Οπως εγραψα και στο αρχικο θεμα το μπουζουκι ακουγεται καταπληκτικα!
Η συζητησε μοιραια οδηγηθηκε στην οξια και αν ειναι καλο ξυλο για την οργανοποιία!
Διαβασα την αποψη του Κου Βασιλη που εγραψε οτι δεν ειναι απο τα καταλληλα ξυλα!
Διαβασα και του Θεοδωροπουλου που λεει το ιδιο!
Επισης ο φιλος v-panos εγραψε οτι ακομα και να ξεραθει εχει μεγαλη κινηση!
Εγω θα σεβαστω την αποψη του Κου Βασιλη που ειναι καταξιωμενος οργανοποιος
αλλα και του Δημητρη Θ. που ολοι ξερουμε οτι εχει κανει καταπληκτικα οργανα
και εχει πολυ μεγαλη πειρα! Και αυτο που λεει ο φιλος panos θα το σεβαστω γιατι
για να το αναφερει σιγουρα θα το εχει διαβασει!
Απο την αλλη πλευρα ο φιλος Δημητρης_7 (που απο τα μηνυματα του που εχω διαβασει στο φορουμ εχει αρκετες γνωσεις στην κατασκευη) ενθουσιασμενος και αυτος απο το μπουζουκι υπεραμυνεται της επιλογης της οξιας δεν φαινεται να λαμβανει υποψην τις παραπανω αποψεις!
Μοιραια διαπιστωσα καποια ενταση στα μηνυματα που πιστευω δεν χρειαζοταν να συμβει!
Μεσα απο μια τετοια συζητηση μπορουμε να ωφεληθουμε ολοι!
Αν ο φιλος Αποστολης δεν ειχε αλλη επιλογη ξυλου ή ηθελε να πειραματιστει με την οξια πολυ καλα εκανε! Αλλωστε ξερουμε ολοι το παραδειγμα του μπουζουκιου με την Λευκα που εβγαζε καταπληκτικο ηχο! Ολοι βεβαια θα προτιμουσαν τον παλισανδρο!
Εγω που δεν εχω καθολου χρονο αν εκανα ενα μπουζουκι θα προτιμουσα να το κανω με τα καταλληλοτερα ξυλα! Αν ομως εκανα 10 μπουζουκια το μηνα ισως να προσπαθουσα να πειραματιστω! Παντως εγω πιστευω οτι αν το σκαφος ηταν απο παλισανδρο θα επαιζε ακομα πιο καλα!! Επισης μου περναει απο το μυαλο οτι μπορει η οξια να ειναι καλυτερη απο την βαμμενη καρυδια που ολοι γνωριζουμε οτι καταστρεφεται το ξυλο!!
Αυτα τα λιγα και ελπιζω να μην στεναχωρησα κανεναν!!
ΥΣ Μητσο εκεινο το beech το διαβασα και τρομαξα προς στιγμην!!!