Μετά απο αρκετή σκέψη ξεκινάω με το να αγοράσω τα ξύλα έχοντας ελάχιστα εργαλεία!
Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα σκεφτείτε ότι είναι ανορθόδοξος τρόπος αλλα ακούστε λίγο το σκεπτικό μου.
Θα αγοράσω Έλατο για καπάκι και Σφέδαμο για τα πλαϊνά και το πίσω καπάκι.
Προς το παρόν δεν θα ασχοληθώ με το μπράτσο κάν.
Ξέρω εκ τον πραγμάτων οτι θα μου πάρει καιρό να την τελειώσω οπότε κάθε πληρωμή μου θα αγοράζω να ΚΑΛΥΤΕΡΑ εργαλεία που θα χρειαστώ για την επόμενη φάση.
Όταν με το καλό θα έχω τελειώσει την κιθάρα μου θα έχω και τα εργαλεία για να κάνω την επόμενη και όπως και να το κάνουμε, άλλο σιγά σιγά να ξοδεύεις και άλλο να δώσω καμία 500 άρα μόνο για τα εργαλεία μου στην αρχή.
Μία ερώτηση μόνο θέλω να κάνω, από την στιγμή που μία κορδέλα καλή κοστίζει 500-700 ευρώ, μία πλάνη πάγκου άλλα τόσα, ένα τριβείο πάγκου άλλα τόσα, υπάρχει τρόπος με απλές πλάνες των 50 ευρώ και εκεί γύρω να κάνω την δουλειά μου;
Θέμα χρόνο δεν υπάρχει, έχω κιθάρες να παίζω και θέλω να αφιερώσω όλον μου τον ελεύθερο χρόνο εκεί χωρίς βιασύνη...
Σας παραθέτω τι εργαλεία έχω προς το παρόν.
Ρούτερ(μεγάλο που πιθανών να μην το χρησιμοποιήσω κάν)
Dremel (για την ακρίβεια είναι μαρκα Doit απο το Alex pak νομίζω.)
Δισκοπρίονο πάγκου ιδιοκατασκευή ( δεν ξέρω εάν θα χρησιμεύσει κάπου αυτό αλλά υπάρχει και κόβει εώς 6 χιλιοστά πάχος και πλάτος χ μηκος όσο θέλω.)
Ηλεκτρική Σέγα(εδώ έιμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν θα χρησιμεύσει κάπου αλλα την βάζω).
Ράσπες αγορασμένες απο το Lidl πρίν απο κανένα μήνα.
Ένα παλμικό τριβείο Bosh(προίκα του πεθερού).
Κάθετο τρυπάνι πάγκου (δώρο του πατέρα μου).
και αρκετά χαζοεργαλεία πένσες και τα λοιπά που δεν νομίζω οτι θα χρησιμέυσουν κάπου.
Χονδρικά το βλέπω ότι θέλω σκαρπέλα και πλάνες και ρουτερ εξαρτήματα.
Είναι κάποιος άλλος οργανοποιός απο Λαμία για να τον "χώνω" για κανένα "κατέβασμα" στα ξύλα μου;
Α το σημαντικότερο....έχω 2 (ναι 2...) σφιγκτήρες!
Θα κάνω όμως ξύλινες σαν και αυτές...(φέξε Μάη μου!!!)
https://www.youtube.com/watch?v=3pZW05NqQvYΜόλις αγοράσω τα ξύλα, έρχονται φωτογραφίες και ξεκινάω Θέμα με την κατασκευή μου...ο Θεός βοηθός!!!!