Αποστολέας Θέμα: fender o μανία  (Αναγνώστηκε 30592 φορές)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: fender o μανία
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 18, 2012, 11:33:04 μμ »
Δεν ξερω ρε παιδες, πολυ ψυχοφθορο το ρουτερ... Ολα τα αλλα σταδια της κατασκευης τα απολαμβανω εκτος απο την ωρα που πρεπει χρησιμοποιησω αυτο το γ@^$μενο εργαλειο   ;D
Οπως ειπε ο Δημητρης τα επιτραπεζια ρουτερ ειναι ασφαλεστερα και μαλιστα (τα περισσοτερα απο αυτα) ειναι με 12αρι κολετ και δυνατα μοτερ, ετσι ωστε να μπορεις να βαλεις ενα κοπτικο μεγαλης διαμετρου που εχει μικροτερες πιθανοτητες tearout. Που θα παει, καποια στιγμη θα αποκτησουμε ενα  ;D
Γιάννη μου δίνεις ιδέες!
Το Μα κοίτα (Makita) που έχω έχει collet 1/2 ιντσας και δεν ειναι δύσκολο να το κάνεις ανάποδο, μόνο μια προέκταση στον πάγκο και βίδωμα ,θα χρειαστώ βέβαια άλλα κοπτικά...

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 18, 2012, 11:41:12 μμ »
επειδη το ειχα κανει..το δυσκολο ειναι να ρυθμιζεις εσυ το ποσο ανεβαινει η κατεβαινει η φρεζα του ρουτερ....εγω το ειχα κανει βαζωντας ενα γρυλλο αυτοκινητου....αλλα τα παιδια εδω μεσα ειναι ολα αστερια ,οποτε και θα βρουν τη λυση..!! :)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 19, 2012, 12:36:11 πμ »
Υπαρχει και αυτη η λυση την οποια εχω κανει και ειναι παρα πολυ αποτελεσματικη......δειτε...http://woodgears.ca/router_lift/version1.html

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 20, 2012, 11:13:06 μμ »
Πολύ ωραία κατασκευή!

Συνεχίζουμε με τις τρύπες για dots για να βάλουμε όστρακα 7 χιλ.
Μαρκάρουμε τη θέση της ταστιέρας και την προ τοποθετούμε αφού βάλουμε δύο μικρά καρφάκια στα δύο άκρα της για να σταθεροποιηθεί και να μη γλιστρήσει απο τη θέση της όταν τη κολήσουμε.
Βάζουμε κόλλα και σφίγγουμε σε επίπεδους οδηγούς.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 20, 2012, 11:43:48 μμ »
Αυτη η ταστιερα ειναι ονειρο! Αν μου λεγες πριν μερικα χρονια οτι θα εβλεπα ενα κομματι ξυλο και θα γουρλωνα τα ματια μου, θα σου ελεγα οτι εισαι τρελος! Τι ειδους παλισσανδρος ειναι;

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 21, 2012, 12:00:16 πμ »
Δεν ξέρω ακριβώς, είχα 3-4 ταστιέρες κομμένες καμμια 15ριά χρόνια!! περίμεναν αυτή τη στιγμή, απο ένα πολύ καλό κομμάτι που είχα πάρει απο τον Καλλιγά και είχα βγάλει πλαϊνά και πίσω .
Τώρα επειδή έχω πολύ παλίσανδρο ειναι καιρός να φεύγουν οι παλιοσειρές ;D

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 21, 2012, 11:31:56 πμ »
Πολυ ωραια μπρατσα φιλε μου.φαινεται θα γινει καλη δουλεια.να ρωτησω κατι? στη βεργα εχεις βαλει μαυρο ξυλακι για να την προστατευει απο την κολλα?η ειναι το χρωμα της και φαινεται ετσι? μιλαω για τη φωτο που δειχνει τη βεργα ,και την κολλα απλωμενη δεξια και αριστερα της..

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 21, 2012, 04:14:23 μμ »
φιλε Νασο μ αρεσεις.Σιγουρα θα βγει και γαμω τις κιθαρες.Αλλα ρε φιλε .............βαζεις πολυ κολα.Δεν θελει τοση, αφου την ξεχυλιζει.Τα λεμε  Νασο
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 21, 2012, 04:52:55 μμ »
φιλε Νασο μ αρεσεις.Σιγουρα θα βγει και γαμω τις κιθαρες.Αλλα ρε φιλε .............βαζεις πολυ κολα.Δεν θελει τοση, αφου την ξεχυλιζει.Τα λεμε  Νασο
συμφωνω και συν τοισ αλλοις πρεπει να καλυψεις την βεργα με ταινια ουτως η αλλως  ωστε μην μπει :( κολλα μεσα στην βεργα και μετα δεν λειτουργει...

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 21, 2012, 09:24:38 μμ »
γιαυτο ρωτησα και εγω φιλε εαν ειναι ξυλο το μαυρο που φαινεται στη βεργα..εαν την εχει καλυψει δηλαδη...γιατι θα μπει η κολλα στο καναλι και θα αχρηστευτει η βεργα..και απο οτι βλεπω στην επομενη φωτο εχει κολλησει τη ταστιερα...

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 21, 2012, 09:25:55 μμ »
Ναι μου επεσε λιγο παραπάνω κόλλα.. :o
Αυτο το μαυρο που φαίνεται απο πάνω ειναι θερμοπλαστικό που καλύπτει όλη τη βέργα εκτός απο το σημείο της κόλλησης  στα αριστερά που φαίνεται με λίγη σκουριά.
Φροντίζω το κανάλι να είναι ακριβώς κομμένο και η βέργα μπαίνει λίγο σφηνωτά και επειδή το κινούμενο μέρος,  η βίδα ειναι απο τη κάτω μεριά δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει και να μήν κινείται!
Θυμάμαι την πρώτη κιθάρα που έφτιαξα που είχα βάλει μονή ντίζα με κλίση όπως κάνει η Gibson ,δεν είχα βάλει καμμία πλαστική μόνωση και το μέταλο ακουμπούσε απ ευθείας στο ξύλο του καναλιού και έτσι όταν έπαιζα κάποιες νότες συντόνιζε η ντίζα και ακουγότανε ,έβγαζε ένα δικό της χαρακτηριστικό ήχο !! ;D που ευτυχώς δεν πέρναγε στους μαγνήτες , ήταν μία 335 ολη απο μαόνι και κιθάρα με τέτοιο ήχο δεν έχω ξαναφτιάξει (δεν εννοώ τον συντονισμό της βέργας) ;)

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 21, 2012, 09:27:09 μμ »
χαχαχαχ και γω μια απο τα ιδια!! :) ;) :D ;D >:( :(

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 21, 2012, 11:06:39 μμ »
Βρήκα λίγο χρόνο και συνεχίζω την Tele, κόβουμε το γύρω γύρω  της ταστιέρας που εξέχει και με το κατάληλο κοπτικό ξεγυρίζουμε το ξύλο της ταστιέρας και το φέρνουμε πρόσωπο με το μπράτσο.
Το κοπτικό αυτό απο Stemac κόβει τόσο καλά που δέν χρειάζεται καθόλου γιαλοχαρτάρισμα στα πλάγια (φωτο απο το πλάϊ )
Κάνουμε τις τρύπες για τα κλειδιά κατά προτίμιση απο την πίσω προς την μπροστά, ώστε η πίσω πλευρά να μήν χαλάσει στο κόψιμο.
Μετά ξεκινάμε να δίνουμε κλίση στην ταστιέρα πρώτα με ράσπα  και μετά με γιαλόχαρτο (απο αύριο ;D)
Συνήθως χρησιμοποιώ πλάνη χειρός για να δώσω την πρώτη κλίση , αλλά αυτό θέλει πολύ προσοχή , καλοακονισμένη πλάνη γιατι όταν πλανίζεις χαραγμένη ταστιέρα κινδυνεύεις να φύγει κομμάτι ολόκληρο απο το ξύλο και στη περίπτωση της συγκεκριμένης ταστιέρας δεν το διακινδύνεψα γιατί το ξύλο είχε περίεργα νερά απο το 14ο τάστο και κάτω.

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 22, 2012, 12:50:28 πμ »
πολυ ωραιο φαινεται μεχρι στιγμης φιλε....θα ειναι πολυ δυσκολο να φτιαχνεις radius στην ταστιερα με τη ρασπα ε? πως το καταφερνεις?

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 22, 2012, 07:16:12 πμ »
πολυ ωραιο φαινεται μεχρι στιγμης φιλε....θα ειναι πολυ δυσκολο να φτιαχνεις radius στην ταστιερα με τη ρασπα ε? πως το καταφερνεις?
Ξεκινάω και αφαιρώ απο την ταστίερα ξύλο ώστε να γινει περίπου στο τελικό radius 12 intch σε αυτή τη περίπτωση, σαν να δίνεις τη καμπυλότητα στο μπράτσο αλλά αρκετά λιγότερο και μετά με κάποιο ξυλινο ή αλουμινένιο μπλόκ με γιαλόχαρτα φέρνεις τη τελική καμπύλη.