Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Αύγουστος 2022  (Αναγνώστηκε 9445 φορές)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
Καλό μήνα σε όλους.
Καλές κατασκευές να έχουμε αν και μάλλον από ότι βλέπω τα μπάνια υπερισχύουνε.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Αύγουστος 2022
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 01, 2022, 05:11:37 μμ »
καλο μηνα!
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 01, 2022, 07:33:40 μμ »
Άντε να μην παραπονιέται και Στέλιος ότι πήγαμαν όλοι για τα μπάνια του λαού, να βάλω κάτι και εδώ.
Ο παλιότερος μπαγλαμάς κελεμπέκι που τον ξανάπιασα για διόρθωση.
Στένεψα το πολύ φαρδύ μάνικο, άλλαξα την κακοχαραγμένη ταστιέρα, μεγαλώνοντας την κλίμακα από 36 σε 38 εκ.
Έφτιαξα καινούριο κόκκαλο μιας και στένεψε πια το μάνικο, τροποποίησα τα κλειδιά (είχαν μόνο μία τρύπα ψηλά και άνοιξα και δεύτερη πιο χαμηλά).
Τον ελουστράρισα ξανά και τώρα περιμένει μαζί με την ηλεκτρική από κοκομπόλο να στεγνωσουν τα καλά λούστρα για να αρματωθεί.
Η ταστιέρα από βέγκε, μόλις περάστηκε ένα χέρι λεμονέλαιο που δεν έχει  απορροφηθθεί ακόμα, για αυτό και φαίνονται λεκέδες. Μόλις απορροφηθεί καλά θα το περάσω άλλο ένα.   
Πλάκα πλάκα έκξανα αρκετή δουλλειά οπότε σκέφτομαι να του κάνω μια πιο αναλυτική παρουσίαση.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 02, 2022, 02:19:33 μμ »
μια ερώτηση σε Δημήτρη (sakkalis) και Κώστα (Ζαρκάδα), το είχατε πει παλιά και πάντα το ξεχνάω:
τι πάστα είναι αυτή η μαύρη που χρησιμοποιείται στο περιμετρικό φιλέτο για τα κενά ?

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 02, 2022, 02:29:27 μμ »
και ενημέρωση διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα μέσα (κι έξω από) το εργαστήριο:

1) ράβδος πουτα... - συγγνώμη, τιτανίου από τον Μαυρομουστάκη, 80 γρ (42 εκ.) έναντι 130 (36 εκ.) της σιδερένιας. Σχεδόν δεν καταλαβαίνεις οτι έχει βέργα.
Η περισπωμένη στο καπάκι είναι ένθετη κανονικά, παλιά ιδέα, μάλλον θα το ξανακάνω, μου άρεσε.

2)  κάτσε εσύ στο εργαστήριο και πέρνα ράβδους, ο μικρός - τι μικρός, πρέπει να σταματήσω - χτύπησε κοπάνι (είδος κεφαλόπουλου απ' ότι μας είπαν ψαράδες, εγώ δεν έχω ιδέα) με ένα ψευτοκαμάκι στα ρηχά. Ψητό στο φούρνο (λόγω υψηλών θερμοκρασιών δεν βάζω κάρβουνα), και πάλι θαύμα έγινε.
 ~ 900 γραμμάρια, καθαρισμένο 836

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 02, 2022, 04:13:45 μμ »
ωραια πραγματα!
και τα μεσα και τα εξω!
μπραβο!!
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 02, 2022, 05:28:01 μμ »
μια ερώτηση σε Δημήτρη (sakkalis) και Κώστα (Ζαρκάδα), το είχατε πει παλιά και πάντα το ξεχνάω:
τι πάστα είναι αυτή η μαύρη που χρησιμοποιείται στο περιμετρικό φιλέτο για τα κενά ?

Μανο εγω βαζω ειτε πολυεστερα ειτε εποξικη κολλα αναμιγμενη με σκονη εβενου για μαυρο. Αν εχει και αλλα ξυλινα ενθετα, αντι για εβενο βαζεις σκονη απο το ιδιο ξυλο, ας πουμε καρυδια, παλισανδρο κοκ. Δεν βγαινει ακριβως το ιδιο αλλα χρωματικα ταιριαζει. Η εποξικη κολλα ειναι η ευκολη λυση που βρισκεις παντου. Το λεω γιατι δεν ειναι τελειως διαυγης και επηρεαζει τον τελικο χρωματισμο αν δεν ειναι μαυρο. Η πιο σωστη λυση ειναι απολυτα διαυγης εποξικη ρητινη. Εχω βρει πολυ καλη  ρητινη αλλα ειναι σε 20λιτρη συσκευασια οποτε δουλευω την εποξικη κολλα ως πιο ευκολη. Η εποξικη ρητινη κανει υπεροχη δουλεια σε ηλεκτρικη στο σωμα, αν εχεις ξυλο με τρυπες. Το γεμιζεις με ρητινη και το χρωματιζεις και αμα θες με χρωστικη και βγαζει τρελα αποτελεσματα. Εχει πολλα βιντεο στο youtube και με οργανα αλλα κυριως με κατασκευες τραπεζιων.

Υγ.
Καλος ο μικρος ψαρας.
Για το μπουζουκι δεν μιλαω, ειναι ολα που φτιαχνεις κομψοτεχνηματα.
Δημήτρης Σ.

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 02, 2022, 05:42:29 μμ »
Εμένα διαχρονικά με γοητεύει αυτή η δυνατή , σχεδόν απόλυτη , αντίθεση του άσπρου μέσα στο μαύρο χρώμα !

Τί υλικό είναι ; μήπως ασετόπαστα ;

Υπέροχο σχέδιο !!!  :13:  :13:  :13:

Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 03, 2022, 12:56:08 μμ »
......ο μικρός - τι μικρός,.......

Ὁ Δημήτρης εἶναι ;

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 03, 2022, 01:06:48 μμ »

Μανο εγω βαζω ειτε πολυεστερα ειτε εποξικη κολλα αναμιγμενη με σκονη εβενου για μαυρο. Αν εχει και αλλα ξυλινα ενθετα, αντι για εβενο βαζεις σκονη απο το ιδιο ξυλο, ας πουμε καρυδια, παλισανδρο κοκ. Δεν βγαινει ακριβως το ιδιο αλλα χρωματικα ταιριαζει. Η εποξικη κολλα ειναι η ευκολη λυση που βρισκεις παντου. Το λεω γιατι δεν ειναι τελειως διαυγης και επηρεαζει τον τελικο χρωματισμο αν δεν ειναι μαυρο. Η πιο σωστη λυση ειναι απολυτα διαυγης εποξικη ρητινη. Εχω βρει πολυ καλη  ρητινη αλλα ειναι σε 20λιτρη συσκευασια οποτε δουλευω την εποξικη κολλα ως πιο ευκολη. Η εποξικη ρητινη κανει υπεροχη δουλεια σε ηλεκτρικη στο σωμα, αν εχεις ξυλο με τρυπες. Το γεμιζεις με ρητινη και το χρωματιζεις και αμα θες με χρωστικη και βγαζει τρελα αποτελεσματα. Εχει πολλα βιντεο στο youtube και με οργανα αλλα κυριως με κατασκευες τραπεζιων.

κι εγώ εποξική 2 συστατικών βάζω μέχρι στιγμής, μάλιστα έχω βρει μια πολύ διαφανή, όχι εντελώς αλλά πολύ λίγο "υποκίτρινη" που είναι οι περισσότερες. Νομίζω μάρκα BISON. Με μαύρο χρώμα Αγιογραφίας σε σκόνη, από μαγαζί για είδη ζωγραφικής, βγάζει πολύ καλό αποτέλεσμα. Τονίζω το "Αγιογραφίας", σχετικά με οτιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει, είναι εξαιρετικά φίνα σκόνη (πούδρα) και αναμιγνύεται πολύ καλά, δεν αφήνει προεξοχές και τρύπες στο στοκάρισμα, απορροφά τα πάντα και σε συνδυασμό με την εποξική που τρίβεται καλά, μετά το βερνίκι μοιάζει πάααααρα πολύ με την ασετόπαστα.

Ρωτάω επειδή θυμάμαι σε μια συζήτηση μεταξύ εσού και του Κώστα να αναφέρεστε και οι δύο σε μια συγκεκριμένη μάρκα προϊόντος  - κάτι σαν πάστα, αλοιφή, κάτι τέτοιο - για το οποίο πάλι είχα ρωτήσει και πάλι τελικά ξέχασα (ου γαρ έρχεται μόνον, γι αυτό τρώμε ψάρια, μπας και βελτιωθεί η μνήμη  {celebrate010})

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 03, 2022, 01:46:10 μμ »
Ολόκληρο παλληκάρι έγινε...... νά ζήση και να τον χαιρόσαστε!!!

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 03, 2022, 05:13:33 μμ »
Μάνο με εποξική ρητίνη κάνεις θαυμασια πράγματα. Ένα απλό παράδειγμα εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=WWpZOLtqtbo

Έχει και κατασκευές με εποξική ρητίνη εξ ολοκλήρου αλλά εμένα δεν μου αρέσουν αν δεν έχει ξύλο.
Δημήτρης Σ.

Σωτήρης Ρούμπος

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 04, 2022, 12:52:41 πμ »
Αν έχει και με το diy cnc του, καλά θα είναι

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 04, 2022, 05:36:13 πμ »
Μπράβο σε όλους νιούς και γέρους, Καλό Μήνα να έχετε!!! σαλούτε μπυρα
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

Tags: