Αποστολέας Θέμα: Πολυεστερικό Μπουζούκι  (Αναγνώστηκε 7982 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Πολυεστερικό Μπουζούκι
« στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:02:15 μμ »
Παιδιά καλησπέρα.

Κατ' αρχάς μπερδεύτηκα κι εγώ για το ποια ενότητα να επιλέξω για να παρουσιάσω αυτό το όργανο. Αν κάποιος έχει κάποια καλύτερη ιδέα ας την καταθέσει να του αλλάξουμε θέση.

Σήμερα λοιπόν ήρθε στο εργαστήριο ένα μπουζούκι που παρόμοιο δεν είχα ξαναδεί. Το πρόβλημά του ήταν ότι στο τέλος της ταστιέρας (κοντά στην τρύπα) είχε ένα αρκετά μεγάλο σήκωμα (σχεδόν 2 χιλ). Το περιεργάστηκα, το έψαξα, το έπαιξα και μέχρι να καταλάβω περί τίνος πρόκειται σας ομολογώ ότι μπερδεύτηκα πολύ.

Το σκάφος του λοιπόν είναι πολυεστερικό, το καπάκι του από λεπτό αντικολλητό (κόντρα πλακέ), το μανίκι του από φλαμούρι (μάλλον) και η ταστιέρα του από ένα πολύ μαλακό ξύλο που εμένα μου θυμίζει σάμπα. Η φιγούρα του καθώς και η απομίμηση έλατου είναι χαρτί κολλημένο επάνω στο καπάκι.

Ο καβαλάρης του είχε ύψος 8 χιλ !!!!!!!!!!! και παρόλα αυτά παίζει ικανοποιητικώς.

Απολαύστε λοιπόν ένα θαύμα (;;;;;;;;;; ) της σύγχρονης τεχνολογίας (υπολογίζω ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ετών).

,
,

Εδώ η ετικέτα του κατασκευαστή και μια θολή εικόνα του καπακιού από μέσα όπου φαίνονται δυο καμάρια και ανάμεσά τους το κόντρα πλακέ πιθανώς μαόνι.

,

Εδώ το καράολο στο οποίο φαίνονται οι πίροι των κλειδιών να είναι μέσα σε φωλιές όπως σε κάποιες κιθάρες και τέλος το τμήμα της ταστιέρας που ξύστηκε ώστε να ευθυγραμιστεί και φαίνεται το ξύλο που πιστεύω ότι μάλλον είναι σάμπα.

,  [ Invalid Attachment ]

Τα σχόλιά σας.

john 2004

• Hero Member
Απ: Πολυεστερικό Μπουζούκι
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:39:33 μμ »
μια αναζητηση που εκανα για το τηλεφωνο στο ταμπελακι παντος στο διαδυκτιο βγαζει οτι ειναι του μαυρομουστακη, αν θες παραπανω πληροφοριες. ειχα δει και εγω ενα πολυεστερικο μαντολινο στο μοναστηρακι μια φορα αλλα δεν εδωσα σημασια.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 02:24:01 πμ »
ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ JUMBO. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΥΤΟ?  ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ INTERNET, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΡΝΙΚΙΑ, ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ, Η ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΝΙΚΟ.................ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ .

ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΤΙΣ ΠΑΣΑΛΙΒΕΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΤΙΝΗ, ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.............................ΒΙΟΛΙΑ!!!!!!!!!
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΒΙΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΞΥΛΟ.
ΤΕΛΟΣ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
Πολυεστερικό μπουζούκι
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 02:29:18 πμ »
Εχω δει κι εγώ στο σπίτι ενός φίλου,είχε μόνο το σκάφος.Μου έδωσε να το δω από την εξωτερική όψη και δεν κατάλαβα τίποτα...ώσπου είδα το μέσα.Τα έχασα.Ισχυριζόταν ότι ήταν αρκετά παλιό κ το βρήκε στα σκουπίδια.Έλεγε μάλιστα ότι θα πρέπει να είχε καλό ήχο επειδή το σκάφος συντόνιζε σε σολ....ορίστε κι εμείς παιδεύομαστε με ξύλα:)
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

θεοδοση

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: στον πισινο του καθε ανθελληνα.
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 01:19:14 μμ »
εχω τυχει και ω ενα τετοιο σε ενα φιλο.. και ενα αλλο σε καποιο βιντεακι στο youtube που ο τυπος αλαζε καπακι..το εβαψε και το εκανε ριγες σαν 60 ντουγες!!
μολις ξεμεινετε απο Γη Ελληνικη πουληστε και τις μανες σας

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
Απ: Πολυεστερικό μπουζούκι
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 01:27:18 μμ »
Ισχυριζόταν ότι ήταν αρκετά παλιό κ το βρήκε στα σκουπίδια.

καλημερα
και επρεπε να το επιστρεψει εκει.
Προκειται για τα πιο αθλια μπουζουκια που εχουν κατασκευαστει ποτε. Πρεπει να εχω παιξει τουλαχιστον με 20 απο αυτα... σε σχολη του δασκαλου μου. Τα είχε για τα 5χρονα παιδακια που δεν τα προσεχανε...
Ηχος μηδεν, αισθηση υπο το μηδεν...
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

ioannis

• Jr. Member
  • **
    • www.bulgariviolins.gr
  • Αγαπημένο ξύλο: maplewood
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 03:19:03 μμ »
Να εισαι καλα ρε ΚΟΥΡΕ μου δινεις την ευκαιρια να πω μια ιστορια με ενα μπουζουκι σαν και αυτο με διαφορετικη φιγουρα απο  χαρτι και ιδια ταμπελα,  ηταν το πρωτο μου και τελευταιο αγορασμενο οργανο σε ηλικια των 17. Απο την στιγμη που καταλαβα οτι δεν ηταν ξυλινο μετα απο 4 χρονια αφου και ειχε παρει μπροστα αρχισε νεκροψια και απο εκει και επειτα ο ψορα της κατασκευης
και απο οτι θυμαμε στο μπρατσο ειχε και βεργα οχι την βεργα που ξερουμε  αλλα ενα απλο λαμακι σιδερενιο 100 Χ Ο,40 επι του μηκους του μπρατσου.Τελος  παντον ηταν μια παραγραφο για να σας πω και να θυμαμαι πως εμπλεξα με την οργανοποια.
Υ.Γ. Τα τεμαχια του τα κρατω ακομα και το ηχειο  (που δεν παθαινει ποτε τιποτε) ειναι ετοιμο να ξαναγινει
       αλλα δεν το νομιζω

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 07:10:13 μμ »
Υ.Γ. Τα τεμαχια του τα κρατω ακομα και το ηχειο  (που δεν παθαινει ποτε τιποτε) ειναι ετοιμο να ξαναγινει
       αλλα δεν το νομιζω

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ.......................

vasvasilis

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 20, 2012, 10:32:45 μμ »
Τέτοια μπουζούκια (και ένας μπαγλαμάς ) έχουν έρθει αρκετές φορές στο εργαστήριο για επισκευές. Εννοείτε ότι δεν ασχολούμαστε  γιατί θα βρούμε τον μπελά μας. Είναι κατασκευασμένα (όχι με πολυεστέρα),αλλα χυτά σε καλούπι, με σκόνη ξύλου και κάποια κόλλα. κάτι σαν το MDF δηλαδή. Κατασκευάζονταν στη Θεσ/νίκη και προοριζόταν(υποτίθεται)  για τους τουρίστες, αλλά από ότι φαίνετε τα αγόρασαν κάποιοι και για να παίξουν

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 21, 2012, 12:04:22 πμ »
Δεν θέλω να πω πολλά. Ένα τέτοιο σκατομπούζουκο (ζητώ συγνώμη για την έκφραση, αλλά τέτοιο είναι), παραλίγο στα 15 μου να με κάνει να μισήσω το μπουζούκι.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 21, 2012, 12:09:29 πμ »
Τέτοια μπουζούκια (και ένας μπαγλαμάς ) έχουν έρθει αρκετές φορές στο εργαστήριο για επισκευές. Εννοείτε ότι δεν ασχολούμαστε  γιατί θα βρούμε τον μπελά μας. Είναι κατασκευασμένα (όχι με πολυεστέρα),αλλα χυτά σε καλούπι, με σκόνη ξύλου και κάποια κόλλα. κάτι σαν το MDF δηλαδή. Κατασκευάζονταν στη Θεσ/νίκη και προοριζόταν(υποτίθεται)  για τους τουρίστες, αλλά από ότι φαίνετε τα αγόρασαν κάποιοι και για να παίξουν

Φίλε Βασίλη, ούτε ο δάσκαλος θα το κρατούσε αλλά ξέροντας τη λόξα μου με το διαδίκτυο και το χώρο μας, το κράτησε για να το δώ και να του βγάλω ορισμένες φωτογραφίες για να το κουβεντιάσουμε. Μια που το κράτησε είπα να του φτιάξω και την ταστιέρα. Να φανταστείς ότι μ' άφησε εν λευκώ να κάνω ότι θέλω.

Και δεν ξέρω αυτά που έχετε εσείς υπόψην σας αλλά αυτό έβγαζε πολύ συμπαθητικό ήχο.

Όσον αφορά τώρα το υλικό κατασκευής του σκάφους, έβγαλα τη χορδιέρα, το έξυσα, το μύρισα και μου φάνηκε ότι ήταν πολυεστέρας. Δε βάζω όμως και το χέρι μου στη φωτιά.

Και έτσι για να έχουμε και μια ιδέα, ξέρει κανένας πόσο κοστίζει ένα τέτοιο μπουζούκι;

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 21, 2012, 12:40:50 πμ »

Και δεν ξέρω αυτά που έχετε εσείς υπόψην σας αλλά αυτό έβγαζε πολύ συμπαθητικό ήχο.
ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΧΟ?  ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΑΣ ΤΡΙΓΚΑΣ Η ΚΑΝΑΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ ΘΑ ΞΕΣΚΙΖΕΙ.
ΕΔΩ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΥΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ.....ΚΑΙ ΤΟ CITHAR-HERO ΠΑΙΖΕΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΘΑΡΑ

Τρελογιώργης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 05, 2013, 11:21:53 μμ »
Καλησπέρα συμφορουμίτες.

Κατ' αρχάς, μιας και είναι το πρώτο μου μήνυμα να πω να 'χουμε καλές συζητήσεις και συγχαρητήρια σε όλους, οι πληροφορίες του φόρουμ είναι πάρα πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές, ειδικά για εμάς τους αρχάριους.

Όσον αφορά το θέμα, φαίνεται ότι κυκλοφορούν πολλά τέτοια ψευτομπούζουκα γιατί έχω δει κι εγώ ένα (τουλάχιστον) παρόμοιο.

Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση:
ο καβαλάρης στο μπουζούκι που είδα εγώ ήταν γύρω στα 7,5 χιλ., δηλαδή πολύ κοντά σε αυτό που επισκεύασε ο Κούρος αλλά κι αυτό έπαιζε μια χαρά.

Υ.Γ.: Άσχετο αλλά john2004 εγώ χτύπησα το τηλ. στο διαδίκτυο και μου έβγαλε τον Στόλλα.  ;D
Ο αετός κι αν πληγωθεί το θάρρος δεν το χάνει, δεν καταδέχεται στην γη να πέσει πριν ποθάνει...

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 06, 2013, 02:52:14 πμ »
ξαναβαρα το να δεις τι αλλο θα σου βγαλει, δεν μπορει να μην ειδες οτι εχει και πενηντα καταχωρισεις στο ιδιο τηλεφωνο μαυρομουστακης-ντο ρε μι! ειναι συνεργατησ δεν εχει καταστημα εκει στην αγιας θεοδωρας. ο στολλας ειναι στην 26ης οκτωβριου! >:( 

Tags: