Αποστολέας Θέμα: ΤΑΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΚΛΑΡΑ  (Αναγνώστηκε 14031 φορές)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: ΤΑΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΚΛΑΡΑ
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 09, 2012, 12:38:34 πμ »
Μπράβο πολύ καλή δουλειά!!!
το κελεμπέκι το προστατεύουμε με βερνίκι και για να μή μαυρίσει απο τις σκόνες?
Ξέρω φαίνεται πιο παραδοσιακό τώρα, αλλά το λευκό περλέ πλαστικό δεν είναι καλύτερο στο να μήν μαυρίσει αργότερα με το παίξιμο?

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 09, 2012, 10:46:02 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Διπλόχορδε τα λουλουδάκια είναι celluloid. Νάσο ναι το celluloid από την πλευρά που το θέτεις θα ήταν καλύτερο. Αλλά δεν ταίριαζε με το υπόλοιπο όργανο, το οποίο έχει φιγούρες ξύλινες. Πιστεύω ότι με την εφαρμογή lemon oil στην ταστιέρα δεν θα έχω πρόβλημα μαυρίσματος.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

διπλόχορδος

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: Μία κατασκευή και μισή ανακατασκευή (από 8χορδο σε 6χορδο)
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 10, 2012, 06:17:24 μμ »
Θα σου ήμουν υπόχρεος να μου έλυνες μερικές απορίες ακόμη, μιας και ψήνομαι να αλλάξω κι εγώ ταστιέρα σε κάποιο μπουζουκάκι:

1) πόσο πάχος έχει η κλάρα (πριν την τοποθέτηση); όσο και το σελιλοιντ;
2) Μόνο με το ρουτερ ανοίγεις την ταστιέρα, ή δουλεύεις και με το σκαρπελάκι; Σκάβει το ρούτερ και τις γωνίες του σχεδίου με κάποιο μπιτάκι; 
3) Τι είναι το lemon oil;
4) δεν θα μπορούσε να περαστεί όλη η ταστιέρα με κάποιο βερνίκι, όπως αυτές μερικών ηλεκτρικών κιθαρών;

Ευχαριστώ!
Viva fui in silvis
sum dura occisa securi
dum vixi tacui
mortua dulce cano...

Quid sim?

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 12, 2012, 09:41:57 πμ »
Φίλε διπλόχορδε, όσον αφορά στις ερωτήσεις σου :
1. Το πάχος  είναι 2 χιλιοστά τελικό τοποθετημένο.
2. Μόνο ρούτερ χρησιμοποίησα με λεπτή μύτη. στις γωνίες δεν σε ενδιαφέρει αν γίνουν στρογγυλές γιατί στην συνέχεια στοκάρεις με εβενόσκονη και μετά το τρίψημο δεν φαίνεται τίποτα.
3. Είναι λάδι που εμποτίζει την ταστιέρα και δημιουργεί προστασία αλλά και το απαιτούμενο γλίστρημα των δακτύλων στο παίξιμο. Δεν έχω ακόμη χρησιμοποιήσει lemon oil, αλλά εμπιστεύομαι απόλυτα την γνώση του φίλου Sforzando.
4.  Δεν το γνωρίζω. Μέχρι σήμερα ήξερα ότι η ταστιέρες τουλάχιστον στα μποζούκια δεν λουστράρονται. Τώρα όμως βλέπω σε άλλα posts στο φόρουμ, ότι λουστράρονται και παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα.
Ελπίζω να βοήθησα.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

διπλόχορδος

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: Μία κατασκευή και μισή ανακατασκευή (από 8χορδο σε 6χορδο)
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 12, 2012, 12:46:58 μμ »
Σε ευχαριστώ!
Viva fui in silvis
sum dura occisa securi
dum vixi tacui
mortua dulce cano...

Quid sim?

Tags: