Γεια σου φίλε Κώστα και καλή αρχή στις κατασκευές σου, την οξιά δεν την έχω δουλέψει προσωπικά και έτσι δεν μπορώ να έχω γνώμη, μόνο ότι έχω ακούσει απ τα παιδία εδώ μέσα, πάντως για μεγαλύτερη ασφάλεια η γνώμη μου είναι να μην το κάνεις μονοκόμματο και στο μανίκι να βάλεις κόντρα για να αποφύγεις το πιθανό σκέβρωμα, όσο για την ταστιέρα να ξέρεις ότι μπαίνει πάντα ένα πολύ σκληρό ξύλο αλλά έχω δει να χρησιμοποιούν πολλά είδη ξύλου και οξιά νομίζω σ ένα μπουζούκι(πειραματικά), αλλά καλύτερα να καταφύγεις στη σίγουρη λύση που είναι (έβενος-παλίσανδρος- βέγγε) για λόγους πάλι ασφάλειας αλλά και αισθητικούς λόγους, εκτός και αν θέλεις να πειραματιστείς όπως κάνουν κάποιοι φίλοι εδώ μέσα, με μεγαλύτερη εμπειρία, τίποτα δεν είναι απαγορευτικό, διάθεση να έχεις μόνο, τώρα για καπάκι έλατο και κέδρος είναι αυτά που επικρατούν και παλιότερα είχα ακούσει και για κυπαρίσσι το οποίο χρησιμοποίησε ένας φίλος σε μπαγλαμαδάκι, αλλά όπως σου είπα η έλατο η κέδρο βάλε, και δες τι θα σου γράψουν και οι πιο έμπυροι του χώρου και καλύτερα ν ακούσεις αυτούς, καλωσόρισες και καλή αρχή.