Ευχαριστώ όλους για την επιείκια . για τα 10 μόνο τάστα του μπάτη δεν το ήξερα... έβαλα τάστα μέχρι εκεί που μπορώ να παίξω...

το θέμα με το όργανο είναι ότι μετά το 5 τάστο αρχίζει και φαλτσάρει ελάχιστα και όσο προχωρά γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα.περίπου στην καντίνι ρε στο 10 τάστο η νότα είναι ανάμεσα απο σι και ντό .δηλαδή τα κουρδιστήρια το δείχνουν περίπου 30% προς ντο. Πιστεύω ότι φταίει το χάραγμα της ταστιέρας. την πρώτη φορά που χάραξα έβαλα τάστα και μετά κόλλησα στο μανικο. εκεί να δείς φάλτσο αδερφάκι μου.
την ξεκόλησα

την ισιωσα την στόκαρα την γύρισα απο την άλλη και τηνε ξαναχάρακωσα. πιο προσέκτικά ακόμη(εκανα επαλήθευση και μια ωρα). την δευτερη φορά αφού χάραξα κόλλησα και μετά πέρασα τάστα. πολύ πιο έυκολο. το όργανο φαλτσάρει λίγο μέν αλλά φαλτσάρει.
το ερώτημα μου είναι πως καταφέρνω και χαράζω ταστιέρα με ακρίβεια χιλιοστού. η κλίμακα που χάραξα είναι 34 . με το προγραματάκι βρίσκεις τις αποστάσεις κλπ.
πως χαράζεις πχ το 1.52 και πως το 1.59 . τυχάια τα νούμερα . γιατί 0.κατι απο δώ κατί απο κεί μαζεύονται 0.5 και μετά φαλτσάρει. δεν ξέρω αν παίζει τόσο ρόλο αυτες οι μικρές αποκλήσεις . κάτι που θα μπορούσα να κοιτάξω άλλο και να το συνεφέρω λιγάκι ?
σημειώνω πως το χάραγμα εχει γίνει με την πατέντα που έχω δεί απο το φορουμ δηλαδή με τον οδηγό και πριονι για τάστα που κάνει εγκοπές 0,40 με τάστα 0.5mm .
αυτό ήταν και το δυσκολότερο σημείο για μένα και ευτυχώς ανακάλυψα πως πωλούνται ταστιέρες χαραγμένες σε ότι κλίμακα θέλω. τρομερο . το μπαγλαμά δεν τον ξαναπειράζω ακόμα τουλάχιστον αλλά ήδη ξεκίνησα άλλο ένα σκαφτό μπαγλαμαδάκι και ένα μικρό τζουραδάκι.
Τελικά άμα θέλεις να κάνεις κάτι πολύ , αν δεν γ....θει το σύμπαν θα το κάνεις.Αυτό για όσους μου λέγανε οτι δεν πρόκειται και τέτοιες βλακείες. δεν είχα ξαναπιάσει σκαρπέλο λίμες ράσπες κόλλες ποτέ και όμως επειδή το γούσταρα το φτιασα .και θα κάνω κι άλλα.
ευχαριστώ και πάλι όλη την παρέα σας για τα καλά σας λόγια.