Αποστολέας Θέμα: Καινουργια λυρα  (Αναγνώστηκε 70737 φορές)

αποστολης τ

• Hero Member
Απ: Καινουργια λυρα
« Απάντηση #165 στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 07:46:11 πμ »
μικρο βαρος σημαινει λιγοτερη μαζα ξυλου αρα περισοτερη δονηση και δυνατοτερος ηχος.

Dimitris Kriti

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαυρη μουρια εκατο και βαλε χρονων!!!
« Απάντηση #166 στις: Μαρτίου 03, 2013, 10:21:49 μμ »
Βρηκα ενα κοματι κατρανι και ξεκινησα το καπακι. Εθαψα τα φιλετα γυρω απο τις τρυπες και τις εκοψα.
Το εχω "ξεψαχνησει" αρκετα. Το ζυγισα για πλακα και ειναι 60 γραμμαρια.

Dimitris Kriti

• Sr. Member
« Απάντηση #167 στις: Μαρτίου 09, 2013, 09:07:07 μμ »
Εγινε δοκιμη του οργανου με το καπακι κολλημενο προχειρα και την ταστιερα πιασμενη με χαρτοταινια. Δυστυχως το καπακι μου ξεφυγε σε καποια σημεια και εγινε πολυ λεπτο. Καλα να παθω γιτι δεν εφτιαξα αμεσως ενα παχυμετρο (το φτιαχνω τωρα). Θα το αλλαξω, εχω ηδη ξεκινησει να φτιαχνω το καινουριο. Αφησα και το σκαφος αρκετα παχυ φοβουμενος οτι λογω πολυ μεγαλου ογκου του ηχειου θα βγει πολυ μπασο το οργανο. Τελικα σηκωνει να ελαφρωσει κι αλλο. Προσωπικα δεν ειναι αυτο που θα ηθελα να ακουσω απο το οργανο. Ελπιζω οι επεμβασεις να φερουν την αλλαγη...
Εν αναμονη λοιπον για δοκιμη με νεο καπακι και ποιο λεπτο σκαφος.
Στο βιντεο δοκιμη απο τον  φιλο λαουτιερη Μανωλη Λιαπακη.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J6nW_eGvok8

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #168 στις: Μαρτίου 09, 2013, 09:49:37 μμ »
Δημητρη μια χαρα το ακουω το λυρακι! για μενα ασε το καπακι οπως ειναι και ελαφρυνε το σκαφος μονο.

Dimitris Kriti

• Sr. Member
« Απάντηση #169 στις: Μαρτίου 09, 2013, 10:13:32 μμ »
Γιαννη σε δυο σημεια εχει γινει τσιγαροχαρτο! Το ακουμπας και παει μεσα. Πιστευω οτι το οργανο εχει κι αλλες δυνατοτητες.
Επισης θελω να δοκιμασω να σβυσω το καμαρι ποιο πριν στην πανω ακρη και να το μετατοπισω λιγο προς την μερια της μπασας...
Μπορει και να την πατησω, αλλα αμα δεν παθεις δεν μαθενεις!!!

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #170 στις: Μαρτίου 11, 2013, 07:32:39 πμ »
μικρο βαρος σημαινει λιγοτερη μαζα ξυλου αρα περισοτερη δονηση και δυνατοτερος ηχος.

...και περισσοτερη πιθανοτητα εμφανισης "λυκου"

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #171 στις: Μαρτίου 11, 2013, 12:54:35 μμ »
εγω δεν ανησυχώ ........ τι τό ΄χω το δίκαννο.... ;) ;)
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Dimitris Kriti

• Sr. Member
« Απάντηση #172 στις: Μαρτίου 22, 2013, 11:35:17 μμ »
Τελικα ο κοπος μου δεν πηγε χαμενος...
Εχω τρελαθει απο τη χαρα μου!!!
Με το νεο καπακι και το αλαφρωμα του σκαφους, το οργανο κυριολεκτικα ζωντανεψε! Καθαρος βελουδινος ηχος χωρις τριξηματα και μπασο οσο το ηθελα χωρις να κουραζει το αφτι. Και δεν εχω κανει ακομα δοκιμες με διαφορετικους καβαλαρηδες και στηλους για να βρει το ταιρι της!
Εχει μεινει το τελικο τριψιμο και λουστραρισμα του σκαφους και τελος. Θα τραβηξω συντομα βιντεακι να την ακουσετε.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #173 στις: Μαρτίου 22, 2013, 11:38:30 μμ »
Δημητρη πολυ ωραιο! καλοπαιχτο να ναι

Dimitris Kriti

• Sr. Member
« Απάντηση #174 στις: Μαρτίου 22, 2013, 11:40:52 μμ »
Ευχαριστω Γιαννη! Εσυ εχεις τωρα κανα λυρακι υπο κατασκευη;

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #175 στις: Μαρτίου 23, 2013, 07:30:00 πμ »
Α ρε Κρητικοι με την ωραια μουσικη σας (αν και παει να μολυνθει κι αυτη) και τις ωραιες κατασκευες σας.
Ενοειτε και θα μας παιξεις κατι αδερφε.Μπραβο για την κατασκευη.Και σ αλλα με υγεια......
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Dimitris Kriti

• Sr. Member
« Απάντηση #176 στις: Μαρτίου 23, 2013, 11:36:12 μμ »
Κωστα οχι απλα παει να μολυνθει, δυστιχως την εχουν καταγ@μησει. Και τη μουσικη και τα οργανα που τα εχουν κανει σαν λατερνες. Οι πιτσιρικαδες οργανοπεχτες εχουν ξεσκιστει στο σκυλοκρητικο και στο καραγιοζιλικι, τζερτζελες να γινεται...
Λοιπον, τραβηξα ενα βιντεακι αποψε, ειχα ομως ζορικη μερα και δεν ειχα ωρα να παιξω με τους καβαλαριδες. Το μικροφωνο του κινητου μου δεν ειναι οτι καλητερο, εχει αρκετο παρασιτο και δεν ακουγεται καθολου το μπασο του οργανου.

Δοκιμη 2.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #177 στις: Μαρτίου 23, 2013, 11:52:11 μμ »
ελα ρε κουμπαρε, δηλαδη τι παραπανω περιμενες να ακουστει? Δημητρη παιζει να ειναι οτι καλυτερο εχει παιξει ποτε σε κρητικη λυρα σε αυτο το φορουμ! χιλια μπραβο!

Dimitris Kriti

• Sr. Member
« Απάντηση #178 στις: Μαρτίου 24, 2013, 12:04:03 πμ »
Ελα ρε Γιαννη, τα παραλες! Και ομως, εχει να δωσει κατι ακομα! Καποιες φορες πειραζωντας τον καβαλαρη και το στυλο εβγαζε διαολους!
Παντα πρεπει να δοκιμαζεις διαφορετικους συνδιασμους καβαλαρη στυλου απο διαφορετικα ξυλα μεχρι να ακουσεις το καλητερο αποτελεσμα. Επισης συμαντικο ρολο παιζει το υψος του καβαλαρη. Στην δικια μου χρειαστηκε να φτασω στα 23 χιλιοστα υψος για να πιεσουν οι χορδες τον καβαλαρη και τοτε το οργανο "μιλησε". Πολλες φορες ο ηχος ειναι κρυμενος μεσα στο οργανο και μια λεπτομερια μπορει να τον αποκαλυψει!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #179 στις: Μαρτίου 24, 2013, 12:15:33 πμ »
κανεις δεν θα σου πει εδω μεσα οτι αυτο ειναι και τελος! οτι φτασαμε στον προορισμο! συνεχιζουμε το ψαξιμο και βελτιωνομαστε. εχω αλλαξει καβαλαρηδες και στυλους ωωωωωωωωωωω. ποτε δεν ειμαι ευχαριστημενος.  ασε που εχει απο μονο του το οργανο να δωσει και αλλα, θελει παιξιμο για να στρωσει καλα. εγω μιλησα για αυτο που μολις ακουσα! ξαναβαζω μια τον ροδινο να πιω μια στην υγεια σου και τα λεμε!

Tags: