Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος 2023  (Αναγνώστηκε 14879 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Καλώς μας ήρθες στο κλαμπ των γιαπονεζοφιλων...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Παρηγγειλα κατι κλειδια μαι ενα πριονι απο echowood και ειπα να δοκιμασω τα διακοσμητικα φιλετα που μου προτεινε ο Μανος και μου ειχε πει οτι λυγιζουν χωρις να σπανε.
https://echowood.gr/fileto-organopoiias-ps-17
Απο echowood εχω ξαναψωνισει και ειχα πολυ καλη εμπειρια με τα παιδια. Σημερα με το που παρελαβα το πακετο στραβωσα. Τα φιλετα ειναι μακρια περιπου ενα μετρο και μου ηρθε ενα μικρο κουτακι. Λεω τα ξεχασε γαμωτο. Ανοιγω το κουτι και φιλετα ειναι μεσα τυλιγμενα κουλουρα. Οταν μου ελεγε λυγιζουν δεν το περιμενα τοσο πολυ.
Εβγαλα λοιπον φωτο να το μοιραστω.
Πανε χαλαρα και για ροζετα ακομα. Αξιζει τον κοπο.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
ε, άμα σε λέω

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
Ωραια φιλετα μπραβο Δημήτρη!!!!
Ενα μισομπουζουκο που προσπαθω το τελευταίο καιρο.σε κλιμακα 65 με καρυδια σκαφος και ελατο στο καπακι!!!!

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Ωραίο , περιποιημένο το μισομπούζουκο !

Αν θέλεις γράψε λίγα στοιχεία για την πεναριά του ( σχέδιο , υλικά , πώς την έφτιαξες ; )   {celebrate012}
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

oscar

• Sr. Member
  • Περιοχή: Πειραιάς
Ωραίο μπουζουκάκι, μπράβο Γιώργο!

Μια μικρή παρατήρηση, ίσως με γελάει η φωτογραφία, έχω την εντύπωση πως το τάστο A# θέλει λίγη διόρθωση ως προς την παραλληλία.

oscar

• Sr. Member
.... Οταν μου ελεγε λυγιζουν δεν το περιμενα τοσο πολυ. .....

Πάντα είχα την απορία πως γίνεται αυτά τα έτοιμα διακοσμητικά φιλέτα να έχουν τόσο μεγάλη ευλυγισία, να μην σπάνε ή να τσακίζουν σε μεγάλες καμπυλότητες αλλά και το σχέδιό τους να παρακολουθεί χωρίς αλλοίωση την καμπύλη τόσο εύκολα.
Κάποια απάντηση πήρα σε κουβέντα που είχα παλιότερα με άνθρωπο που εμπορευόταν τέτοια πράγματα, μου είχε πει λοιπόν πως πρόκειται για πολύ επεξεργασμένο ξυλοπολτό ή ακόμη και χαρτοπολτό.
Βέβαια αυτή μπορεί να είναι η μισή αλήθεια έως και να μην ισχύει, και το "μυστικό" να βρίσκεται στο είδος της κόλλας που χρησιμοποιούν για την κατασκευή του.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
ο echowood μου είπε ότι στα συγκεκριμένα που φέρνει τελευταία, τα πλαϊνά (μαύρα) είναι βινύλιο - και όχι ξύλο όπως στα περισσότερα - γι αυτόν τον λόγο γυρίζουν εύκολα.
Τα ξύλινα > 1,5 (άντε 2 χιλ. πλάτος), εγώ για να τα γυρίσω τα "σιδερώνω" πρώτα ή χωρίζω το ένα από τα δύο πλαϊνά (αυτά είναι που σπάνε πρώτα). Ειδικά τα φαρδειά (3,5+) προσωπικά δεν μπορώ να τα γυρίσω χωρίς απώλειες.

oscar

• Sr. Member
... προσωπικά δεν μπορώ να τα γυρίσω χωρίς απώλειες.

Ότι και να κάνουμε, όσο και αν το θέλουμε, δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε τους νόμους της γεωμετρίας.

oscar

• Sr. Member
Πάμε για τριψίματα και προετοιμασία για βερνίκι....

ΚαΠα

• Hero Member
... προσωπικά δεν μπορώ να τα γυρίσω χωρίς απώλειες.

Ότι και να κάνουμε, όσο και αν το θέλουμε, δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε τους νόμους της γεωμετρίας.

Ένα κόλπο για τα ξύλινα φιλέτα!  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=xU7JYMZ9cGY&t=159s
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
ε αυτό λέω ότι χωρίζω ένα από τα δύο πλαϊνά, απλώς είσαι επιστήμονας και τα τεκμηριώνεις {celebrate003}

α, εγώ τους ξεγελάω συνέχεια...  να, όπως εδώ, που λέει ότι ο χώρος στάθμευσης είναι δεσμευμένος για έναν "γεμάτο" τύπο που κάνει μπάρμπεκιου

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
Πάμε για τριψίματα και προετοιμασία για βερνίκι....

τραγανό και μελωμένο

oscar

• Sr. Member
α, εγώ τους ξεγελάω συνέχεια...  να, όπως εδώ, που λέει ότι ο χώρος στάθμευσης είναι δεσμευμένος για έναν "γεμάτο" τύπο που κάνει μπάρμπεκιου

:cheesy2: :cheesy2:

Ο "γεμάτος" κυριούλης έχει ξεχάσει τις μπύρες... ας τον κεράσουμε μία   :cheesy2: :cheesy2:

μπυρα  μπυρα

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Μπυροκοιλιας... μπυρα
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Tags: