Αποστολέας Θέμα: Ψαροκολλα η ξυλοκολλα;  (Αναγνώστηκε 21361 φορές)

locrian

• Jr. Member
  • **
Απ: Ψαροκολλα η ξυλοκολλα;
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 19, 2011, 09:23:17 μμ »
Μην το ψάχνετε και πολύ.
Οι περισσότερες λευκές (PVA) ξυλόκολλες έχουν ελαστικότητα.
Οι αλιφατικές (κίτρινες) ξυλόκολλες είναι αυτές που δεν έχουν ελαστικότητα.
Στην ελληνική αγορά δεν έχω βρει αλιφατικές κόλλες εκτός από την γνωστή titebond.
Η πλάκα είναι πως αν πας σε μαγαζί και ζητήσεις αλιφατική κόλλα... σε κοιτάνε σαν να τους μίλησες κινέζικα.

mitsopanis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 03:01:22 μμ »
Καλησπέρα.
Έπεσα στο furom σας απο το google ψάχνωντας να βρω την κόλλα Titebond.
Η δουλεία που την θέλω δεν είναι για μουσικά όργανα αλλά εσεις είστε οι μοναδικοί που βρήκα σε αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Έχω φάει τον τόπο να την βρω Ελλάδα μέσω διαδικτύου και δεν την βρίσκω πουθενά. Επειδή μένω σε επαρχεία στα τοπικά καταστήματα μόλις τους λέω για αυτή την κόλλα είναι λες και τους μιλάω για εξωγήινους.
Συγκεκριμένα χρειάζομαι την Titebond III Ultimate και επειδή την θέλω σε μεγάλη ποσότητα είναι ασύμφορο να την αγοράσω απο το εξωτερικό.
Σας παρακαλώ πολύ όποιος έχει αγοράσει ήδη Titebond κόλλα και γνωρίζει καταστήματα ή και αντιπρόσωπο σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας ας μου στείλει είτε εδω είτε σε ΠΜ την επωνυμία και το τηλέφωνο ώστε να μπορέσω απο κάπου να την προμηθευτώ.
Θα εκτιμούσα πάρα πολύ την βοήθεια σας και την χρειάζομαι πραγματικά.
Δημήτρης

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 03:33:13 μμ »
Φίλε Δημήτρη,
καλώς ήρθες στο χώρο μας και χρόνια πολλά.

Χωρίς να θέλω να φανώ αδιάκριτος, που θέλεις να χρησιμοποιήσεις την Titebond III Ultimate και μάλιστα σε τόσο μεγάλη ποσότητα; Την έχεις ξαναχρησιμοποιήσει και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση;

Σε ρωτάω γιατί η συσκευασία των συγκεκριμμένων κολλών είναι σχετικώς μικρή και η αγορά τους από εγχώριο πωλητή είναι πιο ακριβή απ' ότι απ' το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών.

Αυτή τη διεύθυνση www.mehr-als-werkzeug.de/product/450362/Titebond-Glue-Ultimate-III.htm την έχεις υπόψη σου;

ή αυτή http://www.axminster.co.uk/titebond-titebond-iii-ultimate-wood-glue-prod29225/ που έχει και συσκευασία 19 λίτρων;

Αν ναι, τότε εδώ http://organopoios.wordpress.com/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82/%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82/ θα βρεις κάποιους από τους έλληνες προμηθευτές.

mitsopanis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 03:56:06 μμ »
Γειά σου Κούρε και χρόνια πολλά.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου μέρες γιορτινές που είναι κίολας.

Την κόλλα την χρειάζομαι για να κολλήσω μεταξύ τους φύλλα ξύλου, τα οποία θα πρεσαριστούν σε καλούπι σε κρύα πρέσσα.
Όταν λέω πολύ, εννοώ παραπάνω από ότι την χρειάζεστε εσεις για την χρήση που θέλετε (για τον καβαλάρη και λοιπά μέρη κιθάρας).
Δηλαδή η συσκευασία των 3.8 λίτρων είναι ότι πρέπει για αρχή, αλλα θα χρειαστώ και άλλη στην συνέχεια. Αυτό εννούσα μεγάλη ποσότητα σε σχέση με τις συσκευασίες του μισού λίτρου. Συγνώμη αν δεν ήμουν συγκεκριμένος και σας μπέρδεψα με την ποσότητα.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 04:56:11 μμ »
Παίδες καλή και η Titebond αλλά πάρα πολύ ακριβή. Θα ζητήσετε Rakoll express D25 (δεν ξέρω αν έχει μικρές συσκευασίες πάντως τα 25 κιλά που πέρνω εγώ έχουν 30 euro). Όποιος θέλει μικρή ποσότητα και δεν του πέφτω μακριά ας έρθει να πάρει. Αλλά........δεν βάζω σε κουτάκι από titebond  ;)  ;)  ;)

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 05:22:00 μμ »
poioς πουλαει ρακολ?

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 12:12:58 μμ »
John τα περισσότερα μαγαζιά με ήδη επιπλοποιίας έχουν!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 12:45:37 μμ »
αν καποιος γνωριζει καποιον συγκεκριμενο στην αθηνα, θα βοηθησει πολυ. Γιατι παλιοτερα που ειχα ψαξει δεν βρηκα πουθενα.

Θάνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σφενδαμος
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 01:00:24 μμ »
Ο Καρελλας εχει, την περασμενη εβδομαδα πηρα ενα δοχειο.

Tags: