Είναι νομίζω παραπάνω από σίγουρο ότι το πληκτρολόγιο και η οθόνη δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνεί κανείς. Όταν μάλιστα μέσω αυτών θα πρέπει να μεταφερθούν συναισθήματα ή απλώς διάφορα επίπεδα έντασης των εκφράσεων όπως αυτά που διατυπώνει ο καθένας μας στον καθημερινό λόγο, τότε υπάρχει θέμα και πολλές φορές μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα απο το πουθενά.
Επίσης, στα περισσότερα φόρουμ παρουσιάζεται το φαινόμενο να εμφανίζονται "τα κουφά λιοντάρια" που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δημιουργούν προβλήματα. Τα άτομα αυτά είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και καθένας καταλαβαίνει ποιός κάνει καλόπιστη κριτική και ποιός εκφράζει απόψεις με προβοκατόρικο τρόπο για δημιουργήσει πρόβλημα ή για να κάνει τον καμπόσο.
Με αυτά και μ' αυτά, δεν νομίζω ότι προσφέρει τίποτε η οποιασδήποτε μορφής "βαθμολόγηση" των μελών θετική ή αρνητική. Αφού ο λόγος μας είναι δημόσιος όλοι γνωρίζουν και καταλαβαίνουν, ποιος είναι ο αξιόλογος, ο γνώστης, ο ταπεινόφρων, ποιός έχει διάθεσει να μοιραστεί γνώσεις, κτλ κτλ και ποιός είναι ο "πονηρός" που ψαρεύει ότι τον βολεύει χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα να κατηγορήσει, να θάψει κτλ.
Τέλος ο καθένας μας έχει μια προσωπική στάση απέναντι στα πράγματα. Οι περισσότεροι εδώ μέσα νομίζω ότι είναι ανοικτοί και πρόθυμοι στη μετάδοση της γνώσης. Αν μερικοί "έξυπνοι" προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν και παράλληλα να κοροϊδεύουν, ας μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν αυτό που έχει κατακτήσει το φόρουμ μέχρι σήμερα.
ΥΓ
Συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος.