εγω τους τσαμπουκάδες στο τζουρά με ρούτερ τους έκανα, πήρα το πιο μικρό ίσιο κοπτικό που είχε διάμετρο 6 χιλιοστα κέντραρα και κατέβαζα, μ ένα βζου έτοιμη η φωλιά για το σημάδι, απλά αφήνει στο κέντρο της φωλιάς ξύλο γιατί το κοπτικό μπαίνει ελάχιστα στο ξύλο, αλλά με την γωνία του σκαρπέλου η με το νυστερι το κάνεις μια και φεύγει, 5 λεπτά μου πήρε εμένα ν ανοίξω και να καθαρήσω τα αυλάκια, φυσικά είχα σημαδέψει πρώτα με μολίβι.
thanks kedros27 κοίταξα και τον τζουρά σου και κατάλαβα τι λες.
Βασικά είμαι μεταξύ dremel και ρούτερ (στα 40 περίπου ευρώ και τα δύο) και προσπαθώ να δω αν μπορώ με ένα να κάνω και τις δουλειές και των δύο (δηλαδή λεπτομέρειες ενός χιλιοστού ας πούμε με το router) αλλά δεν βρίσκω να υπάρχουν οι κατάλληλες "μύτες" που να μπαίνουν σε ρούτερ των 6 και 8 χιλιοστών και να κόβουν με διάμετρο 1 χιλιοστό. Εδώ σίγουρα κάτι μου διαφεύγει διότι υπάρχουν τόσα cnc με πολύ λεπτές μύτες.
Διάβασα και ένα άλλο ενδιαφέρον thread εδώ
http://www.luthier.gr/index.php?topic=261.msg3461#msg3461 αλλά δεν έβγαλα άκρη αν μπορεί να γίνει αυτό που σκέφτομαι.
Κάτι άλλο που πρόσεξα σε βίντεο είναι ο εκκωφαντικός θόρυβος που κάνουν τα ρουτερ και επειδή δεν έχω κάποιο εργαστήριο αλλά δουλεύω όπου βρω χώρο στο σπίτι μήπως είναι καλύτερο για λόγους συγκέντρωσης στις λεπτομέρειες ένα πιο ήσυχο ντρέμελ; και κάτι τελευταίο μπορείς μ ένα ντρέμελ στα 170 watt με το εξάρτημα που το κάνει router (diy) σιγά σιγά να σκάψεις το αυλάκι για την βέργα σε ένα σκληρό ξύλο όπως boubinga και maple; συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις .