Αποστολέας Θέμα: Η πρωτη μου Gypsy Maccaferri style Guitar  (Αναγνώστηκε 57903 φορές)

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
Απ: Η πρωτη μου Gypsy Maccaferri style Guitar
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 27, 2013, 03:30:30 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση. Ολες οι κιθαρες που εχουν τετοιο καβαλαρη πρεπει να εχουν κλιση στο καπακι; μου αρεσει αυτος ο τροπος πιασιματος των χορδων και αν καποια στιγμη αποφασισω να προσπαθησω να φτιαξω κιθαρα ετσι θα ηθελα να ειναι. Σε ρεμπετοκιθαρα ομως... Εσυ οπως πας αυριο θα την εχεις ετοιμη... Πολλα μπραβο
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 27, 2013, 07:18:49 μμ »
Ωραία η κατασκευή.
Το πας φούλ στα γρήγορα.
Αν συνεχίσεις έτσι την άλλη βδομάδα σε βλέπω να ανεβαζεις βίντεο με ήχο.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 27, 2013, 10:43:16 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά και παρουσίαση σε ρυθμό ''presto''!!!! Μπράβο Μιχάλη!!!

mick77

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελατο
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 27, 2013, 11:00:59 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση. Ολες οι κιθαρες που εχουν τετοιο καβαλαρη πρεπει να εχουν κλιση στο καπακι; μου αρεσει αυτος ο τροπος πιασιματος των χορδων και αν καποια στιγμη αποφασισω να προσπαθησω να φτιαξω κιθαρα ετσι θα ηθελα να ειναι. Σε ρεμπετοκιθαρα ομως... Εσυ οπως πας αυριο θα την εχεις ετοιμη... Πολλα μπραβο
Ωραία η κατασκευή.
Το πας φούλ στα γρήγορα.
Αν συνεχίσεις έτσι την άλλη βδομάδα σε βλέπω να ανεβαζεις βίντεο με ήχο.

Πολύ ωραία δουλειά και παρουσίαση σε ρυθμό ''presto''!!!! Μπράβο Μιχάλη!!!

xa Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.. να σται καλα ..... η αληθεια ειναι οτι 2-3  ωρες την ημερα δουλευω σαν σκύλος !!

ΚΑΜΑΡΙΑ 1-2

Τα καμαρια στο καπακι ειναι 5 . Το 1 και το 2 εχουν την ιδια κλιση απο κατω οποτε τα κολαμε ταυτοχρονα.

ΛΑΘΗ 

Η κατασκευη που εχω κανει για να παταω τα καμαρια ειναι με πηχάκια λεπτα . Ετσι λοιπον καθως ειχα βαλει τα καμαρια αρχισα και εσφιγγα με αποτελεσμα να σπασω 4 απο τα 10 πηχάκια ... Επρεπε να πιεσω αρκετα για να παρει το καπακι την κλιση που εχουν τα καμαρια . ΠΑΝΙΚΟΣ .... Χωρις να χασω χρονο λοιπον πηρα δυο ξύλα, τα ετριψα με το ροκανι και τους εδωσα αναποδη κλιση ωστε να μπορουν να θυληκωσουν τα καμαρια .Τα εδεσα λοιπον ετσι οπως βλεπετε στην φωτο ...
Νομιζω οτι καθησαν καλα αφου βγηκε αρκετη κολα απο μεσα ...

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 27, 2013, 11:09:02 μμ »
Τωρα πρεπει να βρω υλικο που να ειναι ευκαμπτο αλλα να μην σπαει για να βαλω τα καμαρια 3,4,5 ...εχετε καμια ιδεα ? βρηκα αυτα λετε να κανουν?

http://www.giatrakos.gr/product_info.php?products_id=5176

Καρμποντιζα λεπτη .... θα παω αυριο να τις δω απο κοντα...

***Σημερα παρελαβα απο Κινα ισια φρεζα για το χελιδονι ..... Γιατι πηρα απο την Κινα? την πηρα 3 ευρω και παει φιτίλια !!!  ;D και στην Ελλαδα οταν ρωτησα μου ειπανε 18 ευρω !!! εγκεφαλικο ....

**** Ηρθαν και 2 βεργες διπλης ....παλι απο Κινα με 10 ευρω και οι 2 !!! Σε 2-3 που τις εδειξα δεν το πιστευαν....

Τωρα προσπαθω να πατενταρω το Black n Decker να το κανω βαση για φρεζα !!!  Πολυ δουλεια πρεπει να ριξω ....  ελπιζω να πετύχει !

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 28, 2013, 12:03:17 μμ »
Λατρευω Django και γυφτοτζαζ , λατρευω σελμερ μακαφερι,καποτε την εψαχνα μπας και φτιαξω κατι, αλλα εμεινα στα τριχορδα,σε παρακολουθω και ρουφαω πληροφοριες.Πολλα συγχαρητηρια.Ερωτησεις:1. οταν εβαλες τα καμαρια τα πισω δεν μειωθηκε η κλιση των 8-9 μοιρων ? 2. Τις κοντρες κατω απο τον καβαλαρη δεν θα επρεπε να τις ειχες λυγισει,βλεπω εχει κενο με το καπακι στο κεντρος τους,μηπως ξεκολλησουν.

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 28, 2013, 12:48:47 μμ »
Λατρευω Django και γυφτοτζαζ , λατρευω σελμερ μακαφερι,καποτε την εψαχνα μπας και φτιαξω κατι, αλλα εμεινα στα τριχορδα,σε παρακολουθω και ρουφαω πληροφοριες.Πολλα συγχαρητηρια.Ερωτησεις:1. οταν εβαλες τα καμαρια τα πισω δεν μειωθηκε η κλιση των 8-9 μοιρων ? 2. Τις κοντρες κατω απο τον καβαλαρη δεν θα επρεπε να τις ειχες λυγισει,βλεπω εχει κενο με το καπακι στο κεντρος τους,μηπως ξεκολλησουν.

Γεια χαρα.1) Η κλιση ειναι κατα μηκος δλδ απο το σημειο που παταει ο καβαλαρης και προς τα πισω στον τακο,οποτε τα καμαρια δεν επηρεαζουν αυτη την κλιση.Αυτη η κλιση θα μειωθει οταν μπουν οι χροδες.Ελπιζω να παει περιπου 5-6 μοιρες ....γι αυτο την εκανα λιγο παραπανω.2) χα χα δεν ειναι κενο ειναι μολυβι ...σημαδεψα για να κανω την κλιση στα στηρίγματα...οντως σαν κενο μοιαζει .

**Γενικα τις maccaferri τις κανανε τοτε  σαν αυγο για να εχει αρκετα μεσαια και πριμα για να ξεχωριζουν απο σαξοφωνα ,βιολια,μπασσα κλπ κλπ γι αυτο εχει κλιση και κατα μηκος με το σπασιμο αυτο στο καπακι αλλα και κατα πλατος με τα καμαρια..

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 28, 2013, 06:47:49 μμ »
Γεια σου Μιχάλη και καλωσόρισες στην παρέα μας, η παρουσίαση της κατασκευής σου είναι απολαυστική!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 29, 2013, 12:27:36 πμ »
Φίλε μου,
η κατασκευή σου είναι πολύ καλή!!! Συνέχισε φίλε να τη δούμε τελειωμένη!!!

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 29, 2013, 02:13:41 μμ »
Γεια σου Μιχάλη και καλωσόρισες στην παρέα μας, η παρουσίαση της κατασκευής σου είναι απολαυστική!

Φίλε μου,
η κατασκευή σου είναι πολύ καλή!!! Συνέχισε φίλε να τη δούμε τελειωμένη!!!

Γεια χαρα παιδια ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια....ελπιζω να βγει σωστη ...

ΚΑΜΑΡΙΑ 3-4

Βρηκα και εβαλα 2 χοντρα ξηλα για πάτημα και εγινε αμεσως η δουλεια χωρις προβλημα αυτη την φορα . Ολα πηγαν μια χαρα .Τωρα μενει μονο το καμαρι 5 .Επειδη λοιπον το καπακι πιστευω οτι ειναι το 80% του τελικου ηχου το παω αργα  για να γινει ομοιομορφο και να πετύχουν οι κλισεις . Η σειρα λοιπον που κολαμε ειναι :1) κοντρες καβαλαρη ,2) κοντρες καπακι επεανω μερος. 3)Καμαρια 1 και 2 .....4)Καμαρια 3 και 4 .......5)Καμαρι 5.  ....και αυτο γιατι το καθε καμαρι τελικα δινει διαφορετικη κλιση στο καπακι οποτε σκεφτηκα οτι αν τα βαλω ολα μαζι θα "φρικαρει" το καπακι και δεν θα βγει σωστα.

Μπρατσο ...

Αρχισαν τα οργανα και τα παλουκια !!! ;D ;D 7 διαφορετικες βεργες ...τα εχω φερει ολα στα ισια και ειμαι ετοιμος για κολλήματα  . Ο εβενος φθηνος απο τον Σοφιανο... πρεπει να τον κατεβασω 3Mm τουλαχιστον . Αυτο θα το κανω στο εργαστήρι του φιλου οργανοποιου για να μξν μου βγει σαν τα πατατακια ruffles !!!  ;D ;D

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 29, 2013, 03:17:01 μμ »
ΚΑΜΑΡΙ 5

Ολα καλα και εδω ...κανενα προβλημα ...στις φωτο θα δειτε αυτο που ελεγα για τις κλισεις.... δειτε ποσο σουζα εχει ερθει το καπακι οταν εβαλα να κολησω το 5ο καμαρι....

****Γενικα πιστευω οτι πρεπει να βγαινει η κολλα οσο ποιο πολυ γίνεται αλλιως θα γινει σωμα και θα σπασει με το πρωτο αφου η titebond ειναι κρυσταλλικη κολλα .. 

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 29, 2013, 03:18:41 μμ »
ΜΠΡΑΤΣΟ 4 απο 7

Φυσικα δεν ρισκαρα να τα κολλησω ολα μαζι .ετσι αποφασια να βαλω πρωτα τις 4 βεργες και μετα τις αλλες 3. Εβαλα ενα ξύλο απο κατωα για να πατησει και το πιεσα σε 3 σημεια. (στα 2 ακρα και στην μεση). Με τα αυτοσχειδια σφηχτιρια  πιεσα τεζα ...οσο παει δλδ τις βεργε μεταξύ τους .Νομιζω πως πηγε καλα αφου ξερασε αρκετη  κόλλα. ΠΡΟΣΟΧΗ στο ξυλο που παταει το μπρατσο και στα 3 ξυλακια που εβαλα τα έντυσα με χαρτοταινια για να μην κολλήσουν μαζι με το μπρατατσο ..και αντε μετα να βγει...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 29, 2013, 08:53:12 μμ »
Μπραβο! εμενα εκτος απ΄την πολυ καλη μεχρι στιγμης κατασκευη σου, μου αρεσουν κ οι κουρτινες!!! συνεχισε ακαθεκτος...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 30, 2013, 12:52:44 μμ »
Μπραβο! εμενα εκτος απ΄την πολυ καλη μεχρι στιγμης κατασκευη σου, μου αρεσουν κ οι κουρτινες!!! συνεχισε ακαθεκτος...

xa xa Ειναι σκονακι για τις προβες !!!  ;D ;D

mick77

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 30, 2013, 12:55:07 μμ »
ΜΠΡΑΤΣΟ 7/7

Ετοιμα και τα 2 κομμάτια του μπρατσου για κολλημα .... κανενα προβλημα ολα καλα
(Δειτε την κόλλα που ξερασε ....τρεχατε ποδαρακια μου για σκούπισμα ;) )

Tags: gypsy guitar