Αποστολέας Θέμα: Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο;  (Αναγνώστηκε 24341 φορές)

dimitris_7

• Sr. Member
Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 11:18:24 πμ »
""ειτε το θελουν μερικοι ειε οχι ολο το μουσικο κατασκευασμα υποκειται σε νομους φυσικης και συγκεκριμενα ακκουστικης...και δεν ειναι βαθυστοχαστες θεωριες..
θα επρεπε για να ανεβει κανεις κατηγορια στο πρωταθλημα απο ερασιτεχνικο σε επαγγελματικο να κατσει να μελετησει διπλωματικες,ερευνες εργασιες και μετα να πει απλα"ενταξει τα καρφωνουμε ολα σε ενα μαγνητη και θα παιξει"..
τα θεματα αισθητικης,οικονομικης του καθε ξυλου ειναι αλλου παππα ευαγγελιο.."'

συμφωνω φιλε ... η αισθητικη και η οικονομια καθε ξυλου ειναι δεδομενη.αυτο δεν αποκλεει ομως με τις σωστες ενεργειες να φτιαχτει ενα οργανο αξιοπρεπεστατο..ουτε ειπε κανεις οτι καρφωνω ενα σκουποξυλο σε μαγνητη και θα παιξει..απλα με την εξελιξη της τεχνολογιας μειωνονται και οι απαιτησεις..δεν υπαρχει λογος πιστευω να δινουμε τοσο μεγαλη βαση ,σε τρομερες λεπτομερειες και μελετες ,απο τη στιγμη που μια καλη δουλεια μπορει να ανεβασει το επιπεδο ενος οργανου...εξαλου ο καθενας αλλιως παιζει και αλλιως ακουει...και ο καθενας κρινει με βαση την εμπειρια του που θα διαθεσει καποια λεφτα ....
επισης κατα την ταπεινη μου γνωμη εδω Μεσα ολοι ερασιτεχνες ειναι...εαν με 2-3 κατασκευες γινανε καποιοι επαγγελματιες,μαθανε τα κολπα ,και γνωρισουν τους λογους που μαστοροι με πολυετη εμπειρια ,και χιλιαδες κατασκευες ,χρησιμοποιουν το Α ξυλο αντι το Β μπορουν καλιστα να μας διαφωτισουν και εμας...οπως μπορουν να μας διαφωτισουν γιατι ο αποστολης χωρις εμπειρια επαγγελματικη,και πολυχρονες μελετες εβγαλε τετοιο αποτελεσμα απο την ΟΞΙΑ...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 06:21:34 μμ από Κούρος »

dimitris_7

• Sr. Member
Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 11:40:23 πμ »
"""Εντάξει εαν κάποιος φτιάξει 1-2 οργανάκια για πάρτη του ή για κανεναν φιλο, τότε πράγματι δεν πρεπει να τρελένεται...
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένας ερασιτέχνης δουλεύει λιγότερο με τις κατασκευες του από κάποιον που βιοπορίζεται από την οργανοποιία (λεγε με επαγγελματία) , ούτε οτι οι κατασκευές ενός "ερασιτεχνη" είναι απαραίτητα υποδεέστερες ενός επαγγελματία.
ΜΗΝ απαξιώνεις την εργασία σου, όταν έρθει η ώρα να πουλήσει κάποιος ερασιτέχνης τις κατασκευες του ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθεί ικανοποιητικά για την τέχνη του και την εργασία του. Έχω δει και ακούσει όργανα ερασιτεχνών που θα έκαναν επαγγελματίες να κοκκινίζουν.""'

συμφωνω φιλε locrian αλλα μεχρι ενα σημειο...οταν ενας ερασιτεχνης φτιαξει με μερακι ενα οργανο,και διαθεσει απειρες ωρες σε αυτο ,ΜΠΟΡΕΙ,να ειναι καλυτερο απο μια επαγγελματικη κατασκευη,η οποια ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ειναι επαγγελματικη,και στην πραγματικοτητα ειναι της αρπακολας και της ξεπετας..
αντιθετα εαν ενας ερασιτεχνης συγκρινει την αξιολογη κατα τα αλλα κατασκευη του ,με μια ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ,ΣΟΒΑΡΗ,επαγγελματικη δουλεια ,που απευθηνεται σε επαγγελματια μουσικο..τοτε το μονο που θα κερδισει ειναι να ξεφτελιστει!!!!
ειναι αδυνατον οι χιλιαδες ωρες εργασιας , οι χιλιαδες κατασκευες,και η πολυετη εμπειρια σε σοβαρες κατασκευες παντα,να αντικατασταθουν με το μερακι μονο..
καλο ειναι να προσεχουμε τι γραφουμε και τι συγκρινουμε
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 06:21:58 μμ από Κούρος »

v_panos

• Newbie
  • *
Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 03:22:48 μμ »
η οξια θεωρειται ακαταλληλη γιατι ειναι ξυλο που εχει μεγαλη μεγαλη κινηση ακομα και οταν εχει ξεραθει,δεν μπορω να βρω ενα αρχειο που ειχα που δινει τις μηχανικες ιδιοτητες των ξυλων για να εξηγησω τι ειναι κινηση .καποιος φιλος που γνωριζει να μας εξηγησει καποια πραματα παραπανω σε αυτο το θεμα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 06:22:58 μμ από Κούρος »

dimitris_7

• Sr. Member
Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 04:08:41 μμ »
""η οξια θεωρειται ακαταλληλη γιατι ειναι ξυλο που εχει μεγαλη μεγαλη κινηση ακομα και οταν εχει ξεραθει,δεν μπορω να βρω ενα αρχειο που ειχα που δινει τις μηχανικες ιδιοτητες των ξυλων για να εξηγησω τι ειναι κινηση .καποιος φιλος που γνωριζει να μας εξηγησει καποια πραματα παραπανω σε αυτο το θεμα""

ο ισιδωρος παπαδαμου φτιαχνει μπουζουκια απο οξια,και εχει και ηχητικο δειγμα να ακουσεις φιλε μου....μπορει σαν ξυλο ακουστικα να μην εχει τις ικανοτητες καποιου αλλου ξυλου..λεω μπορει.....επισης μπορει μηχανικα στη διαρκεια του χρονου να μην εχει την στιβαροτητα καποιου αλλου ξυλου..λεω μπορει....ο μονος που μπορει να μας διαφωτησει γιαυτο ειναι μονο ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ...το να λεμε οτι η οξια ειναι ακαταλληλη,γιατι το γραφει ενα αρχειο,ενω υπαρχουν κατασκευαστικα δειγματα,ειναι το λιγοτερο ΑΚΥΡΟ!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 06:23:09 μμ από Κούρος »

αποστολης τ

• Hero Member
Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 04:15:59 μμ »
φιλε locrian δεν ξεφυγαμε καθολου απο το θεμα, η παρουσιαση του οργανου εγινε για συζητηση και οχι για διαφημηση ικανοτητων.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 06:23:21 μμ από Κούρος »

v_panos

• Newbie
  • *
Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 04:47:27 μμ »
εδω δεν προσπαθω να κατακρινω το φιλο που το φτιαξε απο οξια και χιλια μπραβο αλλα καλα θα ηταν να βαζαμε τη κουβεντα σε ενα επικοδομητικο πλαισιο και να βρισκαμε γιατι τη θεωρουν ακαταλληλη.εγω δεν ξερω περισσοτερα και γι αυτο το εβαλα σαν θεμα για να μαθω  .το οτι καποιος κατασκευαζει οργανα απ αυτη δεν σημαινει οτι σε 10 χρονια δεν θα ειναι τοξα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 06:23:36 μμ από Κούρος »

locrian

• Jr. Member
  • **
Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 05:16:12 μμ »
φιλε locrian δεν ξεφυγαμε καθολου απο το θεμα, η παρουσιαση του οργανου εγινε για συζητηση και οχι για διαφημηση ικανοτητων.

ΟΚ.

...εαν ενας ερασιτεχνης συγκρινει την αξιολογη κατα τα αλλα κατασκευη του ,με μια ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ ,ΣΟΒΑΡΗ,επαγγελματικη δουλεια ,που απευθηνεται σε επαγγελματια μουσικο..τοτε το μονο που θα κερδισει ειναι να ξεφτελιστει!!!!

Σίγουρα όλα έχουν και κάποιο όριο. Και σίγουρα ένας ερασιτέχνης δεν θα πρέπει να έχει ως οδηγό κοστολόγησης τις τιμές που πουλάνε καταξιωμένοι του χώρου.
Εάν όμως όπως λες η κατασκευή ενός ερασιτέχνη είναι αξιόλογη και προφανώς άξια προς πώληση, τότε δεν βρίσκω τον λόγο που μπορεί να ξεφτιλιστεί.
Και σαφώς δεν μιλάω για τις πρώτες κατασκευές κάποιου ερασιτέχνη στις οποίες σίγουρα θα έχει κάνει την "πρακτική" του

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2012, 12:17:30 πμ από locrian »

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 05:28:43 μμ »
η οξια θεωρειται ακαταλληλη γιατι ειναι ξυλο που εχει μεγαλη μεγαλη κινηση ακομα και οταν εχει ξεραθει,δεν μπορω να βρω ενα αρχειο που ειχα που δινει τις μηχανικες ιδιοτητες των ξυλων για να εξηγησω τι ειναι κινηση .καποιος φιλος που γνωριζει να μας εξηγησει καποια πραματα παραπανω σε αυτο το θεμα

beech =οξυα
http://www.woodbin.com/ref/wood/shrink_table.htm
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 06:24:01 μμ από Κούρος »

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Απ: Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 09:01:54 μμ »
Οπως εγραψα και στο αρχικο θεμα το μπουζουκι ακουγεται καταπληκτικα!

Η συζητησε μοιραια οδηγηθηκε στην οξια και αν ειναι καλο ξυλο για την οργανοποιία!

Διαβασα την αποψη του Κου Βασιλη που εγραψε οτι δεν ειναι απο τα καταλληλα ξυλα!
Διαβασα και του Θεοδωροπουλου που λεει το ιδιο!
Επισης ο φιλος v-panos εγραψε οτι ακομα και να ξεραθει εχει μεγαλη κινηση!
Εγω θα σεβαστω την αποψη του Κου Βασιλη που ειναι καταξιωμενος οργανοποιος
αλλα και του Δημητρη Θ. που ολοι ξερουμε οτι εχει κανει καταπληκτικα οργανα
και εχει πολυ μεγαλη πειρα! Και αυτο που λεει ο φιλος panos θα το σεβαστω γιατι
για να το αναφερει σιγουρα θα το εχει διαβασει!

Απο την αλλη πλευρα ο φιλος Δημητρης_7 (που απο τα μηνυματα του που εχω διαβασει στο φορουμ εχει αρκετες γνωσεις στην κατασκευη) ενθουσιασμενος και αυτος απο το μπουζουκι  υπεραμυνεται της επιλογης της οξιας δεν φαινεται να λαμβανει υποψην τις παραπανω αποψεις!

Μοιραια διαπιστωσα καποια ενταση στα μηνυματα που πιστευω δεν χρειαζοταν να συμβει!
Μεσα απο μια τετοια συζητηση μπορουμε να ωφεληθουμε ολοι!

Αν ο φιλος Αποστολης δεν ειχε αλλη επιλογη ξυλου ή ηθελε να πειραματιστει με την οξια πολυ καλα εκανε! Αλλωστε ξερουμε ολοι το παραδειγμα του μπουζουκιου με την Λευκα που εβγαζε καταπληκτικο ηχο! Ολοι βεβαια θα προτιμουσαν τον παλισανδρο!

Εγω που δεν εχω καθολου χρονο αν εκανα ενα μπουζουκι θα προτιμουσα να το κανω με τα καταλληλοτερα ξυλα! Αν ομως εκανα 10 μπουζουκια το μηνα  ισως να προσπαθουσα να πειραματιστω! Παντως εγω πιστευω οτι αν το σκαφος ηταν απο παλισανδρο θα επαιζε ακομα πιο καλα!! Επισης μου περναει απο το μυαλο οτι μπορει η οξια  να ειναι καλυτερη απο την βαμμενη καρυδια που ολοι γνωριζουμε οτι καταστρεφεται  το ξυλο!!

Αυτα τα λιγα και ελπιζω να μην στεναχωρησα κανεναν!!

ΥΣ Μητσο εκεινο το beech το διαβασα και τρομαξα προς στιγμην!!!  ???
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 09:14:28 μμ από Ανδρέου Δημ. »

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 09:13:59 μμ »
SUN OF A BEECH! ;D :D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 09:29:10 μμ »
Ηλιος παραλιας  ;D :D ;)

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 10:20:04 μμ »
ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΟΞΥΑΣ... :) ;)

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 10:29:06 μμ »
Παράθεση
""Απο την αλλη πλευρα ο φιλος Δημητρης_7 (που απο τα μηνυματα του που εχω διαβασει στο φορουμ εχει αρκετες γνωσεις στην κατασκευη) ενθουσιασμενος και αυτος απο το μπουζουκι  υπεραμυνεται της επιλογης της οξιας δεν φαινεται να λαμβανει υποψην τις παραπανω αποψεις!""'

κυριε δημητρη δεν υπεραμυνομαι την οξια,ουτε ειμαι ανθρωπος που δε λαμβανω υποψιν τις γνωμες των αλλων...κανεις δεν τοποθετησε την οξια στα καλυτερα ξυλα του κοσμου....το αποτελεσμα ομως του αποστολη,καθως και οτι χρησιμοποιειται απο επαγγελματιες οργανοποιους δειχνει κατι...για μενα δειχνει οτι αν εχεις χερια και με υποδιεστερα ξυλα μπορεις να φτιαξεις κατι..και κανενας μας δεν εχει την εμπειρια να γνωριζει γιατι πολλα ξυλα δεν χρησιμοποιουνταν τοσα χρονια....αυτο ειπα και ηταν ξεκαθαρο...εμενα με ενοχλει η απαξιωση,του στυλ...το ενα ξυλο ειναι απαγορευτικο και το αλλο οχι.....και η απαξιωση του στυλ...δειχνουμε βιντεο με συρταρια που τραγουδανε...και επειδη φτιαξαμε 2 οργανα γιναμε και επαγγελματιες και παντογνωστες...αυτη ειναι η γνωμη μου....ουτε υπερ αμυνομαι, ουτε απαξιωνω κανενα και δεχομαι μονο την ικανοτητα και το αποτελεσμα.....ελπιζω να μην σας κουρασα!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 10:50:28 μμ από yiannis »

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 10:38:11 μμ »
Παράθεση
""εδω δεν προσπαθω να κατακρινω το φιλο που το φτιαξε απο οξια και χιλια μπραβο αλλα καλα θα ηταν να βαζαμε τη κουβεντα σε ενα επικοδομητικο πλαισιο και να βρισκαμε γιατι τη θεωρουν ακαταλληλη.εγω δεν ξερω περισσοτερα και γι αυτο το εβαλα σαν θεμα για να μαθω  .το οτι καποιος κατασκευαζει οργανα απ αυτη δεν σημαινει οτι σε 10 χρονια δεν θα ειναι τοξα""

πως θα βαλουμε την κουβεντα σε επικοδομητικο επιπεδο φιλε? ουτε ξερουμε αν θα ειναι τα οργανα τοξα σε 10 χρονια,ουτε ξερουμε οτι ειναι ακαταλληλα,απο τη στιγμη που υπαρχει κατασκευαστικη αποδειξη(ικανοποιητικη) και απο φιλο ερασιτεχνη και απο καταξιωμενο επαγγελματια....οταν απαξιωνεις κατι το χαρακτηριζεις ακαταλληλο,και μετα μας ρωτας τι θα γινει σε 10 χρονια,πως θα κανουμε σοβαρη συζητηση?
αυτος που μπορει να σου απαντησει αν παιζουν καλα τα οργανα απο οξια,,αν ειναι απαγορευτικα,και αν σε 10 χρονια θα γινουν τοξα ειναι μονο ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ... εσυ αφου δεν εισαι οπως κανεις εδω μεσα(γνωμη μου) οταν σου δωσουν τετοιο μπουζουκι μην το παρεις γιατι ειναι απαγορευτικο,και ΜΠΟΡΕΙ σε 10 χρονια να σκευρωσει....
για μενα ακομη μια φορα συγχαρητηρια στον αποστολη για την υπομονη και την προσπαθεια του..κανενας δεν ειπε οτι εφτιαξε τον πυργο του αιφελ  ουτε μπουζουκι 5000ευρω....εφτιαξε κατι με μερακι με οτι ξυλα ειχε στη διαθεση του,και του επετρεπαν τα οικονομικα του,και το αποτελεσμα τον δικαιωσε...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 10:49:31 μμ από yiannis »

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 10:49:59 μμ »
Παράθεση
""Σίγουρα όλα έχουν και κάποιο όριο. Και σίγουρα ένας ερασιτέχνης δεν θα πρέπει να έχει ως οδηγό κοστολόγησης τις τιμές που πουλάνε καταξιωμένοι του χώρου.
Εάν όμως όπως λες η κατασκευή ενός ερασιτέχνη είναι αξιόλογη και προφανώς άξια προς πώληση, τότε δεν βρίσκω τον λόγο που μπορεί να ξεφτιλιστεί.
Και σαφώς δεν μιλάω για τις πρώτες κατασκευές κάποιου ερασιτέχνη στις οποίες σίγουρα θα έχει κάνει την "πρακτική" του""'

φιλε locrian εγω προσωπικα δεν γνωρισω ποιος εισαι και ουτε εχω καμια αντιπαραθεση μαζι σου...η γνωμη μου ομως ειναι η εξης....για να χαρακτηρισει καποιος την κατασκευη του ΑΞΙΟΛΟΓΗ και αξια προς πωληση,και ισαξια με τη δουλεια ενος επαγγελματια πρεπει να δωσει τη δυνατοτητα στον κοσμο να δει να ακουσει και να δοκιμασει τη δουλεια του.....με 1-2-3 οργανα και με τις γνωμες καποιων φιλων κανενας δεν γινεται επαγγελματιας,και ουτε μπορει να ορισει τιμη..οποιος ειναι η θεωρει τον εαυτο του επαγγελματια ευχαριστως ,να δωσει η δυνατοτητα στον κοσμο να τον καταξιωσει επωνυμα...αυτα χωρις να θελω να θιξω κανενα,ουτε τις ικανοτητες,ουτε τις φιλοδοξιες του
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2012, 10:52:15 μμ από yiannis »

Tags: