Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος 2023  (Αναγνώστηκε 14897 φορές)

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
Και το κεφαλάρι της έχει την επιμέλεια μιας Friederich!
έχοντας ωστόσο τη δική της ταυτότητα...

να μια Friederich:
Το δικό μου γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά με το ρουτερ . Ο friederich φαντάζομαι ως παραδοσιακός το έκανε όλο με το χέρι.
Πέρα από την πρώτη μου κιθαρα που ψαχνόμουν, όλες οι επομενες έχουν αυτό το καραολο. Πιο πολύ με δυσκολεύει να λουστραρω σωστά στις εγκοπές πάρα να τις κάνω

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
Η κιθαρα τελείωσε και δόθηκε. Για ηχητικό περιμένω τον μαθητή που την πήρε να θυμηθεί να στείλει τίποτα

κούκλα, μπράβο!

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
Και το κεφαλάρι της έχει την επιμέλεια μιας Friederich!
έχοντας ωστόσο τη δική της ταυτότητα...

να μια Friederich:
Το δικό μου γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά με το ρουτερ . Ο friederich φαντάζομαι ως παραδοσιακός το έκανε όλο με το χέρι.
Πέρα από την πρώτη μου κιθαρα που ψαχνόμουν, όλες οι επομενες έχουν αυτό το καραολο. Πιο πολύ με δυσκολεύει να λουστραρω σωστά στις εγκοπές πάρα να τις κάνω
Από την έρευνα μου γύρω από τις κιθάρες friederich μπορώ να σου πω ότι δεν χρησιμοποιούμε τίποτα ηλεκτρικό.. ούτε τρυπανι..τρυπανι χειρος είχε που το γυρνούσε με το χέρι.. άσε τις γαλλικές τώρα και περιμένουμε σοβαρό ηχητικό από την ελληνική!!!!  ;D

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
γουόρκ ιν πρόγκρεςςςςς

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Πανέμορφο !  Ερωτας με τη πρώτη ματιά !

Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

letasos

• Sr. Member
Στον ερωτα Ιωσηφ , τουλαχιστον εχει κανεις καποια ελπιδα . Εδω εγω προσωπικα δεν εχω καμια .... Αντε μετα να βρει κανεις κουραγιο ν'ασχοληθει , να φτιαξει κατι ο ιδιος ...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
"ψυχραιμία, παιδιά!"

από τον αγαπημένο δίσκο (*) του αγαπημένου Λουκιανού Κηλαηδόνη "ψυχραιμία, παιδιά!"

https://www.youtube.com/watch?v=p9e_bXOR7QE&ab_channel=%CE%96%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1

μέχρι στιγμής είναι απλώς ... "μαραγκοδουλειά" (ομολογουμένως με αρκετά πλέον χρόνια εμπειρίας). Συν τω χρόνω οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει - και χωρίς τα λάθη που κάνω εγώ. Βέβαια κι αυτά μετράνε και σε οδηγούν να βρεις τρόπους να τα καλύψεις, οπότε μαζεύεις κι άλλη εμπειρία και πάει λέγοντας.
Άσε που όταν βλέπω κι εγώ επιτυχίες άλλων εδω μέσα (να μη λέμε ονόματα, είναι πολλοί) και μάλιστα χωρίς τόσα χρόνια ...αποτυχιών, λέω "να τα κόψω από την ρίζα" (τα χέρια μου, έ?   ;D ) αλλά η ψυχοθεραπεία υπερισχύει κάθε φορά.

Το πραγματικό τεστ (ήχος, ζύγισμα, σετάρισμα κτλ.) την άλλη βδομάδα

(*) το εναρκτήριο τραγούδι, μέρες που'ναι

Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα,
δεν μας τρομάζει εμάς πληθωρισμός,
δεν μας τρομάξανε τόσα και τόσα,
θα μας τρομάξει τώρα ο καπιταλισμός..

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member

[/quote]

Δεν τρόμαξα που παντρεύτηκα κ. Μόνο σιγά μη με τρομάξει η πολιτική..χαχαχαχα!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό

[/quote]

γρηγορη; εσυ;  {celebrate015}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
μανο ομορφο το μπουζουκακι, με αρμονικες γραμμες....  :13:
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
καλημέρα και καλή βδομάδα άπαντες!

το μπουζουκάκι αρματώθηκε. Από ήχο ταμάμ αλλά για τα μικροτριξίματα κτλ. πρέπει να περιμένω τα πήγαινε - έλα του μπράτσου με τις χορδές, να σταθεροποιηθεί να συνεχίσω στο σετάρισμα/ύψη κτλ. Έχει και τραγική υγρασία αυτές τις μέρες, λόγω νοτιάδων και βροχών και θα το αφήσω καμιά βδομάδα μου φαίνεται. Αυτό δεν έχει βέργα (980 γρ. βγήκε από το φούρνο), είναι και σχετικά λεπτό το μπρατσάκι, αεροδυναμικό που λέει ένας φίλος και θέλει τον χρόνο του.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
... οπότε περιμένοντας το μπουζούκι είπα να παιδευτώ με μια κιθάρα που είχα από παλιά - την είχα πάρει στην αρχή της ενασχόλησης με την οργανοποιία, μαζί με δυο άλλες από το ebay, με σκοπό τότε γενικώς την εκπαίδευση. Όλες βλαμμένες, όλες από κόντρα πλακέ και ευτελείς κατασκευές. Η μία έχει χρόνια που μετατράπηκε σε λαϊκή, μεγάλη επιτυχία, όλα καλά εκεί.

Αυτή εδώ θα με παιδέψει μάλλον.

Η εμφανής της βλάβη είναι προφανώς το σπάσιμο στην κεφαλή, αλλά είχε και ουρά η αχλάδα

έβγαλα με τα χίλια ζόρια την ταστιέρα, πρώτη φορά παιδεύτηκα τόσο πολύ, καταϊδρωσα - δεν ξέρω με τι κόλλα ήταν κολλημένη αλλά μου έβγαλε το λάδι

και φάνηκε η ...ουρά: το κανάλι της βέργας είναι οκ στο μπράτσο, αλλά με το που μπαίνει στο σκάφος γίνεται κόλαση: προφανώς το μπράτσο είχε ήδη κανάλι (ωραίο, ευθύ και σφιχτό) διαμορφωμένο όμως πριν την κόλληση, και μετά έπρεπε κάποιος τεχνίτης να ανοίξει το υπόλοιπο μέχρι την τρύπα. Έ, εκεί αφενός χρησιμοποιήθηκε φαρδύτερο κοπτικό, αφετέρου έφυγε από την ευθεία του μπράτσου και κάνει μια κούρμπα η βέργα, δεν είναι ευθεία δηλαδή.

μέτρησα 4,5 χιλ. κενό εκεί που είναι το παχύμετρο

άντε να δούμε τώρα πώς θα τα μαζέψω

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member

γρηγορη; εσυ;  {celebrate015}
[/quote]
Θα μπορούσε άνετα να ήταν ο χαμένος,δίδυμος αδερφός μου...

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Περιοχή: Αθήνα.
Γειά σου Μάνο!!! τέλειο το αεροδυναμικό, πρόσεχε όμως μην το δώσεις καμιά φορά σε κάνα μπάμια να παίξει και έχει ξεχάσει την ρέγουλα στο κρασί και πίνει από την κάνουλα και γίνει το μπουζούκι Αεροθούμενο, έτσι λίγο χούμορ να με. Γρηγόρης ακούει όβερ, αν μπορείς το απόγευμα πάρε τηλέφωνο.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Το τελευταιο μου αποκτημα που μου ηρθε σημερα. Γιαπωνεζικο μαχαιρακι για μορφοποιηση τακουνιου, καραολων, φιγουρων κοκ.
Κοβει σαν το διαολο. Το ζαχαρωνα καιρο τωρα στο maderas και το παραγγειλα  τωρα που ειχε προφορα δωρεαν μεταφορικα για 3 ημερες.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Tags: