Αποστολέας Θέμα: Μπαγλαμάς σφενδάμι-παλίσανδρος  (Αναγνώστηκε 6400 φορές)

moytro

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 7
Απ: Μπαγλαμάς σφενδάμι-παλίσανδρος
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 15, 2012, 05:43:15 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! χαίρομαι που σας αρέσει! Θα ετοιμάσω και το βίντεο.. και κατασκευαστικές λεπτομέρειες για τεχνική συζήτηση  8) 
 Είναι η πρώτη φορά που κατεύθυνα ελεγχόμενα το ''κούρδισμα" του καπακιού και ήξερα τί γίνεται στην πραγματικότητα.
ενώ υπήρχε μια ασ'το πούμε υποτυπώδης εμπειρία απο τις προηγούμενες κατασκευές και το πράγμα κυλούσε μόνο του, μου πήρε τις περισσότερες ώρες  απο κάθε άλλη φορά!
 Την ταστιέρα την πέρασα γομαλάκα με μπατονέτα,γιαυτό γυαλίζει :-)
Το προσκέφαλο πατάει σε μια ας το πούμε προέκταση του μπράτσου,γιατί το έκοψα κοντό κατα λάθος, και με αυτό τον τρόπο έβαλα το μήκος ταστιέρας που ήθελα.
Η γομαλάκα είναι ''dewaxed'' αλλά όταν την έβαλα στο οινόπνευμα (σε μορφή σκόνης) έβγαλε κάτι σα μούρια στον πάτο! όταν την απλώσω γεναία δόση με την μπάλα, παίρνει γυαλάδα αλλα είναι σαν να το έκανες με πινέλο! μόλις τρίψεις λίγο με το λαδακι κλπ χάνεται η γυαλάδα,και έτσι σήκωσα τα χέρια..

*Να πώ επίσης οτι πάντα οι φωτογραφίες βελτιώνουν τα οργανάκια μας και σίγουρα δέν είναι για έκθεση το συγκεκριμένο.
  Για  έκθεση είναι κάποια τα οποία τα βλέπεις μπροστά σου και δέν πιστευεις τί βλέπεις και τί πιάνεις και τί ακούς ( ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΤΥΠΑ !) :-) ελπίζω να θαυμάσουμε κάποιο σύντομα για να μαθαίνουμε και μείς.

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 15, 2012, 06:22:36 μμ »
μπραβο ρε Ευανθιε,κουκλι το εργαλειο και πολυ ομορφα τα φιλετα που φαρδαινουν στην χορδιερα!

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 15, 2012, 07:33:00 μμ »
Η γομαλάκα είναι ''dewaxed'' αλλά όταν την έβαλα στο οινόπνευμα (σε μορφή σκόνης) έβγαλε κάτι σα μούρια στον πάτο! όταν την απλώσω γεναία δόση με την μπάλα, παίρνει γυαλάδα αλλα είναι σαν να το έκανες με πινέλο! μόλις τρίψεις λίγο με το λαδακι κλπ χάνεται η γυαλάδα,και έτσι σήκωσα τα χέρια..

Φαντάζομαι ότι την άφησες να διαλυθεί για αρκετές ώρες. Διαφορετικά θέλει να θερμάνεις το διάλυμα (πάντα μέσα σε μπεν μαρί) για να συντομέψεις τη διαδικασία.

Προσοχή! Η γομαλάκα όταν είναι πολυκαιρισμένη πολυμερίζεται και δεν διαλύεται εντελώς στο οινόπνευμα. Έμαθα και εγώ το μάθημά μου πρόσφατα. Γιαυτό τη γομαλάκα σε στερεά μορφή (νιφάδες, κόκκους κτλ) θα πρέπει να τη αγοράζουμε σε μικρές ποσότητες και να τη διατηρούμε σε ψυγείο. Διαλύουμε μόνο την ποσότητα που χρειαζόμαστε.

Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 15, 2012, 08:23:02 μμ »
Μπράβο και από εμένα! Μου άρεσε ιδιαίτερα το κεφαλάρι με τα αηδονάκια. Να σου πω ότι έκανες τον κλαύτερο συνδυασμό για σκάφος.
Λένε (αυτοί που το ψάχνουν καλά), ότι ο καλύτερος συνδυασμός για σκάφος είναι παλίσανδρος με κελεμπέκι σγουρό (μισό-μισό). Άντε να ακούσουμε και ήχο!

Καλόπαιχτο!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 15, 2012, 09:01:05 μμ »
Μου αρεσε πολυ η πατεντα με το σφινακι κατω απο την ταστιερα.Το ειχα παθει κι εγω στο παρελθον με αποτελεσμα να ...αλλαξω το προκαθορισμενο μηκος χορδης.Μπραβο σου που το μυαλο σου στροφαρισε.Οντος ειναι κατι οργανα που δεν πιστευεις στα ματια σου.Λες και δεν τα ακουμπησε χερι ανθρωπινο, αλλα τα δικα μας τα φτιαχνουμε μονοι μας.Ευχομαι παντα καλες, κι ακομα καλυτερες κατασκευες
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 16, 2012, 07:26:16 πμ »
Αν δεν είναι αυτό το κουλί για έκθεση ,τότε πιό είναι?
Στην πίσω μεριά τΟυ καράολου αυτό το ανοικτόχρωμο ξύλο τι είναι?
Ευχαριστώ

mape

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 16, 2012, 09:26:51 πμ »
ΜΠΡΑΒΟ moytro ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ!!!! ΒΑΛΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟ.

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 16, 2012, 11:39:41 πμ »
Συγχαρητηρια πολυ ομορφη δουλεια

moytro

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 16, 2012, 10:31:04 μμ »
Το ξύλο στην πίσω πλευρά του καράβολου είναι σφένδαμος  με αραιά νερά. Νομίζω οτι είναι πολύ καλή επιλογή και για όλο το καράβολο γιατί το φλαμούρι που χρησιμοποίησα απο εμπρός, όταν το τρίβεις λερώνει. συγκεκριμένα όταν το'χεις συνδυάσει με σκούρα ξύλα.

*κι ένα ηχητικό πρωτού βερνικωθεί

ουσακ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 16, 2012, 10:40:55 μμ »
μπράβο και από μένα. τώρα το είδα το οργανάκι, δεν χρειαζεται να σου πω πως είσαι ταλέντο, το ξερεις από μόνος σου.