Αποστολέας Θέμα: Πως ρυθμιζεται?  (Αναγνώστηκε 8190 φορές)

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Πως ρυθμιζεται?
« στις: Μαΐου 08, 2012, 11:26:42 πμ »
Φιλοι μου εχει ενας φιλος μια κιθαρα η οποια ειναι αυτοκουρδιζομενη! Δηλαδη δεν εχει κλειδια και κουρδιζετε μονη της! Ελα ομως που οταν βαλουμε τισ χορδες ειναι αερα πατερα. Η κιθαρα ειναι καινουρια δεν εχει παιξει σχεδον καθολου χορδες πηγε να αλλαξει ο φιλος και της αλλαξε τα φωτα!

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
Απ: Πως ρυθμιζεται?
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 08, 2012, 11:30:34 πμ »
photo 1

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 08, 2012, 11:33:33 πμ »
photo 2

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 08, 2012, 03:16:40 μμ »
πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.Δεν κανεις πλακα ετσι?Κιθαρα ηλεκτρικη γνωριζει κι ο Εllias εδω μεσα  ο Theodoropoylos και o Imortalx και αλλοι πολλοι που μου διαφευγουν αυτη την ωρα
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 08, 2012, 05:10:36 μμ »
Και εγω δεν πιστευα οτι υπαρχει κατι τετοιο αλλα την ειδα απο κοντα και εμεινα μ....ς! Παντος Κωστα αν ολα πανε καλα μεχρι αυριο θα κουρδιζω και εγω το μπουζουκακι μου! Ησουν πολυ διαφωτιστικος και γλυτωσα πολυ χρονο κοπο και τυχων λαθη που θα εκανα. Φαντασου να μην το εβλεπες και να το εκανα τετραρχορδο!

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 08, 2012, 06:52:11 μμ »
Gibson Robot Guitar demo
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 08, 2012, 07:07:50 μμ »
πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.Δεν κανεις πλακα ετσι?Κιθαρα ηλεκτρικη γνωριζει κι ο Εllias εδω μεσα  ο Theodoropoylos και o Imortalx και αλλοι πολλοι που μου διαφευγουν αυτη την ωρα
Κώστα σου διαφεύγω ;D
Λοιπον καποιο λακο εχει η φάβα γιατι κιθάρα BC Rich ironman και αυτοκουρδιζόμενη μάλλον δεν υπάρχει, μάλλον θα εννοείς κιθάρα με tremolo τύπου floyd rose που εχει καποια σχετικη δυσκολία να αλλάξεις τις χορδές.
Η μόνη κιθάρα αυτοκουρδιζόμενη που υπάρχει απο όσα ξέρω είναι η αντίστοιχη Gibson που έβαλε λινκ ο Παναγιώτης ΚαΠα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 08, 2012, 08:49:19 μμ »
Ειλικρινα νιωθω ασχημα που ξεχασα εσενα ειδικα ρε Νασο.Εχω τα δικα μου βλεπεις αυτες τις μερες....................θελω να μην μου κρατας κακια ξερεις πως θαυμαζω την δουλεια σου

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 08, 2012, 08:53:41 μμ »
Ρε παιδια αυτη η κιθαρα δεν εχει καθολου κλειδια. και οι χορδες της ειναι και απο τις δυο μεριες με θυλιες. 

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 08, 2012, 10:21:09 μμ »
ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ.............................ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΑΣΟ Ο ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΤΩΝ  KING-GRIMSON BAND

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 08, 2012, 10:25:52 μμ »

[/quote]
γιατι κιθάρα BC Rich ironman...
[/quote]

Μαλλον εννοεις Ironbird  ;D ;)
Οι Bc Rich συνηθως εχουν Floyd Rose ή kahler τρεμολο και δεν εχει τυχει να ακουσω κατι τετοιο που περιγραφεις. Καποιες κιθαρες οπως οι steinberger ειναι headless (δεν εχουν κλειδια αλλα ουτε και headstock) και κουρδιζονται μονο απο το τρεμολο. Αν μπορει να μας πει ο φιλος σου απο που την προμηθευτηκε ισως βγαλουμε μια ακρη

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 08, 2012, 10:38:43 μμ »
Ψαχνοντας λιγο διαπιστωσα οτι μαλλον η κιθαρα φοραει Floyd Rose Speedloader τρεμολο. Αν ειναι οντως ετσι τοτε κανονικα θελει ειδικες χορδες που αναφερουν επανω οτι ειναι για speedloader

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 09, 2012, 12:05:04 πμ »

Ειλικρινα νιωθω ασχημα που ξεχασα εσενα ειδικα ρε Νασο.Εχω τα δικα μου βλεπεις αυτες τις μερες....................θελω να μην μου κρατας κακια ξερεις πως θαυμαζω την δουλεια σου
Κωστα νάσαι καλα ευχαριστω για τα καλα σου λόγια , ήταν λογοπαίγνιο της στιγμής μην ανησυχείς δεν παρεξηγώ! :) :) :)
Ναι βρε Γιάννη σιδερένιο πουλι ήθελα να γράψω!
Τελικά δεν έχει καθόλου κλειδιά και ρυθμίζει μόνο απο το τρέμολο?

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 09, 2012, 01:05:48 πμ »
η κιθαρα φιλε μου εχει speed loader τρεμολο...παιρνει ειδικες χορδες με μεταλλικο φις μπρος και πισω ..το μπρος μπαινει στο αυλακι του πανω καβαλαρη (nut) ,το πισω για να μπει πρεπει να ανοιξει το βαγονακι του floud...εαν πατησεις πισω απο το βαγονακι αυτο ανοιγει σαν θηκη και μεσα μπαινει το φις της χορδης..μετα κλεινει ,κλειδωνει η χορδη ,και εισαι ετοιμος για παιξιμο...εκτος εαν πειραξες τα ελατηρια του floyd τα οποια ειναι εργοστασιακα  σεταρισμενα και αμεσως μολις περασεις χορδες εισαι και κουρδισμενος....
νομιζω οτι το συγκεκριμενο συστημα το εχει η beast σειρα οποτε ψαξε μηπως στη κιθαρα εχει γινει μοντα..χορδες απο οτι ξερω δεν βρισκεις ευκολα στα μαγαζια...εσυ απο ελλαδα τις πηρες?

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 09, 2012, 03:11:56 πμ »
Δεν ξερω απο που την εχει παρει θα τον ρωτησω αυριο και θα σας πω. Παντος το καπακι των ελατηριων ειναι ανοικτο τωρα αν τα εχει πειραξει δεν ξερω. Οταν την ειχε παρει του ειχε πει ο τυπος οτι οταν αλλαξει χορδες πρεπει να τις βγαζει μια μια και να τις αντικαθιστα. Αυτος τις εβγαλε ολες μαζι και την πατησε. Υπαρχει καποιο κολπο να επανελθει η να την στειλει να του την φτιαξουνε? Και που?Υπαρχει καποιο μαγαζι που να αναλαμβανει τετοιου ειδους κιθαρες? Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Tags: