Παιδιά καλησπέρα.
Κατ' αρχάς μπερδεύτηκα κι εγώ για το ποια ενότητα να επιλέξω για να παρουσιάσω αυτό το όργανο. Αν κάποιος έχει κάποια καλύτερη ιδέα ας την καταθέσει να του αλλάξουμε θέση.
Σήμερα λοιπόν ήρθε στο εργαστήριο ένα μπουζούκι που παρόμοιο δεν είχα ξαναδεί. Το πρόβλημά του ήταν ότι στο τέλος της ταστιέρας (κοντά στην τρύπα) είχε ένα αρκετά μεγάλο σήκωμα (σχεδόν 2 χιλ). Το περιεργάστηκα, το έψαξα, το έπαιξα και μέχρι να καταλάβω περί τίνος πρόκειται σας ομολογώ ότι μπερδεύτηκα πολύ.
Το σκάφος του λοιπόν είναι πολυεστερικό, το καπάκι του από λεπτό αντικολλητό (κόντρα πλακέ), το μανίκι του από φλαμούρι (μάλλον) και η ταστιέρα του από ένα πολύ μαλακό ξύλο που εμένα μου θυμίζει σάμπα. Η φιγούρα του καθώς και η απομίμηση έλατου είναι χαρτί κολλημένο επάνω στο καπάκι.
Ο καβαλάρης του είχε ύψος
8 χιλ !!!!!!!!!!! και παρόλα αυτά παίζει ικανοποιητικώς.
Απολαύστε λοιπόν ένα θαύμα (;;;;;;;;;; ) της σύγχρονης τεχνολογίας (υπολογίζω ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 ετών).
,
,
Εδώ η ετικέτα του κατασκευαστή και μια θολή εικόνα του καπακιού από μέσα όπου φαίνονται δυο καμάρια και ανάμεσά τους το κόντρα πλακέ πιθανώς μαόνι.
,
Εδώ το καράολο στο οποίο φαίνονται οι πίροι των κλειδιών να είναι μέσα σε φωλιές όπως σε κάποιες κιθάρες και τέλος το τμήμα της ταστιέρας που ξύστηκε ώστε να ευθυγραμιστεί και φαίνεται το ξύλο που πιστεύω ότι μάλλον είναι σάμπα.
, [ Invalid Attachment ]
Τα σχόλιά σας.