Αποστολέας Θέμα: fender o μανία  (Αναγνώστηκε 30590 φορές)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: fender o μανία
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 22, 2012, 10:28:09 πμ »
9.5 " radius εχει η τελε η κανω λαθος??φοβερη δουλεια!!μπραβο!! :)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 22, 2012, 03:57:58 μμ »
Νασο, πολυ καλη ιδεα για το radius της ταστιερας και γλιτωνει κανεις χρονο με αυτον τον τροπο! Χρησιμοποιωντας μονο τακο και γυαλοχαρτο ειναι πολυ μανικι  ;D
Επειδη θα ηθελα να το δοκιμασω, μετρας το υψος των πλαινων της ταστιερας για να δεις αν "φαγωνονται" ομοιομορφα?

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 22, 2012, 09:28:18 μμ »
9.5 " radius εχει η τελε η κανω λαθος??φοβερη δουλεια!!μπραβο!! :)
Οι φεντερ έχουν κυρίως 7,5 και 9 ιντσες καμπυλότητα και στις custom shop μπορείς να βρείς 12 ιν.,
Δεν εχω συνηθίσει να παίζω με τοσο μεγάλη καμπυλότητα αν κι  έχω μπλόκ γι αυτές.
Ευχαριστώ, την φαντάζομαι ήδη με ενα βαθύ πορτοκαλί χρώμα  νερού  ;D

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 22, 2012, 09:43:30 μμ »
Νασο, πολυ καλη ιδεα για το radius της ταστιερας και γλιτωνει κανεις χρονο με αυτον τον τροπο! Χρησιμοποιωντας μονο τακο και γυαλοχαρτο ειναι πολυ μανικι  ;D
Επειδη θα ηθελα να το δοκιμασω, μετρας το υψος των πλαινων της ταστιερας για να δεις αν "φαγωνονται" ομοιομορφα?
Να το δοκιμάσεις!
Δεν μαρκάρω τίποτα απλά με το μάτι κατεβαίνω περι τα 2mm απο κάθε πλευρά και προσέχω στις δύο άκρες δηλ στο nut και στο τελευταίο τάστο να έχω ομοιόμορφα  και ίδια καμπυλότητα.
Πολύ σημαντικό ρολο παίζει ο κίνηση τις ράσπας ταυτόχρονα σε δύο άξονες ώστε να αφήνει ελαφρές και όχι βαθιές χαρακιές γιατι μετα θελει πολύ δουλειά με τα γιαλόχαρτα και πάντα προσοχή μή φύγει κομμάτι απο τις άκρες.
Για περισσότερη σιγουρια μπορεις να δώσεις πρώτα την καμπυλότητα και μετα να κόψεις το ξύλο της ταστιέρας στο μεγεθος το μπράτσου,έτσι αν λείψει κομμάτι θα είναι στο μέρος του ξύλου που πάει για πέταμα.

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 23, 2012, 06:46:15 μμ »
φιλε νασο τη βεργα που εβαλες,με το θερμοσυστελομενο μακαρονι απο που την αγορασες? η την ειχες απο παλια κιθαρα? γιατι παλια ετσι εβγαιναν.οσες κιθαρες ειχα" ξεπατωσει" παλια ετσι ηταν η βεργα ..τυπου martin..με θερμοσυστελομενο γυρω γυρω..

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 24, 2012, 12:00:31 πμ »
φιλε νασο τη βεργα που εβαλες,με το θερμοσυστελομενο μακαρονι απο που την αγορασες? η την ειχες απο παλια κιθαρα? γιατι παλια ετσι εβγαιναν.οσες κιθαρες ειχα" ξεπατωσει" παλια ετσι ηταν η βεργα ..τυπου martin..με θερμοσυστελομενο γυρω γυρω..

Εχω χρησιμοποιήσει την 09025
http://www.rockinger.com/index.php?lang=eng&list=WG171
Οι τύπου Martin βέργες είναι αλουμίνιο προφίλ τύπου Π  και μέσα υπάρχει η ατσάλινη ντίζα

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 24, 2012, 10:48:19 μμ »
Συνεχίζουμε με το τρίψιμο του ξύλου για τη ταστιέρα με μπλόκ αλουμινίου και διάφορα γιαλόχαρτα, τοποθέτηση στα όστρακα 7χιλ. , χαμήλωμα στο ξύλο στη περιοχή των κλειδιών αρχικά με ρούτερ και ράσπα και τοποθέτηση τάστων πρεσσαριστά με την ίδια τεχνική που περιέγραψα για τη ταστιέρα της 335.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 26, 2012, 06:07:41 πμ »
Ωραια πραγματα!  ;D Νασο, η τρυπα για τη ρυθμιση της βεργας "εμφανιζεται" καθως κατεβαζεις το σημειο που ενωνεται η ταστιερα με το headstock ή την ανοιγεις με δραπανο;

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 26, 2012, 10:51:46 μμ »
Ωραια πραγματα!  ;D Νασο, η τρυπα για τη ρυθμιση της βεργας "εμφανιζεται" καθως κατεβαζεις το σημειο που ενωνεται η ταστιερα με το headstock ή την ανοιγεις με δραπανο;
Ακριβώς έτσι εμφανίζεται όταν κατεβάζεις το ξύλο στο headstock.
Βέβαια επειδή ο μηχανισμός δεν είναι αυτός που βάζει η φέντερ, η βίδα δεν είναι ακριβώς κατω απο το ξύλο της ταστιέρας αλλά 4 mm πιο χαμηλά και γι αυτό χρειάζεται λίγο πιο βαθύ σκάψιμο στο σημείο αυτό.
Παραθέτω φωτο απο ένα τελειωμένο μπράτσο στρατοκαστερ στο σημείο αυτό. ;D

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 02, 2012, 07:30:22 μμ »
Συνεχίζω με το σώμα της Telecaster.
Το ξύλο ειναι δεσποτάκι (ash) αρκετά σκληρό και βαρύ.Αφού κολήσουμε τα κομμάτια κόβουμε το ξύλο στο περίγραμμα της κιθάρας (δεν έπαιζε ξυλουργός και έπιασα τη σέγα..)  και με τη βοήθεια του template ρουτάρουμε γύρω γύρω.

Μια και είναι η πρώτη, αποφάσισα να είναι λίγο διαφορετική και έτσι κόλησα ενα κομμάτι veneer 2χιλ κελεμπέκι με μουαρέ (flame maple) και όταν πέσει και το απαραίτητο χρώμα να δείξει λίγο   ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 03, 2012, 06:06:21 μμ »
Ωραια πραγματα βλεπουν τα ματια μου  :-*
Νασο, στο κατω σημειο του veneer αν εκεινο το σημαδακι ειναι απο χτυπημα, μπορεις να ριξεις λιγο νερο και να σιδερωσεις απο πανω με μια πετσετα για να επανελθει.
Καλα, μιλαμε εισαι εργοστασιο παραγωγης  ;) Απορω πώς δεν μπερδευεσαι με τοσες κατασκευες, εγω θα ειχα πνιγει με τοσα σχεδια και διαστασεις ταυτοχρονα  ;D :D

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 04, 2012, 08:34:03 μμ »
Ωραια πραγματα βλεπουν τα ματια μου  :-*
Νασο, στο κατω σημειο του veneer αν εκεινο το σημαδακι ειναι απο χτυπημα, μπορεις να ριξεις λιγο νερο και να σιδερωσεις απο πανω με μια πετσετα για να επανελθει.
Καλα, μιλαμε εισαι εργοστασιο παραγωγης  ;) Απορω πώς δεν μπερδευεσαι με τοσες κατασκευες, εγω θα ειχα πνιγει με τοσα σχεδια και διαστασεις ταυτοχρονα  ;D :D
Οταν βαριέμαι λίγο τη μία ...ξεκινάω άλλη ;D
Το ξέρω αυτο το κόλπο για τα βαθουλώματα στο ξύλο απο κτύπημα, ευχαριστώ.
Το βαθούλωμα έγινε με ροκάνι , το flame maple είναι λίγο περίεργο , ροκανίζετιαι μόνο κάθετα στα νερά του ;D

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 09, 2012, 04:48:49 μμ »
Βρήκα χρόνο και έφτιαξα βάσει του template  ενα νέο αντίγραφο με τις θέσεις για τα σκαψίματα, έτσι με τη βοήθεια του νέου template έσκαψα με το ρούτερ  :)

Προλαβαίνω?

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 11, 2012, 10:34:39 μμ »
Ανοίχτηκε κανάλι και περάστηκε το λευκό binding, τρίφτηκε το καπάκι, το σημαδάκι κάτω θα φύγει στο τελικό τρίψιμο ;D
 μήπως να μείνει στο φυσικό της?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 12, 2012, 12:08:10 πμ »
Για να ειμαι ειλικρινης flame maple σε φυσικο δεν μου καθεται καλα. Εστω και λιγο stain, ας πουμε amber θα το ζωντανεψει!