Αποστολέας Θέμα: κατασκευη μπασου  (Αναγνώστηκε 8808 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
κατασκευη μπασου
« στις: Φεβρουάριος 01, 2021, 08:38:59 μμ »
Πριν μερικα χρονια ειχα φτιαξει ενα jazz bass  για φιλο μου που με παρακαλεσε να το κανει δωρο του κουμπαρου του.Μιλαμε ο κουμπαρος τρομερος λατρης της funk  και soul  μουσικης, αλλα απο παιξιμο τιποτα. Ουτε ποια ειναι η ταστιερα δεν γνωριζε.Το μπασο φτιαχτηκε αφου ζαλισα ton filo kai synforoymith ΝASOS  στο τηλεφωνο για το πως και το γιατι, για να δανειστω εργαλεια, συμβουλες η και tips.Ο κουμπαρος ενθουσιαστηκε, αγορασε θηκη,ενισχυτες κλπ και πηγε σε δασκαλο.
Εδω και καιρο μου στελνει μηνυματα με παιχτες μπασου, με μπασα παραξενα, και γενικα εκεινο το δωρο του αλλαξε σταση ζωης.Ολο και μου ελεγε απ εξω απ εξω οτι..............θα ηθελα να μου φτιαξεις κι ενα ακομη ετσι να εχουμε να ασχολουμαστε.Ενα μωβ θελω ρε να μοιαζει με ενα του Prince.
Aφου με παιδευει κανα 3μηνο με φωτο του στυλ....κατεληξα αυτο θα φτιαξουμε, και την επομενη μερα εγραφε .....ακυρο ρε , αυτο θελω και τσουπ φωτογραφια, καταληξαμε να φτιαξουμε ενα ιδιο με αυτο της φωτο.Προκειτε για μια Ιταλικη εταιρια η οποια εχει αντιγραψει το γνωστο μοντελο της Fender αλλα για ευνοητους λογους εχει διαφορες σε σωμα ,headstock και αλλα.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: κατασκευη μπασου
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 01, 2021, 08:54:35 μμ »
Το πρωτο λοιπον που χρειαζομαστε για αρχη ειναι ενα κομματι flame maple  οπως βλεπετε το οποιο ομως βρεθηκε εναντι 150 ευρω στην Ισπανια.
Με το καλημερα ....150 ευρουδακια σου κοβουν λιγο τη φορα αλλα τι να σε κανω ρε Γιωργο του λεω? Αφου το σκεφτηκε κανα δυο μερες μου λεει.................μου εδωσαν δυο κομματια ριζα καρυδια καπλαμα.....τι λες τοχουμε?
Με καψαν τα κρεμυδια.Οποιος εχει δουλεψει τετοιο καπλαμα καταλαβαινει αμεσα τι εννοω.Κατ αρχην σπαει με το παραμικρο διοτι ειναι ριζα με στριφνα νερα (εξ ου και η ομορφια της) και κατα δευτερον δεν σηκωνει διορθωση και τριψιμο ουτε χιλιοστο.Δεν λεω καν αν χτυπησεις κατι κανει σημαδι για πλακα.
Ας ειναι ........................ξεκιναμε.
Στην πρωτη φωτο το υπεργαματο κομματι flame που δεν αγορασαμε.
Στη δευτερη φωτο οι καπλαμαδες της καρυδιας που ολως τυχαιως εβγαλε στην μεση μια νεκροκεφαλη και ο Γιωργος ξεχασε και τα κελεμπεκια και τον Prince  και ολα.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 01, 2021, 08:57:26 μμ »
Κωστα πολυ ομορφο ξυλο η καρυδια.
Αντε προχωρα το.
Καλη αρχη.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 01, 2021, 10:17:43 μμ »
Ουάου...φοβερό κομμάτι αυτή  η ρίζα...προχωρήστε παιδιά τραβήξετε την προσοχή μας ήδη!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 03:50:08 μμ »
Τα ξυλα για το σωμα ειναι δυο κομματια λιμπα και δυο κομματια κελεμπεκι απλο.Κολληθηκαν ολα μαζι......και στη συνεχεια ρουταριστηκαν συμφωνα με το νεο tamblate................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 03:59:12 μμ »
Στη συνεχεια το ετοιμο σωμα επρεπε να περαστει με ρασπα περιμετρικα να κανει μια μικρη καμπυλη. Πως κολλας ομως καπλαμα οταν υπαρχουν καμπυλες?Μια λυση ειναι με πρεσα vacum  εμεις διαλεξαμε την ευκολη λυση αφου η καμπυλη ειναι μικρη.Πρεσαρισμα με φελιζολ Dow.
Eδω να πω κι ενα μικρο tip .................οι καπλαμαδες ταιριαστηκαν και ενωθηκαν με σελοτειπ.Σε περιπτωση ομως που θα ξερναγε κολλα στην ενωση θα πρεπει να ειναι στο ιδιο χρωμα που θα γινει το οργανο.Ετσι λοιπον μεσα στην κολλα εριξα λιγο απο το μωβ που θα βαψουμε στο τελος
Τελικα δεν ξερασε κολλες οπωτε τελος καλο ολα καλα.Στην τελευταια φωτο το αποτυπωμα που αφησε η πιεση στο φελιζολ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 04:10:15 μμ »
Τωρα το δυσκολο μερος........................και λεω δυσκολο διοτι αλλο ναχεις ενα μασιφ κομματι να βαλεις περιμετρικα κι αλλο εναν καπλαμα ειδικα τοσο ντελικατο.Ρουτερ ξανα στο χιλιοστο για να αποφυγω οσο το δυνατον τα πολλα με την ξυστρα, και παμε.Αλλη μια παραξενια του ιδιοκτητη ειναι το binding.Το θελω σιδερενιο λεει.Κι οχι μονο σιδερενιο αλλα νικελωμενο.Ενταξει του λεω  χαλαρωσε και μην παιρνεις φορα.Το σιδερο δεν γυρναει ομορφα εκει στα μυτερα τμηματα.Ετσι βρηκα ενα κομματι αλουμινιο το οποιο ομως ηταν ματ.Αφου ετριψα με DW40  και γυαλοχαρτα 1000-1500-2000-2500, γυαλισα με βουρτσα και σαπουνι γυαλισματος.Οσοι ειχαν μηχανακια τη δεκαετια του 90 ξερουν τι μαυριλα εφαγα.Γυαλισε ομως......

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 04:17:49 μμ »
Στο μεταξυ ηρθαν και τα διαφορα οπως γεφυρες χορδες ,κουμπια ποντεσιομετρα, εκτος απο τα κλειδια και τους μαγνητες .Εν αναμονη ................
Χωρις να θελω να ευλογησω κανενως τα γενια ολα τα μπιχλιμπιδια εκτος τους μαγνητες που εγιναν παραγγελια , αγοραστηκαν απο το μαγαζι του κυριου Κλοτσωνη η αλλιως   sotonstage και η συνεργασια μας ηταν αψογη.Φανταστειτε εναν ανθρωπο που ξερει μονο απο μπαγλαμομπουζουκα να προσπαθει να εξηγησει στον ανθρωπο αυτον τι ακριβως θελει

steliosguitar

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #72
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 04:28:36 μμ »
μπραβο ρε συ κωστα!
και για την ομορφη δουλεια, αλλα και το τολμηρο βημα σε αγνωστα νερα...

τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 04:49:07 μμ »
κρέμομαι απ' τα χείλη σου .. έ καλά το πληκτρολόγιό σου
(η αναφορά στα μηχανάκια με κέρδισε... έχω τρίψει ...τετραγωνικά....)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 07:28:10 μμ »
κρέμομαι απ' τα χείλη σου .. έ καλά το πληκτρολόγιό σου
(η αναφορά στα μηχανάκια με κέρδισε... έχω τρίψει ...τετραγωνικά....)

δεν ηξερα οτι εισαι μηχανοβιος ρε αγορινα.................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 07:29:34 μμ »
μπραβο ρε συ κωστα!
και για την ομορφη δουλεια, αλλα και το τολμηρο βημα σε αγνωστα νερα...

σε ευχαριστω ρε Στελιο. Αν δεν ειχα τον Νασο το δικο μας η τον Αγγελο το Μακρη, ακομα θα ψαχνομουν με την ορολογια

Γιάννης Καραβασίλης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 08:01:42 μμ »
Από τη μία σε θαυμάζω ρε φίλε.....!!!!!  αλλά από την άλλη ...φτού σου ρε μολυσμένε με αυτά τα ηλεκτρικά του διαβόλου.... {celebrate010} ;)

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 02, 2021, 10:40:18 μμ »
Κωστα πολυ ωραια το πας.
Αυτο με το αλουμινιο και το γυαλισμα ολα τα λεφτα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 03, 2021, 12:28:51 πμ »
Ρε φίλε τα λέγαμε στο τηλέφωνο αλλά αυτά που φτιάχνεις τι να πω υπερπαραγωγή 8)
Και ρίζες και μετάλικό  Binding  και περίεργα χρώματα που θα μας φτιάξεις σε λίγο, άψογος {celebrate011}

Tags: