Δοθείσης ευκαιρίας να σας πω για 2-3 βελτιώσεις που έκανα στα εργαλεία μου τις τελευταίες ημέρες που έδωσαν άμεσα καλύτερα αποτελέσματα.
1) Άλλαξα τον τρόπο που τοποθετώ το γυαλόχαρτο στο τριβείο τυμπάνου που έχω φτιάξει. Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα γυαλόχαρτο σε ταινία που το στερέωνα με μηχανικό τρόπο, στην ουσία με δύο βίδες (μία σε κάθε άκρη). Αλλά η μέθοδος αυτή δεν είναι και η καλύτερη γιατί κόβεται εύκολα το γιαλόχαρτο. Είχα διαβάσει ότι υπάρχει γιαλόχαρτο σε ταινία με επένδυση velcro (χριτς-χρατς). Το θέμα είναι που βρίσκει κανείς το ανάποδο μέρος (το σκληρό με τα αγκιστράκια) που να είναι αυτοκόλλητο (με δυνατή κόλλα) που να μην φεύγει στο τρίψιμο.
Τελικά με αρκετό ψάξιμο βρήκα ότι το σκληρό μέρος σε ταινία αυτοκόλλητη υπάρχει στα καταστήματα με υλικά μοδιστρικής. Παράγγειλα και ήδη το τοποθέτησα και το τεσταρισα πριν μερικές ημέρες. Κολλάει δυνατά και στα τεστ δεν κατάλαβε τίποτα, ακλόνητο. Το αντίστοιχο γιαλόχαρτο το βρίσκει κανείς εύκολα (εγώ το πήρα από τον Ντέτσικα στο Ν.Ηράκλειο).
2) Επιτέλους τελείωσα ένα jig που είχα ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια και όλο το ανέβαλα. Είναι αυτό που χαράσει με κοπίδι τους κύκλους της ροζέτα στο καπάκι, ώστε η αφαίρεση του ξύλου που θα γίνει κατόπιν με το ρούτερ να γίνει τέλεια χωρίς να πετάξει κομματάκια. Τελικά πολύ χρήσιμο εργαλείο.
2) Μια πολύ απλή αλλά έξυπνη ιδέα που λύνει ένα ενοχλητικό προβληματάκι. Την είδα σχετικά πρόσφατα σε κάποιο άσχετο βιντεάκι woodworking που παρακολουθούσα. Κατά τη χρήση του Dremel γενικώς, αλλά ιδιαίτερα όταν σκάβουμε τη ροζέτα, ή όταν σκάβουμε την ταστιέρα για τους τσαμπουκάδες , δημιουργείτα σκόνη που μας εμποδίζει να βλέπουμε καθαρά την άκρη του κοπτικού. Μια λύση θα ήταν να βάλουμε παράλληλα κάποια σκούπα αλλά αυτό δημιουργεί άλλα προβλήματα. Η λύση είναι σαν το αυγό του Κολόμβου.
Βάζουμε λίγη χαρτοταινία στο κοπτικό που περιστρέφεται, η οποία λειτουργεί ως ανεμιστήρας και διώχνει πολύ αποτελεσματικά τη σκόνη. Μπίνγκο!!!!