κοψει κανεις με το χερι χωρις τουλαχιστον ενα πριονι της προκοπης. Ετσι λοιπον το υπολοιπο κομμάτι ξύλου που μου εχει μειενι πηγα και μου το εκοψαν στην μεση για να εχω για δυο μπρατσα και να μην χρειαζεται να φαω 2,5 cm με το χερι. Το εκοψα λοξα (εκανα περιπου 30 λεπτα !!! πανε τα χερακια μου)  >:( >:(  και το ενωσα οπως ελεγε το σχεδιο που ειχα . Νομιζω τωρα οτι ειμαι σε πολυ καλο δρομο.

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 13, 2013, 06:29:38 μμ »
Ωχ τώρα ειδα τη συνέχεια του ποστ >:( >:( >:(

Μιχάλη τακε ιτ ίζυ
Η πατούτρα στη κιθάρα τεράστια αλλά διορθώνεται αν φτιάξεις τεμπλατε και την ισιώσεις σε τυχόν ατέλειες που έχει γύρω γύρω θα τη κολήσεις με τιτεμποντ
Βλέπω το μπράτσο και ειναι ΟΚ φτιάξε τα ταμπλατε σου προσεκτικά και κάνε τις δοκιμές σου σε σκράπ.
Το τεμπλατε της χελιδονουράς το διαγώνιο του Stewmac το έχω άν θέλεις το αντιγράφουμε ;)

Υπάρχει γωνία στην ένωση του μπράτσου?
Αν θέλεις βοήθεια έλα απο δώ

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #104 στις: Ιουλίου 13, 2013, 08:45:22 μμ »
Ωχ τώρα ειδα τη συνέχεια του ποστ >:( >:( >:(

Μιχάλη τακε ιτ ίζυ
Η πατούτρα στη κιθάρα τεράστια αλλά διορθώνεται αν φτιάξεις τεμπλατε και την ισιώσεις σε τυχόν ατέλειες που έχει γύρω γύρω θα τη κολήσεις με τιτεμποντ
Βλέπω το μπράτσο και ειναι ΟΚ φτιάξε τα ταμπλατε σου προσεκτικά και κάνε τις δοκιμές σου σε σκράπ.
Το τεμπλατε της χελιδονουράς το διαγώνιο του Stewmac το έχω άν θέλεις το αντιγράφουμε ;)

Υπάρχει γωνία στην ένωση του μπράτσου?
Αν θέλεις βοήθεια έλα απο δώ

Υπαρχει μικρη γωνια γιατι την ειχα κανει με το χερι πριν παρω το ρουτερ. Οταν πηρα το ρουτερ την ισιωσα γιατι την ειχα κανει σκατα και επρεπε να την φτιαξω.. Εχεις δικιο δεν ειχα σκεφτει να την κλείσω λιγο ... θα δω πως μπορω να το κανω.... Ευχαριστω για τα template του Steaw .... βασικα εχω φτιαξει δικα μου απο το σχεδιο που ειχα για maccaferri ,τα ειχε σχεδιασμενα και τα αντεγραψα .

Tags: gypsy guitar