Ξεχασα να αναφερω πως μια ακομα δουλεια που εγινε στην κιθαρα ηταν στο μανικο. Η αρχικη κστασκευη ηταν σε διαστασεις ταστιερας σχεδον κλασσικης. Επισης το παχος του μανικου ηταν μεγαλο. Τα παραπανω ειχαν συνεπεια πριν ξεκολλησει ο καβαλαρης τελευταια φορα, ο γιος μου παρολο που γουσταρε τον ηχο της να μην θελει να παιζει. Επ'ευκαιριας λοιπον βελτιωσα και αυτο το χαρακτηριστικο. Στην ταστιερα ειχα βαλει εξωτερικα φιλετα (binding τα λενε στο χωριο μου) ξυλινα, οχι πλαστικα σε συνδυασμο καφε-μαυρο-λευκο. Εκοψα την ακρη του ταστου με ντρεμελακι και με σκαρπελο αφαιρεσα τα δυο φιλετα. Στο τελος, με ρασπα και λιμα μειωσα και το μανικο. Μειωσα και το παχος του μανικου. Παρολο που σε σχεση με τις περισστερες ακουστικες ειναι λιγο πιο φαρδυ, το αποτελεσμα εδωσε πολυ πιο ανετο μανικο στο παιξιμο οποτε καλως εγινε ολη η δουλεια. Εφτιαξα και τα ταστα πριν ξεκινησω τα λουστρα.
Με την δουλεια που εγινε στο μανικο, θποχρεωτικα επρεπε να πιασω τα λουστρα εκει απο την αρχη μαζι με το καπακι. Περαστηκε σηλερ νιτρου και 4 χερια λουστρο μπαλας.
Τωρα πια που ολοκληρωθηκαν λουστρα σεμανικο, καραολο και καπακι, θα κανω και ενα φρεσκαρισμα (ενα χερι) στα λουστρα της πλατης και των πλαινων για να αρματωσω.
Καβαλαρη floating θα φτιαξω εναν. Ενα μεταλικο χορδοστατη τον εχω αλλα σκεφτομαι να του προσθεσω καποια ενθετα απο την ιδια καρυδια της πεναριας.
Επεται η συνεχεια.