Αποστολέας Θέμα: Αγορά Επιτραπέζιας Σέγας  (Αναγνώστηκε 23096 φορές)

Vagges2010

• Hero Member
Απ: Αγορά Επιτραπέζιας Σέγας
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 07, 2012, 11:07:24 μμ »
Καλορίζικη και καλές δουλειές !!!!!!!!!!!!!!
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 10:11:13 μμ »
πριν μερικες μερες πηρα την σεγα του λιντλ.το προβλημα ηταν οτι δεν επαιρνε ακεφαλα λαμακια. για να λυσω το προβλημα αυτο εκανα το εξης. στο πανω ακρο χαλαρωσα το αλενακι και περασα αναμεσα στο λαμακι μια πολυ ψιλη κλεμα,ετσι ωστε η τρυπα της να ερθει ακριβως πανω απο την δευτερη σχισμη (την πλαινη).στο κατω ακρο περασα μια βιδα 2μμ και μηκους 7,5μμ απο την αντιστοιχη σχισμη και στο τμημα της που εξειχε, βιδωσα αλλο ενα κομματι κλεμας. αφου πρωτα της ειχα αφαιρεσει το πλαστικο που εξειχε απο το μεταλικο της τμημα. ετσι το ενα βιδακι ειναι για στηριξη και το δευτερο για την πριονολαμα. τα βιδακια πρεπει να κοιταζουν προς τα εμπρος για ευκολη αλλαγη λαμας.
 [ Invalid Attachment ]
 [ Invalid Attachment ]

27122012002

τωρα παιρνει και με κεφαλι και ακεφαλες.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 10:16:01 μμ »
Α ρε Έλληνες!!!!!!

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 10:16:59 μμ »
Μπραβο Γιαννη! Πανεξυπνο!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 10:25:40 μμ »
δεν τελειωσαμε με τις διορθωσεις. θελει και κατι για να αντικαταστησω το κοκκινο πλαστικο που εχει τις δυο καθετες σχησμες στο τραπεζι. ειναι πολυ μεγαλα τα κενα τους και σε δοκιμη που εκανα με καπλαμα 0,6, τον βουλιαζε κατω και εσπαγε. αλλα αυτο ειναι μαλλον ευκολο να το ξεπερασουμε.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 10:32:23 μμ »
μπράβο....

Θα το κανω και εγω. Και το είχα αγχος τι πατεντα πρεπει να γίνει....
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

chris

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 11:08:39 μμ »
Κακώς κάκιστα πού δέν είχε στήν συσκευασία καί κλιψάκια γιά πριονάκια χωρίς τά αξονάκια. Εγώ δύο σέγες πού πήρα μία της αινελ καί μία τής πρόξον τά είχαν μέσα καί μάλιστα είχαν καί τά άλεν γιά τό βίδωμα. Αλλά θά τό πώ γιά μία άλλη φορά. ¨Οταν πρωτοήρθε η Λιντλ  έφερνε πολύ καλής ποιώτητος εργαλεία καί πολύ φθηνά. Χάλασε καί αυτή καί ακολούθησε τά δικά μας τά λαμόγια. Τά εργαλεία της τώρα είναι καί ακριβότερα καί ποιό μάπα.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 11:16:52 μμ »
Κακώς κάκιστα πού δέν είχε στήν συσκευασία καί κλιψάκια γιά πριονάκια χωρίς τά αξονάκια. Εγώ δύο σέγες πού πήρα μία της αινελ καί μία τής πρόξον τά είχαν μέσα καί μάλιστα είχαν καί τά άλεν γιά τό βίδωμα. Αλλά θά τό πώ γιά μία άλλη φορά. ¨Οταν πρωτοήρθε η Λιντλ  έφερνε πολύ καλής ποιώτητος εργαλεία καί πολύ φθηνά. Χάλασε καί αυτή καί ακολούθησε τά δικά μας τά λαμόγια. Τά εργαλεία της τώρα είναι καί ακριβότερα καί ποιό μάπα.

η αληθεια ειναι οτι οπογοητευτικα και εγω. την σεγα την πηγα πισω και την αλλαξα γιατι η πρωτη που πηρα ειχε θεμα με το ποτενσιομετρο, ανεβοκατεβαζε στροφες μονο του! ειχα την εντυπωση οτι η parkside ηταν πολυ ποιοτικη. αλλα αυτο ειναι μαλλον ψιλοψευτικο μηχανακι.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 11:23:51 μμ »
Μα νομιζω δεν ειναι parkside αυτη η σεγα!
Την πηρε και ο sforzando και δεν δουλευε καλα και την αλλαξε!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 11:29:47 μμ »
παρκσαιντ ειναι αλλα καμια σχεση με την παρκσαιντ χειρος που σκωτωνει η οτι αλλο εχω δοκιμασει

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 11:50:58 μμ »
Και η δικη μου η einhel με 120 ευρω μου εχει χαλασει δυο φορες!

Παντως πιστευω οτι χρειαζονται τα καταλληλα πριονακια!
Με καλα πριονακια θα δεις τεραστια διαφορα! Και τα δοντια παντα προς τα κατω!

ΥΣ  Φυλαξε την εγγυηση για παν ενδεχομενο!

Ενα πολυ ωραιο site για σεγα παγκου ειναι αυτο!

http://scrollsawworkshop.blogspot.gr/

Εχει βιντεο εκμαθησης και πολλα σχεδια!!

amenra

• Newbie
  • *
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 04, 2014, 10:59:32 μμ »
Καλησπέρα σας!

Δεν ασχολούμαι με κατασκευές οργάνων, αλλά απ'ότι είδα έχετε αρκετούς μάστορες εδώ μέσα, και ήλπιζα, αν μπορείτε, να με βοηθήσετε στην επιλογή μιας επιτραπέζιας σέγας.

Η σέγα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την κοπή καμπυλωτών σχεδίων σε νοβοπαν 9mm, αλλά ιδανικά θα ήθελα ένα εργαλείο ικανό να κόψει και 16-20mm νοβοπαν, κοντραπλακε, και γενικά σκληρά ξύλα. Έχω υπόψιν μου τη μπλε και κόκκινη σέγα της einhell που αναφέρετε, καθώς και την moto saw της dremel. Γνωρίζω και τις proxon, αλλά ξεφεύγουν στο μπάτζετ. Θα ήθελα να μην ξεπεράσω κατά πολύ τα 100eu.

Μεταξύ των παραπάνω, τι συστήνετε να επιλέξω και γιατί? Έχετε μήπως κάποια άλλη πρόταση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2014, 11:10:18 μμ από amenra »

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 04, 2014, 11:07:02 μμ »
γεια σου φιλε μου, εγω θα σου προτεινα μια πολυ μικρη κορδελιτσα οπως ειναι αυτη της εινχελλ,γιατι στα 20μμ θα χρειαστεις και ενα κουτακι χαπια!

amenra

• Newbie
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 04, 2014, 11:13:55 μμ »
Η πριονοκορδέλα μπορεί να κόψει με ακρίβεια και χωρίς ξεφτίσματα καμπύλες και λεπτομέρειες? Μπορεί να πάρει κι αυτή πολύ ψιλά πριονάκια?

Ουσιαστικά ποιά η διαφορά μιας κορδέλας από μια επιτραπέζια σέγα? Για τι δουλειά προορίζεται η μεν και για τι η δε?
(είμαι καινούρια και άσχετη στο σπορ, συγχωρέστε με!)

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 04, 2014, 11:28:40 μμ »
η συγκεκριμενη εχει πολυ ψιλη κορδελα (6μμ) και κανει μικρες καμπυλες. Οχι οσο μικρες μπορει να κανει μια σεγα. Η σεγα ομως δεν ειναι για μεγαλα παχη.  Αν θες λεπτομεριες στο 9μμ, θες σεγα αλλα μην περιμενεις και πολυ θεαματικα πραγμματα απο εκει και περα. Εκτος αν πας σε κανενα πολυ ακριβο μοντελο που το εχεις αποκλεισει απο την αρχη. Αν δεν ειναι πολυ μικρες οι λεπτομεριες που θες να φτιαξεις, περνεις μια κορδελιτσα που θα σου κανει και πολλες αλλες δουλειες!

Tags: