ενταξει παιδια,δε χρειαζεται να παμε και στο απεναντι ακρο....οπωσδηποτε υπαρχουν καποια ξυλα που καθιερωθηκαν διαχρονικα ,σαν ακουστικα,η ανθεκτικα,η ευκολοδουλευτα ,η οτιδηποτε αλλο...συν τους διαφορους λογους σκοπιμοτητας που δεν γνωριζουμε που τα εκαναν στανταρ...
απο κει και περα εγω ειμαι υπερ ολων των δοκιμων,και το αποτελεσμα θα δειξει...ποιος απαγοτευει να βαλω κελεμπεκι βερνικωμενο στην ταστιερα,αντι για εβενο...ποιος επιβαλει να βαλω καρυδια η οποιδηποτε αλλο ξυλο για σκαφος,αντι για ακακια,οξια,μουρια κ.λ.π.
βλεπουμε καθημερινα απο επαγγελματιες οτι πειραματιζονται συνεχεια,και αυτο ειναι το σωστο.και ειδικα με τα μπουζουκια τα επομενα χρονια ,θα αλλαξουν πολλα πραγματα...
καποτε ενας μου ειπε...αλλο ξυλο το καραολο,αλλο ξυλο το μπρατσο(μπορει και 2 διαφορετικα αν εχει κοντρες) ,αλλο ξυλο το σκαφος,αλλο ξυλο το καπακι,αλλο ξυλο τα καμαρια....6 διαφορετικα ειδη ξυλου,συν τα μεταλικα μερη πρεπει να "παντρευτουν" για να βγει αποτελεσμα....πιαστο αυγο και κουρευτο δηλαδη..οποιος μπορει ας αποδειξει ποιο ειναι το καταλληλοτερο ξυλο για τη συγκεκριμενη θεση στο οργανο....
γιαυτο επαναλαμβανω οποιος εχει χερια φτιαχνει παπαδες..εδω ο ιδιος ο οργανοποιος με στανταρ τεχνικη και ξυλα φτιαχνει 2 μπουζουκια και ποτε δεν ειναι ιδια μεταξυ τους,με την οξια θα τα βαλουμε ,και αν κανει για οργανα? ΟΛΑ ΚΑΝΟΥΝ