Kαλησπερα! Εχω φτιαξει καλουπι εδω και καιρο για τζουρα-μισομπουζουκο συμφωνα με τα σχεδια του κ. Ανδρονη. Ολοκληρωσα και το σκαφος , καποια στιγμη οταν μεινει χρονος θα βαλω φωτο, απ ολα τα σταδια, μιας και τωρα ετοιμαζω το καπακι. Το καλουπι μου ειναι απο mdf και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τ αποτελεσμα. Το ελατωμα ειναι πως καποια καρφακια μερικες φορες δεν "επιαναν"καλα στο καλουπι. Χρησιμοποιυσα καρφακια απο πινακα ανακοινωσεων.Τωρα ξεκινω την κατατασκευη καλουπιου για τριχορδο και σκεφτομαι να το κανω απο σουηδικό αν βολεψει. Επισης ενα προβλημα που αντιμετωπισα ήταν πως χρησιμοποιουσα πολυ ψαροκολλα και ειχα "πασαλοιψει" αρκετα το σκαφος, ειδικα εκει που καψαλιζοταν οταν περνουσα ζεστο σιδερο, δεν εφευγε ευκολα στο τριψιμο. Τελος σκεφτομαι πριν κολλησω την διαμορφωμενη δουγα, να την καλυψω με χαρτοταινια, να την ψαλιδισω γυρω γυρω , ωστε η κολλα να υπαρχει μονο στο σημειο επαφης με τη διπλανη δουγα για να μην τη λερωνει και το τριψιμο επειτα να ναι πιο ανετο. Το σιδερο που θα περναω απο πανω θα φροντιζω να μη καιει παρα πολυ, ισα να ρευστοποιεί τη ψαροκολλα.