Η δική μου εμπειρία με τα αστάρια (sanding sealer) είναι πως χρησιμοποιείς ό,τι θέλεις

Έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς sanding sealer γομαλάκας (με διαλύτη οινοπνευμα), ακρυλικό (με διαλύτη νερό), νιτροσελουλόζης (με διαλυτικό νίτρου), και τώρα τελευταία αυτό που χρησιμοποίησα στην κιθάρα #05 που είναι sanding sealer από φυσικές ρητίνες (με διαλύτη οινόπνευμα).
Για το βερνίκωμα χρησιμοποίησα κατά καιρούς: TruOil, finishing oil (Liberon), Rustins danish oil, ναυτικά βερνίκια με διαλύτη white spirit, και Clou 500 με διαλύτη νίτρου.
Σε όσους συνδιασμούς κι αν έκανα δεν παρατήρησα ποτέ κάποιο πρόβλημα πρόσφυσης του βερνικιού στο αστάρι προεργασίας. Αρκεί η επιφάνεια προεργασίας να ήταν εντελώς στεγνωμένη και ομοιογενώς τριμμένη με λεπτό λειαντικό (δηλαδή θολή) και όσο γίνεται καθαρή από λεπτή σκόνη.
Αλλά επιβαρυντικό ρόλο παίζει πιστεύω και το λίπος που προέρχεται από τα δάχτυλα και προκαλεί σχετικά αόρατες αλλά ύπουλες δαχτυλιές. Φρόντιζα λοιπόν πάντα να έχω φρεσκοπλυμένα χέρια όταν έπιανα το όργανο που ήταν τριμμένο και καθαρό, έτοιμο για βερνίκωμα, κι αν δεν ήμουνα και τόσο σίγουρος για την καθαρότητα της επιφάνειας, καθάριζα και μια τελευταία φορα με ζιπέλαιο (νάφθα) ή με καθαρή βενζίνη.