Καλημέρα σε όλους τους φίλους, χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και ψυχραιμία.
Έχω αγοράσει ήδη μια ηλεκτρική 3/4 για τον μεγάλο μου και σκοπεύω να αρχίσει και ο μικρός του χρόνου. Το θέμα είναι όμως ότι είναι αριστερόχειρας και πάντα πιάνει την κιθάρα ανάποδα. Ο δάσκαλος του μεγάλου επιμένει να μην τον πιέσουμε να την πιάσει κανονικά, αφού ανάποδα του έρχεται πιο φυσικά.
Ηλεκτρικές σε 3/4 αριστερές δεν έχω βρεί μέχρι τώρα και αν υπάρχουν θα είναι πανάκριβες. Έτσι σκέφτομαι σοβαρά το οργανάκι του μικρού να είναι η πρώτη μου κατασκευή. Για διαστάσεις υπάρχει ως πρώτυπο η κιθάρα του μεγάλου (σώμα, μανίκι, τάστα). Και αν υποθέσουμε ότι το σώμα παλεύεται και πάμε στο μπράτσο κουτσά στραβά, στο θέμα του μανικιού έχω μια απορία. Τι βέργα θα βάζατε σε τέτοιο κιθαρόνι; Χωράει κανονική ή θα πρέπει να κοιτάξω καμιά για μαντολίνο ή κάποιο άλλο μικρών διαστάσεων όργανο; Μήπως θα πρέπει και η βέργα να κατασκευαστεί; Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσα να βρώ στο net κάποιο μπράτσο για κιθάρα 3/4, έστω και για δεξιόχειρες ή ακόμη και μεταχειρισμένο. Οπότε κάθε πρόταση δεκτή και ελπίζω να μην σας κούρασα.