Αποστολέας Θέμα: Μετασκευή μαντολίνου σε μισομπούζουκο  (Αναγνώστηκε 2633 φορές)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Απ: Μετασκευή μαντολίνου σε μισομπούζουκο
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 12:20:45 μμ »
Και μερικές ακόμα.

Να αναφέρω πως οήχος του μου αρέσει πολύ. Είναι μεταξύ προπολεμικού μπουζουκιού και τζουρά με μεγαλύτυερο όγκο. Στο παίξιμο η τσάκιση στο καπάκι βοηθάει στο δεξί χέρι καλύτερα από τζουρά. Δείγμα ήχου δεν αναεβάζω ακόμα γιατί 2 από τις χορδές που πέρασα με τα σεταρίσματα (τέντωσε χαλάρωσε) για να σεταριστεί ο καβαλάρης και το action ταλαιπωρήθηκαν και τρίζουν οπότε χρρειάζονται αλλαγή. Θα επανέλθω με βίντεο όταν βάλω νέες χορδές.
Επίσης να επαναλάβω πως έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν όσα πιο πολλά μέρη από το αρχικό όργανο ήταν δυνατό με συνέπεια τα σημάδια από τις προηγούμενες φθορές να είναι ορατά. Ειδικά για το καπάκι παρά τα πολλά προβλήματα που είχε ήθελα να χρησιμοποιήσω το παλιό χωρίς να περάσω καινουργιο απλά μεταφέροντας την υπέροχη φιγούρα και νομίζω πως βάσει του ήχου με δικαίωσε εν τέλει.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 04:51:36 μμ »
 μπυρα {celebrate013} :13:

Μπράβο δημητρη,
με την υπομονή κ τη μεθοδικότητα σου , του ξαναδωσες άλλη τόση ζωή..
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 07, 2024, 09:14:38 μμ »
Ευχαριστώ Στέλιο.
Παίζοντας με το οργανάκι ο ήχος μου αρέσει και μπήκα σε σκέψη για τη σύγκριση με άλλα όργανα πο έχω κατασκευάσει.
Στην δοκιμή συμμετείχαν:
μπουζούκι από το πρωτο μου καλούπι
μπουζούκι από το δεύτερο μου καλούπι (με τσάκιση στο καπάκι
το μισομπούζουκο
τζουράς
Έβγαλα και δυο φωτογραφίες που μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες. Θα ανεβάσω και συγκριτικό βίντεο με ήχο.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 13, 2024, 01:56:32 μμ »
Και ένα ηχητικό δείγμα από το οργανάκι.
Η ηχογράφηση με το κινητό δεν αποδίδει πιστά στον ήχο δυστυχώς. Επίσης δεν έχω αλλάξει ακόμα τις χορδές με συνέπεια να έχει ένα μικρό τρίξιμο το καντίνι παρόλο που δεν ακούγεται πολύ καθαρά στην ηχογράφηση.

https://www.youtube.com/watch?v=aZ0GmZmgayg
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2024, 03:29:48 μμ από sakkalis »
Δημήτρης Σ.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ρίκοκο-Βερίκοκο-αχλάδι και αμυγδαλιά στου Προφήτη Λιά τα στενά.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 16, 2024, 07:10:05 πμ »
Λοιπόν σου αξίζουν συγχαρητήρια πρωτον για τον κόπο σου και του ότι χρησιμοποησες τα αρχικά στοιχεία κατά το δυνατόν,  και προσθεσες τις δικές σου καλλιτεχνικές πινελιες!!! Ευχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι παρομοιο αντικείμενο ανακατασκευής-επισκευης-μετασκευης, ΔΙΟΤΙ έχει την δικιά του μαγεία και αυτό το ταξίδι!!! Πολυ ωραιος και ο ήχος!!! Βέβαια εν καιρό θα κάτσει ακόμα στην θέση του και θα γλυκανει και αλλο. Να μας ξαναπαίξεις. Δημήτρη μπράβο φίλε μου!!!!!!!!!!!!
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 22, 2024, 08:32:10 μμ »
Και ένα συγκριτικό βίντεο που υποσχέθηκα με την σύγκριση τζουρά, του μισομπούζουκου αυτού και ενός μπουζουκιού με τσάκιση.
https://www.youtube.com/watch?v=c413Ogp8jW8
Δημήτρης Σ.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 23, 2024, 09:13:33 μμ »
Και ένα συγκριτικό βίντεο που υποσχέθηκα με την σύγκριση τζουρά, του μισομπούζουκου αυτού και ενός μπουζουκιού με τσάκιση.
https://www.youtube.com/watch?v=c413Ogp8jW8

αυτος ειναι ηχος τζουρα.....................
βεβαια και το μπουζουκι τζουραδιζει λιγο λογω σκαφους και μηκους χορδης αλλα τον τζουρα τον ερωτευθηκα.Καλες γιορτες Δημητρη
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 24, 2024, 11:06:24 πμ »
Να είσαι καλά κι εσύ Κώστα. Συμφωνώ και εγώ πως οι τζουράδες πρέπει να έχουν τον ξερό καθαρό τζουραδίσιο ήχο και να μην ''μπουζουκίζουν''. Χρόνια πολλά σε όλους.
Δημήτρης Σ.

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ρίκοκο-Βερίκοκο-αχλάδι και αμυγδαλιά στου Προφήτη Λιά τα στενά.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 31, 2024, 08:30:27 μμ »
Μπράβο φίλε, πολυ ωραίος ο ηχος του μισομπουζουκου.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.