Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια Νοέμβριος 2012  (Αναγνώστηκε 29875 φορές)

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
Καλό μήνα...

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Απ: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια Νοέμβριος 2012
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 04:37:34 μμ »
Καλο μηνα σε ολους!!!

Επιτελους τελειωσα την κατασκευη της ηχητικης οπης στο μισομπουζουκο που φτιαχνω!
Ειναι κατι που εκανα για πρωτη φορα και στην αρχη με κουρασε γιατι μου εσπαγε το παντουκ μιας και
το κομματι απο ξυλο στην οπη ειναι λιγα χιλιοστα! Τελικα εκοψα πρωτα εσωτερικα, κολησα το σελουλοιντ
και τα φιλετα, εδεσε η κατασκευη  και μετα εκοψα εξωτερικα!! Για πρωτη φορα πιστευω καλο εγινε!!!
Πρεπει ακομα να φινιρω εξωτερικα τα φιλετα γιατι εχει σε μερικα σημεια κολα!!

Κοπηκε στο χερι γιατι η σεγα παγκου μου χαλασε και περιμενω ενα ανταλλακτικο!!
Εκανα ενα σωρο ασχετες δουλειες με τη σεγα και οταν χρειαστηκε δεν την ειχα!!

ΗΧΗΤΙΚΗ ΟΠΗ

chris

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 07:52:00 μμ »
Εγώ Δημήτρη ακολουθώ εδώ καί τρία μπουζούκια κατόπιν προτροπής τού γιώργου πού μάς έδειξε τίς λίρες του άλλη τακτική. Τό καπάκι τοποθετείτε χωρίσ νά έχει επάνω τίποτα, φυσικά ενοείτε πώς θά έχουν μπεί από κάτω τά καμάρια καί τά δεσίματα. Αφού κρισταλώση καλά η ψαρόκολα φρεζάρω τήν οπή της ροζέτας, καί αφού κοληθή ηροζέτα τότε σάν οδηγό τήν ίδια τήν ροζέτα ανοίγω 1,5 μμ καναλάκι καί τοποθετώ πάρα πολύ γρήγορα τά κορδονάκια χωρίς καρφίτσες μόνο μέ λίγη κόλα. πραγματικά ο τρόπος αυτός είναι ποιό εύκολος γρήγορος καί τό κυριότερο αποφεύγης τά λάθη . Σήμερα ακριβώς έκανα αυτή τή δουλειά.Νά καί μιά φωτό. Από μέσα δέν έβαλα γιατί μέ τελείωσαν τά κορδονάκια καί γιά νά πάω νά πάρω ήταν μεγάλη φασαρία. Πάντως από τήν μέσα τήν μεριά είναι ακόμη ποιό εύκολα

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 08:11:26 μμ »
Δημητρη, πολλα συγχαρητηρια για το χρονο που διαθετεις να κανεις ολα αυτα τα videos. Ειναι ο καλυτερος και ο πιο κατανοητος τροπος για να μαθει κανεις, γι'αυτο σου αξιζει ενα μεγαλο μπραβο για ολη τη γνωση που μοιραζεσαι!

Εγω ξεκινησα σιγα, σιγα τη διαδικασια του sanding and buffing, αφου τελειωσα με βαψιμο και λουστραρισμα. Εφτασα μεχρι γυαλοχαρτο 2000 και περασα ενα χερι αλοιφη φινιρισματος. Αρχισε να γυαλιζει καλα, αλλα υπαρχουν ακομη ατελειες και θα επιστρεψω για λιγο ακομη σε γυαλοχαρτο. Χρειαστηκε να ξηλωσω οτι εκανα τρεις φορες, λογω αλλαγης σχεδιων και λαθος βηματων  ;D

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 08:16:30 μμ »
Δημήτρη, μπράβο ρε φίλε. Πολύ καλό !!!!!!!!!!!!!!! Βλέπεις ότι τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Επιμονή και υπομονή χρειάζεται
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 08:18:24 μμ »
Γιαννάκη τι τρέλες είναι πάλι αυτές !!!!!!!!!!!!!!!!! Τι είναι η κιθάρα, βελούδινη ? δερμάτινη ? Τι έχεις κάνει πάλι ρε φίλε !!!!!!!!!!!!!!!!
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 08:52:40 μμ »
Σας ευχαριστω!!
Μαστρο Χρηστο πως το ανοιγεις το καναλι μετα και ειναι παντου το ιδιο;
Κανεις καποιο κολπο;;Χρησιμοποιεις καποιον οδηγο;
Παντως το φιλετο το εξωτερικο ειναι πιο ευκολο απο το σελουλοιντ που θελει προσεκτικο λυγισμα!

Γιανναρε τι κουκλι ειναι αυτο ρε φιλε!!!!Απιστευτα ομορφη εγινε!!!!!!!!!!!!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 09:52:08 μμ »
Ο μητσος κατατοπιστικος οπως παντα αλωστε.Ο immortalx αλλος παλι αυτος.Ομορφα πραγματα. Και ο μαστρο χρηστος επισης.
Αντε κι εγω τελειωσα σημερα αλλα δεν εχω τον ηχο που εψαχνα . Κατι δεν μου κολαει.Αρχιζω λοιπον πειραματα με καβαλαρεους.Τωρα φοραει εναν weger.Aυριο θα ετοιμασω εναν απο εβενο και βλεπουμε
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 10:12:24 μμ »
Καλο μηνα σε ολους!!!

Επιτελους τελειωσα την κατασκευη της ηχητικης οπης στο μισομπουζουκο που φτιαχνω!
Ειναι κατι που εκανα για πρωτη φορα και στην αρχη με κουρασε γιατι μου εσπαγε το παντουκ μιας και
το κομματι απο ξυλο στην οπη ειναι λιγα χιλιοστα! Τελικα εκοψα πρωτα εσωτερικα, κολησα το σελουλοιντ
και τα φιλετα, εδεσε η κατασκευη  και μετα εκοψα εξωτερικα!! Για πρωτη φορα πιστευω καλο εγινε!!!
Πρεπει ακομα να φινιρω εξωτερικα τα φιλετα γιατι εχει σε μερικα σημεια κολα!!

Κοπηκε στο χερι γιατι η σεγα παγκου μου χαλασε και περιμενω ενα ανταλλακτικο!!
Εκανα ενα σωρο ασχετες δουλειες με τη σεγα και οταν χρειαστηκε δεν την ειχα!!

ΗΧΗΤΙΚΗ ΟΠΗ

Διακρινω μια Ανδρονοαισθητικη στην τρυπα η οποια ειναι πανεμορφη.Βαλτη και καμια φωτο να την μεγενθυνω να την περιεργαστω καλα ρε μητσο

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 10:18:07 μμ »
Γεια στα χερια σου immortal πολυ προσεγμενη δουλεια!!!
Fahrenheit δε γραφουν πισω;....να υποθεσω οτι ειναι η φιρμα σου;
Εχω κι εγω μια yamaha pacifica με ενα διπλο μαγνητη να στη στειλω να την κουραρεις λιγο;....Εχει περασει πολλα ;)

Μαστρο-Κωστα...θα σηκωθει ο Γιοβαν Τσαους και θα ψαχνει να βρει τ'οργανο του....μεχρι να δει το δικο σου.
Κουκλι ειναι!
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 10:28:35 μμ »
ΒLEKO καλα τα λες  αλλα δεν το γουσταρω τρελα αυτο που ακουω.Δεν μου ραγισε την καρδια ρε παιδι μου πως το λενε?Ειναι κι οι χορδες στο θεο ακομα.Θα το περιμενω λιγο και βλεπουμε.Αλλιως θα το παρει ο διαολος τοση δουλεια εριξα

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 10:46:21 μμ »
Ειναι αυτο που τρεμω κι εγω πας για οργανο με ηχο και βγαζεις οργανο για τοιχο ;D

Βεβαια δε σε φοβαμαι εσενανε...εχεις νικησει αλλα λιονταρια ;)
Αν σε παρηγορει κι εγω σ επαρομοια φαση ειμαι με το δικο μου...με εχει σκασει τοσο που μου ρχεται να το κρεμασω απλα στο σαλονι να το βλεπω!
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

chris

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 10:50:42 μμ »
Δημήτρη τό κοπτικό είναι φάρδος 1,5 μμ όσο δηλ καί τό κορδονάκι. Τό μάκρος τής κόψης είναι περίπου 1,7 μμ .Πέρνω σάν οδηγό τήν ίδια τή ροζέτα. Επειδή όταν φρεζάρουμε γιά τήν οπή ροζέτα μέ τό καπάκι αφήνη μία χαρακιά επάνω στήν χαρακιά επειδή τό καπάκι είναι ποιό μαλακό τό ξύλο αννοίγη τό καπάκι καί όχι τό ξύλο τής ροζέτας. Μαυτό τόν τρόπο γίνετε ένα ωραίο καναλάκι φάρδος 1,5 μμ καί βάθος άλλο τόσο ισα ίσα πού μπένη άνετα τό κορδονάκι χωρίς νά αφήνη κανένα κενό. Αφού ανοίξουμε τό καναλάκι τό οποίο γίνετε πολύ εύκολα καί πολύ γρήγορα ρίχνουμε κυανοακριλική κόλα μέσα στό καναλάκι καί αμέσως βυθήζουμε  τό κορδόνι χωρίς πιάστρες καί καρφίτσες επειδή είναι τόσο εφαρμοστό ακόμα καί εκεί πού έχει τσακίσεις κάθετε μιά χαρά. σέ δυό λεπτά μόλις παγώση  ηκόλλα δέν βγαίνη μέ τίποτα. Ηόλη διαδικασία άνοιγμα καναλιού καί κόλημα τού κορδονιού δέν πάει παραπάνω από 10 λεπτά τής ώρας. Από τήν μέσα μεριά δέ γίνετε ακόμα ποιό εύκολα γιατί δέν φοβάσε μήπως σού ξεφίγη τό καναλάκι

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 11:13:31 μμ »
Γεια στα χερια σου immortal πολυ προσεγμενη δουλεια!!!
Fahrenheit δε γραφουν πισω;....να υποθεσω οτι ειναι η φιρμα σου;
Εχω κι εγω μια yamaha pacifica με ενα διπλο μαγνητη να στη στειλω να την κουραρεις λιγο;....Εχει περασει πολλα ;)

Χεχε, επρεπε να βαλω κατι πανω στο headstock για να μην ειναι αδειο και μου βρηκε η γυναικα ενα χτυπητο ονομα ;D Βεβαια, σε καθε κιθαρα εχω βαλει και διαφορετικο logo, γι'αυτο δε με κοβω να γινομαι και πολυ "φιρμα"  ;D
Στειλε τη Yamaha να χω να ασχολουμαι με κατι! Πως θα περασει αλλιως ο χειμωνας  ;D

chris

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 11:18:35 μμ »
Δημήτρη τό κοπτικό είναι φάρδος 1,5 μμ όσο δηλ καί τό κορδονάκι. Τό μάκρος τής κόψης είναι περίπου 1,7 μμ .Πέρνω σάν οδηγό τήν ίδια τή ροζέτα. Επειδή όταν φρεζάρουμε γιά τήν οπή ροζέτα μέ τό καπάκι αφήνη μία χαρακιά επάνω στήν χαρακιά επειδή τό καπάκι είναι ποιό μαλακό τό ξύλο αννοίγη τό καπάκι καί όχι τό ξύλο τής ροζέτας. Μαυτό τόν τρόπο γίνετε ένα ωραίο καναλάκι φάρδος 1,5 μμ καί βάθος άλλο τόσο ισα ίσα πού μπένη άνετα τό κορδονάκι χωρίς νά αφήνη κανένα κενό. Αφού ανοίξουμε τό καναλάκι τό οποίο γίνετε πολύ εύκολα καί πολύ γρήγορα ρίχνουμε κυανοακριλική κόλα μέσα στό καναλάκι καί αμέσως βυθήζουμε  τό κορδόνι χωρίς πιάστρες καί καρφίτσες επειδή είναι τόσο εφαρμοστό ακόμα καί εκεί πού έχει τσακίσεις κάθετε μιά χαρά. σέ δυό λεπτά μόλις παγώση  ηκόλλα δέν βγαίνη μέ τίποτα. Ηόλη διαδικασία άνοιγμα καναλιού καί κόλημα τού κορδονιού δέν πάει παραπάνω από 10 λεπτά τής ώρας. Από τήν μέσα μεριά δέ γίνετε ακόμα ποιό εύκολα γιατί δέν φοβάσε μήπως σού ξεφίγη τό καναλάκι
  τό σκάφος δέ πού κάνω τό μπουζούκι αυτό νάτο  είναι μέ 11 δούγιες πραγματικές καί 24 στό σύνολο έχω καί τό αδερφάκι του μέ 13 πραγματικές καί 29 στό σύνολο

Tags: